15 شهریور 1394 - 16:34 شناسه خبر: 3154 نسخه چاپی

تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی ?? درصد کاهش یافت

تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی ?? درصد کاهش یافت
تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی و تخلفات مربوط به این اراضی با راه‌اندازی گشت‌های ویژه حفاظت از سوی سازمان امور اراضی بیش از ?? درصد کاهش ...

تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی و تخلفات مربوط به این اراضی با راه‌اندازی گشت‌های ویژه حفاظت از سوی سازمان امور اراضی بیش از ?? درصد کاهش یافته است.

به کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان امور اراضی کشور در قالب گزارشی ، اهم عملکرد و برنامه های دو ساله خود را در دولت تدبیر و امید اعلام کرد.

بنابراین گزارش، با آغاز فعالیت دولت یازدهم ، سازمان امور اراضی کشور برای نخستین بار مطابق سیاست‌ها و برنامه های تدوین شده، راه اندازی گشت‌های حفظ کاربری اراضی کشاورزی با مشارکت بخش خصوصی را در دستور کار خود قرار داد و اکنون با گذشت 18 ماه از آغاز این طرح حفاظتی و تجهیز اکثر استان‌های کشور به خودروهای صحرایی ، بیش از 130 اکیپ گشت ویژه ، کار حفاظت از اراضی کشاورزی را انجام می دهند.

بر اساس آمارهای سازمان امور اراضی کشور، طی 18 سال گذشته و از زمان تصویب نخستین قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی توسط مجلس شورای اسلامی در سال 74 نزدیک به 90 هزار هکتار تغییر کاربری غیر مجاز شناسایی شده است.

بررسی ها نشان می‌دهد‌، تغییر کاربری های غیر‌مجاز در سال 92 و نیمه نخست سال 93 به طور عمده مربوط به سال های قبل است که با راه اندازی گشت های ویژه حفظ کاربری و افزایش نسبی ضریب حفاظتی اراضی‌، طی 12 ماه گذشته شناسایی و به مراجع قضایی ارجاع شده است.

بر پایه این گزارش، تا کنون 150 خودروی صحرایی مجهز به سیستم ردیاب ماهواره‌ای و با نشان مخصوص گشت حفظ کاربری و سامانه 131 در چهار مرحله به استان ها تحویل شده که تا پایان سال برای افزایش ضریب حفاظتی از زمین های کشاورزی و نظارت بر زمین های واگذاری اخذ شده، این میزان افزایش پیدا می کند.

افزایش ضریب حفاظت از اراضی کشاورزی، شناسایی به موقع برای پیشگیری از تغییر کاربری های غیر مجاز، ارایه گزارش مستمر به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، برخورد قانونی با ساخت و سازهای غیر مجاز در اراضی کشاورزی، رصد مستمر وضعیت کشت اراضی کشاورزی ، شناسایی و تذکر به اراضی بایر و آموزش در زمینه ضرورت‌های حفظ کاربری این اراضی و قوانین موجود از جمله وظایف گشت های ویژه حفاظتی به شمار می رود.

این گزارش می‌افزاید، با توجه به اهمیت موضوع حفظ اراضی کشاورزی و نقش همکاری و مشارکت مردم برای رفع معضل بزرگ تغییر کاربری اراضی کشاورزی، تصرفات غیر مجاز و زمین خواری، سازمان امور اراضی کشور موفق به اخذ مجوز راه اندازی سامانه خط تلفنی 131 از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد و در نهایت اختصاص خط تلفنی 131 به عنوان سامانه حفاظت اراضی کشاورزی کشور تصویب و ابلاغ شد.

سامانه ارتباطات مردمی 131 به عنوان ابزار مهم ارتباطی برای مشارکت نظارتی شهروندان عمل می‌کند و با استفاده از این سامانه، سازمان امور اراضی کشور به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارش های مردمی در مورد شناسایی تخلفات مربوط به تغییر کاربری های غیر مجاز در اراضی زراعی و باغ ها، تصرفات غیر قانونی و زمین خواری، استفاده غیر مجاز از اراضی واگذاری، شناسایی اراضی کشاورزی رها شده و بایر، شناسایی اراضی موات، گزارش تخلفات احتمالی در حوزه امور اراضی و دریافت انتقادها و پیشنهادهای مردمی در سراسر کشور است.

تقویت نظارت بر اراضی ملی و دولتی واگذاری

پس از تشکیل دولت یازدهم، یکی از نخستین اقدام های وزارت جهاد کشاورزی، سازماندهی مجدد و تقویت هیات های پج نفره نظارت بر اراضی ملی و دولتی واگذار شده و تشکیل دبیرخانه مرکزی در سازمان امور اراضی کشور بوده است.

بنابراین گزارش، این هیات ها در مرکز استان ها و عوامل نظارتی در شهرستان ها،سالانه نزدیک به 300 هزار هکتار از اراضی واگذار شده را مورد نظارت قرار داده اند.

گزارش ها حاکی از آن است که از شهریور سال 92 تا دی ماه 93 حدود 689 هزار و 972 هکتار اراضی ملی و دولتی واگذار شده نظارت و 22 هزار و 976 هکتار خلع ید شده است.

اجرای طرح کاداستر در 6.8 میلیون هکتار

در قاز نخست، طرح کاداستر در سطح 6.8 میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور با اولویت اراضی کشاورزی سه استان شمالی و مناطق حوزه نفوذ کلانشهر ها اجرا می شود.

بر پایه این گزارش، سازمان امور اراضی کشور، اجرای کاداستر و شناسایی وضعیت کاربری اراضی کشاورزی مناطق مختلف کشور و در نهایت صدور اسناد مالکیت کشاورزان را امسال در دستور کار خود قرار داده است.

برای اجرای این طرح، این سازمان با تدوین دستورالعمل جامع اجرای طرح، تفاهم نامه هایی با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان نقشه برداری، استانداری ها و سازمان جهاد کشاورزی استان ها امضا کرده است.

فاز نخست طرح شامل عکسبرداری هوایی و تهیه نقشه های رقومی 10 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی می شود.

گفتنی است ،کار تهیه عکس های هوایی در شمال کشور تقریبا به پایان رسیده است.