10 شهریور 1394 - 11:33 شناسه خبر: 3126 نسخه چاپی

سازمان نظام مهندسی کشاورزی طی بیانیه ای اعلام کرد:

اقتدار ملی در گرو بهره وری آب و تامین امنیت غذایی

اقتدار ملی در گرو بهره وری آب و تامین امنیت غذایی سازمان نظام مهندسی کشاورزی طی بیانیه ای اعلام کرد:
سازمان نظام مهندسی کشاورزی پیرو منویات مقام معظم رهبری در حوزه کشاورزی در بیانیه ای اعلام کرد: تامین امنیت غذایی به عنوان مقدمه ای در اقتدار ملی از مس ...

سازمان نظام مهندسی کشاورزی پیرو منویات مقام معظم رهبری در حوزه کشاورزی در بیانیه ای اعلام کرد: تامین امنیت غذایی به عنوان مقدمه ای در اقتدار ملی از مسیر توسعه شاخص های بهره وری عوامل تولید به ویژه آب فراهم می شود.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور، مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیأت دولت، 5 محور اساسی را در بخش کشاورزی مورد تأکید و توجه قرار دادند از جمله استفاده از فناوری روز در کشاورزی، استفاده از ظرفیت مهندسان جوان کشاورزی در استان های مختلف بود که در پاسداشت این بیانات تحول آفرین، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی به صدور بیانیه اقدام کرده که مشروح آن به شرح زیر است:
در سایه سار رهنمودهای مقام عالی ولایت در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت در هفته بزرگداشت شهیدان گرانمایه از خیل عاشقان خدمت شهید رجایی و شهید باهنر در دیدار با اعضای هیات دولت، مقام معظم رهبری در بیانات گرانسنگ خویش چون گذشته دولت و ملت را به نکات برجسته ای در توسعه بخش کشاورزی و منابع طبیعی توجه دادند که به طور قطع این توجه زمینه ساز یک تحول در برنامه های اجرایی توسعه بخش کشاورزی خواهد بود.
استفاده از فن آوری روز در کشاورزی و توانمندی ها و ظرفیت مهندسان جوان کشاورزی در روستاهای مختلف یکی از فرازهای مهم سخنان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در این دیدار بود که سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی با وظیفه افزایش توانمندی دانش آموختگان و ساماندهی ایفای نقش موثر مهندسان کشاورزی در حوزه های مختلف ضمن سپاس بیش از گذشته با انگیزه فراوان این چراغ هدایت را فرا راه خود قرار داده است.
همچنین این سازمان بر این عقیده است که امنیت غذایی به عنوان مقدمه ای در اقتدار ملی از مسیر توسعه شاخص های بهره وری از عوامل تولید به ویژه آب فراهم شده و هرگونه افزایش بهره وری نتیجه کاربرد دانش، فن آوری و نوآوری بوده و امروزه رقابت های محصول در بازار ناشی از رقابت خستگی ناپذیر علمی در عرصه های تولید و فراوری محصولات کشاورزی است.
بدون شک اعمال مدیریت مطلوب در بخش کشاورزی با هدف عرضه مناسب کمی و کیفی تولید مستلزم بکارگیری روش های اصولی تولید با کلیه موازین علمی و فنی بوده و برای حصول اطمینان از مطابقت تولید با استانداردهای مورد نظر و اعمال نظارت های همه جانبه فنی لازم در کلیه مراحل قبل، حین و پس از تولید با جلب مشارکت بهره برداران امری ضروری بوده است.
علاوه بر موارد ذکر شده، حضور سازمان یافته دانش آموختگان رشته های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی با شرایط محیطی و دانش بومی همراه دانش فنی روز و با انگیزه خدمت و در ارتباط تنگاتنگ و سازنده با بهره برداران کشاورزی می تواند نتایج مطلوبی را در اجرای برنامه های توسعه فراراه برنامه ششم توسعه در بخش قرار دهد.
حضور مهندسان جوان به عنوان یک هدف با رویکرد توسعه کشاورزی مبتنی بر دانش به جای توسعه کشاورزی مبتنی بر استفاده گسترده از منابع طبیعی مستلزم تغییر در نگاه رویه ها و روشهایی است که شرایط را به منظور مشاوره فنی، اجرایی، ترویجی و مدیریتی برای افزایش نفوذ دانش و ارتقای بهره وری و مهندسی سازی فرایند تولید تسهیل نموده و نهاده دانش به عنوان یک عامل تولید موثر در تابع تولید خود را نمایان سازد.
اگر امروز برون رفت از معضلات اقتصادی در چارچوب برنامه های اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار می گیرد و از منظر اقتصاد سیاسی امنیت غذایی یک امر حاکمیتی قلمداد می شود، پایه های استحکام تولید و افزایش کارایی عوامل تولید را باید در کاربرد دانش و باز تعریف زنجیره های عرضه محصولات کشاورزی جستجو کرد.
بدون تردید شکل گیری زمینه های یک تحول در بخش کشاورزی با اجرای سیاست های کلی بخش کشاورزی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و سخنان اخیر ایشان در بهره گیری از دانش مهندسان کشاورزی فرصت های بی بدیلی را جهت شکوفایی بخش کشاورزی با استفاده از ظرفیت های موجود منابع انسانی خلاق، نوآور، آرمان گرا و دارای اخلاق حرفه ای رقم خواهد زد.
در این رابطه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان بزرگترین تشکل غیردولتی، صنفی، تخصصی و حرفه ای با عضویت بیش از 200 هزار دانش آموخته و بیش از 9 هزار تشکل سازمان یافته و نزدیک به سه هزار شرکت خدمات فنی مهندسی و مشاوره ای مستقر در عرصه فعالیت و متشکل از 25 هزار دانش آموخته تمامی مساعی و تلاش خود را جهت تحقق منویات معظم له به کار بسته و با بهره گیری از توان علمی کلیه اعضاء حقیقی و حقوقی خود و در قالب یک نظام برنامه ریزی شده از خدمات کارشناسی این نیروی عظیم نهایت تلاش خود را بعمل خواهد آورد.
امید است؛ با توفیقات الهی و گسترش حمایت های دولت تدبیر و امید و توسعه همکاریهای وزارت جهادکشاورزی و سایر نهادهای ذیربط بتوان از ظرفیت و قابلیت موجود دانش آموختگان بخش کشاورزی نهایت استفاده را جهت تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی در برنامه ششم توسعه به عمل آورد.