15 مهر 1394 - 9:19
شناسه خبر: 3264
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
وزیر جهاد کشاورزی:
مبارزه دامپزشکان با بیماری مرز نمیشناسد
وزیر جهاد کشاورزی گفت: صادرات محصولات دارویی کشور در سال قبل ??میلیون دلار بوده که امسال این رقم به ? برابر، یعنی ?? میلیون دلار افزایش مییابد.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از خبرگزاری فارس، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در مراسم گرامیداشت (14 مهرماه) روز دامپزشکی با بیان اینکه دامپزشکان و سازمان دامپزشکی بی سر و صدا حساسترین خدمات را ارائه میکنند، گفت: یکی از عرصههایی که این افراد در آن حضور دارند، حفاظت و حراست است.
وی افزود: اگر حفاظت و حراست به خوبی انجام نشود، برای مردم و سلامت آنها مشکلاتی بهوجود میآید.
حجتی با بیان اینکه اگر حفاظت نباشد، در بخش دام و طیور هم با مشکلاتی مواجه میشویم، تصریح کرد: لشگریانی که مقابل این حافظان قرار دارند، نامرئی هستند که مرز نمیشناسند و مرز آنها مشخص نیست.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مشکلاتی که براثر آنفلوانزا در منطقه جویبار مازندران بهوجود آمد، گفت: اتفاقاتی که در آن دوره افتاد، نشان میدهد که حضور دامپزشکی و کارهای آنها چقدر دارای حساسیت است.
وی تصریح کرد: البته نتیجه نهایی را هنوز درمورد آنفلوانزا دریافت نکردهام، ولی براساس آن اطلاعاتی که به من رسیده است، منشأ اولیه از پرندگان مهاجر بوده و اگر مراقبت سازمان دامپزشکی نبود، قطعاً مشکلات بیشتری بهوجود میآمد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین به ورود دام زنده غیرمجاز از گوشه و کنار کشورهای همسایه به داخل کشور اشاره کرد و گفت: ورود دام غیرمجاز مشکلاتی را برای از جمله تب برفکی بهوجود آورد که خوشبختانه آمار و گزارشاتی که دریافت میشود، نشان میدهد، روز به روز کانونهای شناساییشده در حال کاهش است و این امر نشانه پیگیری سازمان دامپزشکی کشور و زحمات نیروهای این سازمان است.
حجتی تصریح کرد: اگر دقت و مراقبت نباشد، از لحاظ سلامت و تأمین غذا و تغذیه مردم دچار مشکل میشویم.
حجتی بیان داشت: همچنین صادرات ما متوقف میشود و وجهه بینالمللی کشور تحت تأثیر قرار میگیرد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مؤسسه واکسن و سرمسازی رازی از افتخارات ما بوده و هست، تصریح کرد: سال گذشته صادرات محصولات دارویی کشور حدود 15 میلیون دلار بود و امسال به دو برابر، یعنی 30 میلیون دلار میرسد و امیدواریم این رقم روز به روز افزایش یابد.
وزیر جهاد کشاورزی از واگذاری مجوز به بخش خصوصی در حوزه دامپزشکی خبر داد و گفت: وجود نیروهای متخصص در دامپزشکی، ایران را به کشوری سرآمد در منطقه تبدیل کرده که پیشبینی میشود، روز به روز با مشارکت بخش خصوصی در بخش دامپزشکی حضورمان در بازارهای جهانی گسترش یابد.
حجتی به حساسیتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره بیماریهای مشترک بین انسان و دام اشاره کرد و تصریح کرد: سربازان گمنام دامپزشکی، برای داشتن جامعهای سالم، خدمات ارزندهای را در این بخش انجام دادهاند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تعامل مثبتی را با کشور روسیه آغاز کردهایم و هنوز فعالیتمان به پایان نرسیده، گفت: موافقت نامههای قرنطینه دامی در سطح بینالمللی توسعه یافته و این مهم باعث تعامل مثبت و سازنده با سایر کشورها شده است.
وی با بیان اینکه تلاش دامپزشکان ستودنی است، اظهار داشت: با فرانسه نیز در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم موافقت نامههایی را به امضا برسانیم و با کشورهای اروپای غربی مراودات تجاری داشته باشیم.
بر اساس این گزارش، در حاشیه این همایش از 11 سامانه ردیابی دارویی و فرآوردههای طیور با حضور محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور، علیرضا منادی عضو دامپزشک هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و حجت الاسلام حسن عالمی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی رونمایی شد.
این گزارش میافزاید: اگر چه سامانه ردیابی و کددار کردن فرآوردههای طیور در کشور آغاز شده، اما امروز این سامانه به صورت رسمی افتتاح شد.
بر این اساس، تولیدکنندگان میتوانند با ارسال کد مورد نظر روی محصولات پروتئینی به سامانه 30008903 از سلامت محصول مطلع شوند و از نوع محصول، کشتارگاه، مبدأ، فرآورده و سایر اطلاعات مربوط به آن برای پیامککنندگان مشخص میشود.