05 شهریور 1394 - 9:57
شناسه خبر: 3102
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال خبرداد:
کشت فراسرزمین دانه روغنی در ? کشور خارجی
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و در راستای افزایش تولید برخی محصولات کشاورزی کشت فراسرزمینی را امسال در سه کشور قزاقستان، اوکراین و غنا آغاز میکنیم.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از خبرگزاری فارس، محمدرضا شافعینیا مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال امروز در نشست خبری در پاسخ به این سؤال مبنی بر اینکه این مؤسسه چه اقداماتی را برای کاهش قیمت تمام شده شیر انجام میدهد تا بخشی از اختلافات تولیدکنندگان و صنایع لبنی در رابطه با اجرای قیمت مصوب شیرخام حل شود، گفت: هنگامی که صنایع لبنی از 30 درصد ظرفیت خود استفاده میکنند و تنها قادر به جذب حدود 6 میلیون تن شیرخام تولیدی هستند، بنابراین هزینههای سربار آنها برای تولید فرآوردههای لبنی افزایش مییابد.
وی با اشاره به افزایش بهرهوری در صنایع لبنی، افزود: اگر بهرهوری را در صنایع لبنی افزایش داده و ظرفیت کارخانههای تولیدکننده نیز بیشتر شود میتوان با کاهش هزینههای سربار این مشکل را حل کرد.
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال بیان داشت: در این شرایط کارخانههای تولیدکننده یا باید قیمت خرید مواد اولیه یعنی شیرخام را کاهش دهند یا قیمت محصولات نهاییشان را افزایش دهند.
شافعینیا افزود: براساس آمارهای بینالمللی 38 تا 40 درصد اقتصاد خانوار بر مبنای غذاست.
وی با بیان اینکه اصلیترین هدف مؤسسه حمایت و پشتیبانی از تولیدکنندگان غذا است، تصریح کرد: بنابراین بر این اساس این مؤسسه حمایت و پشتیبانی لازم را جهت تأمین نهادهها و مباحث مربوط به تأمین غذا انجام میدهد.
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال بیان داشت: حمایت و پشتیبانی و ارائه خدمات در رابطه با برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برنامه دوم این مؤسسه است و در نهایت اینکه این مؤسسه بر مبنای یک نهاد اقتصادی برنامههایش را دنبال میکند.
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال با اشاره به اینکه قیمت مواد پروتئینی غالبا اثرگذاری زیادی بر اقتصاد خانوار دارد، تصریح کرد: یکی از اهداف ما تثبیت یا پایین آوردن قیمت مواد پروتئینی است.
وی با اشاره به ارزان شدن و کاهش قیمت حدود 15 درصدی دان مرغ، افزود: علیرغم پایین آمدن حدود 7 درصد قیمت مرغ، نسبت به سال گذشته تولید برای مرغداران اقتصادیتر است.
مدیر عامل موسسه جهاد استقلال با اشاره به برنامهریزی مؤسسه برای کشت فراسرزمینی با توجه به شرایط کم آبی کشور اظهار کرد: کشت فراسرزمینی به عنوان یکی از اهداف و برنامههای وزارت جهاد است و مؤسسه جهاد استقلال هم به عنوان مجری این طرح پیگیر اجرای کشت فراسرزمینی و شناخت ظرفیتهای موجود در کشورهای دیگر شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون کشت فرا سرزمینی در 3 کشور قزاقستان، اوکراین و غنا پیگیری شده است، افزود: کشت فرا سرزمینی امسال در قزاقستان در سطح 8 هزار هکتار آغاز شده و در اوکراین نیز در ماههای آینده آغاز میشود.
شافعینیا بیان داشت: کشت فراسر زمینی باعث ورود آب مجازی به کشور میشود و میتوان بخشی از مشکلات کمبود آب و بحران آب را از این طریق مرتفع کرد.
وی با بیان اینکه تلاش داریم تا با کشت فراسرزمینی بخشی از نهادههای دامی و دانههای روغنی را تأمین کنیم، افزود: سرمایهگذاران در زمینه کشت فراسرزمینی در کشورهای مذکور با برخورداری از حمایت وزارت جهاد کشاورزی میتوانند به تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز کشورمان براساس برنامههای وزارتخانه بپردازند.
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال با اشاره به اینکه تأکید ما در کشت فرا سرزمینی تولید دانههای روغنی است، بیان داشت: با عقد قراردادهای بلند مدت 10 تا 15 ساله در صدد حمایت از سرمایهگذاران این بخش هستیم.