11 مهر 1394 - 11:14 شناسه خبر: 3247 نسخه چاپی

رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران:

دولت شرایط ورود صنایع غذایی به بازار‌های جهانی را فراهم کند

دولت شرایط ورود صنایع غذایی به بازار‌های جهانی را فراهم کند رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران:
رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با بیان اینکه با لغو تحریم ها، رکود اقتصادی در کشور خواهد شکست، گفت: صنایع غذایی ایران از ...

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با بیان اینکه با لغو تحریم ها، رکود اقتصادی در کشور خواهد شکست، گفت: صنایع غذایی ایران از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار بوده و در دوران پسا تحریم به طور گسترده امکان ورود به بازار‌های جهانی وجود خواهد داشت.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از نکته آنلاین، سید محمدرضا مرتضوی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی کشور در صنایع غذایی، گفت: ما پتانسیل بالایی برای صادرات داریم که باید از آن استفاده کنیم. یکی از این پتانسیل‌ها در بخش کشاورزی است و ما بهترین آب و خاک را داریم که اگر این دو را به درستی مدیریت نکنیم با مشکل مواجه خواهیم شد و اگر درست استفاده شود آینده ای درخشان در انتظار صنایع غذایی کشور خواهد بود.
مرتضوی با اشاره به مکانیزم‌های صادرات در صنایع غذایی، تصریح کرد: برای صادرات یک مکانیزم نسبتا آسان وجود دارد و اگر این مکانیزیم مطابق با مرزهای کشور و آنچه که در دنیا می‌گذرد نباشد، مدام باید یک سیستم کنترلی را ایجاد کنیم که به نظر من این سیستم‌های کنترلی به کل ناکار آمد هستند. 

وی ادامه داد: در همه جای دنیا سیستم‌های کنترلی ناکارآمدی اش را پس داده مثلا شما اگر قیمت گندم را سه یا دو برابر قیمت جهانی کنید از خارج مرزها گندم وارد خواهد شد و آن وقت باید با این پدیده مبارزه کنید اما اگر قیمت گندم ارزان‌تر از خارج از مرزها باشد آن وقت صادرات انجام می‌شود البته قاچاق هم صورت می‌پذیرد که در مورد  همه محصولات این موضوع صدق می‌کند.

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با بیان اینکه موضوع در صادرات خوب یا بد بودن کسی نیست و به ناکارآمدی سیستم‌های کنترلی باز می‌گردد، گفت: باید در اقتصاد حدقل دستکاری را انجام داد و مکانیزم‌ها را اصلاح کرد، با شلوغ کاری و شعار این کار‌ها درست نمی‌شود بلکه با برنامه ریزی اصلاح خواهد شد.

مرتضوی با تاکید بر اینکه کنترل تورم نقش بسیار مهمی در ثبات اقتصادی و ورود سرمایه به بازار تولید خواهد داشت، خاطر نشان کرد:  چندین سال است که مدام می‌گوییم قیمت‌ها را کنترل کرده ایم ولی بالاترین نرخ رشد تورم را در بین کشورهای منطقه داشته ایم. البته در دو سال گذشته توانسته ایم نرخ تورم را تا حد زیادی کنترل کنیم ولی علی رغم درآمد‌های سرشار نفتی و ادعاهای ما، من فکر نمی‌کنم این روند به سمت مهار کنترل ختم شود. 

وی با اشاره به دوران پسا تحریم، نقش و مدیریت دولت را در آینده صنایع غذایی کشور تعیین کننده دانسته و گفت: دولت باید پس از تحریم ها رویکرد متفاوتی در موضوعات مختلف در پیش بگیرد. مثلا اگر خرید تضمینی کالا و قیمت خرید مواد اولیه کالا را بالا ببریم و اصرار هم داشته باشیم که بالا برود و تناسب و نسبیتی با قیمت‌های جهانی نداشته باشد، عملا کالاهایی که از این مواد اولیه مثل گندم، چقندر، شیر و ... تهیه می‌شود در بازار‌های بین المللی غیر رقابتی خواهند بود.

این مقام مسئول در اتحادیه صنایع غذایی کشور، اضافه کرد: من فکر می‌کنم که این موضوعات و مشکلات باید از سوی دولت رفع شود و واردات برخی محصولات به حد اقل رسیده و ماشین آلات، قطعات و ابزار‌های تولید و همچنین مواد اولیه ارزان‌تر به دست تولید کننده برسد تا.هم در داخل و هم در بازار‌های بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم.

مرتضوی با تاکید بر جذب سرمایه گذاری خارجی در صنایع غذایی کشور، تصریح کرد: من فکر می‌کنم در دوران پس از تحریم حتما باید از موقعیت‌ها و فرصت‌ها برای جذب سرمایه گذاری خارجی و شریک تجاری  استفاده کنیم و با شرکت‌های معتبر بین المللی برای رفتن به طرف سمت صادرات گام برداریم.

وی با بیان اینکه باید به صادرات صنایع غذایی به کشور‌های همسایه و منطقه توجه ویژه ای داشته باشیم، اظهار کرد: کشور روسیه حدود 4 و نیم الی 5 میلیارد دلار از کشور‌های اروپایی پنیر خریده و این یعنی یک پتانسیل عظیم برای صنعت لبنیات ما.وجود دارد. یا همین الان عراق در لبنیات نزدیک به 700 میلیون دلار واردات کالا از ایران دارد که این می‌تواند خیلی بیشتر از این ارقام باشد، همینطور خیلی از کشور‌های منطقه مثل پاکستان، افغانستان و... از ظرفیت‌های صادراتی ما محسوب می‌شوند.

مرتضوی افزود: بخشی از محصولات ما مشتریان خاص اروپایی خودش را داشته مثل صنعت زعفران، پسته خشکبار و .. تمام اینها نشان می‌دهد که صنعت غذایی ما از پتانسیل‌های فراوانی برخوردار است اما همین صنعت به دلیل مشکلات تحریم و در تامین ماشین آلات و مواد اولیه فقط به رفع نیاز‌های داخلی معطوف بوده است. 

وی در پایان با انتقاد از بی توجهی به بخش کشاورزی در سالهای اخیر، اظهار کرد: در ده سال گذشته هیچ سرمایه گذاری مفیدی برای مهار و توسعه سیستم‌های آبیاری مدرن نشده و اخیرا دولت متوجه این موضوع مهم شده و  در این دو سال طرح‌های  معتددی در این خصوص در دست اجرا قرار گرفته در حالی که این طرح جزو برنامه بیست ساله بود و برای اینکه اقتصاد اول منطقه شویم برنامه ریزی شده بود.