15 مهر 1394 - 15:16
شناسه خبر: 3271
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
افزایش تولید گندم امسال باعث 400میلیون دلار صرفه جویی ارزی شد
مجری طرح محوری گندم از افزایش یک و نیم میلیون تنی برداشت این محصول در سال زراعی جاری نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: این رقم باعث 400 میلیون دلار صرفه جویی ارزی در واردات گندم به کشور شد.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از خبلرگزاری ایرنا اسماعیل اسفندیاری پور روز چهارشنبه در همایش سالانه کشت محصولات پاییزه در گرگان اظهارداشت: در سال زراعی جاری 11.5 میلیون تن گندم درسراسر کشور برداشت شد که نسبت به سال گذشته افزایش دارد.
وی با بیان اینکه تولید این مقدار گندم 85 درصد نیاز مصرفی کشور را تامین می کند، افزود: از مجموع محصول برداشتی تاکنون هشت میلیون و 60 هزار تن توسط مراکز تعیین شده، خریداری شده است.
اسفندیاری پور اضافه کرد: با وجود افزایش میزان تولید گندم کشور درسال زراعی جاری، با توجه به نیاز مصرفی کشور پیش بینی می شود امسال حدود یک و نیم میلیون تن گندم وارد شود.
وی تصریح کرد: براساس برنامه ریزی های انجام شده درسطح وزارت جهادکشاورزی و جهت تحقق سند چشم انداز 1404 کشور، باید در تولید گندم به خودکفایی برسیم که زمینه این امر با رعایت نکات فنی و تحقیقی ازسوی کشاورزان فراهم است.
مجری طرح محوری گندم کشور به عنوان نمونه گفت: اگر کشاورزان تنها زمان مناسب برای کشت گندم را رعایت نمایند تا 16 درصد به تولید آنان در واحد سطح (هکتار) اضافه خواهد شد و با رعایت تناوب کشت نیز به همین میزان تولید افزایش خواهد یافت.
اسفندیاری پور بهترین زمان کشت گندم را 15 آبان تا حداکثر پایان آذرماه بیان کرد و افزود: هر روز از این تاریخ بگذرد، یک تا دو درصد افت تولید در واحد سطح خواهیم داشت.
وی همچنین از برنامه ریزی و انجام تمهیدات لازم برای کشت گندم درسال زراعی جاری در وزارت جهادکشاورزی خبر داد و گفت: تهیه و تامین 465 هزار تن بذر اصلاح شده شامل 53 رقم آبی و 14 رقم دیم و نهاده های مورد نیاز، تسهیلات بانکی، بیمه محصولات و سازماندهی نیروهای انسانی و کارشناسان امر از جمله این اقدامات است.
اسفندیاری پور لازمه افزایش تولید گندم را رعایت نکات و توصیه های فنی کارشناسان بویژه رعایت زمان و تناوب کشت، استفاده از بذر و کودهای اصلاح و گواهی شده و استفاده از خطی کارها دانست و بر آن تاکید کرد.
وی افزود: رویکرد امسال جهادکشاورزی در افزایش تولید گندم، رعایت نکات فنی در مزرعه است که کارشناسان این وزارتخانه باید تلاش زیادی برای آگاهی بخشی به کشاورزان انجام دهند.
مجری طرح محوری گندم استفاده از ارقام جدید این محصول را در افزایش تولید مهم دانست و گفت: برای تحقق این مهم، ارتباط مستمر کشاورزان با مراکز تحقیقات کشاورزی یک الزام است.
در این همایش معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعت، رییس جهادکشاورزی گلستان، مدیران شهرستانی و جمع زیادی از کارشناسات مراکز تحقیقات و خدمات کشاورزی این استان حضور داشتند.
استان یک میلیون و 850 هزار نفری گلستان با افزون بر 650 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از قطب های مهم تولیدات کشاورزی کشور بویژه در بحث غلات و دانه های روغنی است.