02 شهریور 1394 - 13:12
شناسه خبر: 3087
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
معاون وزیر جهادکشاورزی:
ارتقای بخش کشاورزی با بکارگیری تکنولوژی های مدرن و تحقیقات ممکن است
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی درباره ادعای عده ای از کارشناسان مبنی بر اینکه تولیدات کشاورزی با وجود محدودیت منابع آبی اقتصادی نیست، گفت: تکنولوژی در دنیا به قدری روبه پیشرفت است که ما باید علیرغم محدودیت های موجود به فکر ارتقای بخش کشاورزی باشیم.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایرنا، اسکندر زند درخصوص ادعای برخی کارشناسان مبنی بر اینکه پیگیری سیاست خودکفایی در محصولات کشاورزی در ایران به دلیل کمبود آب و همچنین شوری آن در ایران فاقد منطق اقتصادی است، افزود: کشاورزان ایران طی قرن ها به ویژه از دوره ساسانیان با همین وضعیت کمبود منابع آبی مواجه بوده و نتوانسته اند با بکارگیری روش هایی چون احداث قنوات و حفظ تولیدات کشاورزی خود و کشور را آبرومند اداره کنند تا جایی که هنوز توانسته ایم کشاورزی پایداری داشته باشیم و در برخی تولیدات به خودکفایی برسیم.
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: البته هم اکنون به شدت با مشکل محدودیت منابع آبی و افت دشت ها مواجه هستیم اما معتقدیم با استفاده از تکنولوژی های مدرن و تدبیر و تفکر بیشتر می توانیم کشاورزی را علیرغم تنگناهای موجود، رونق دهیم.
زند ادامه داد: باید تلاش کنیم تا کشاورزی کشورمان با وجود موانع و تنگناهای موجود آسیب نبیند، زیرا 90 درصد سهم اشتغال کشور مربوط به بخش کشاورزی است.
وی گفت: در حال حاضر موضوع خودکفایی مطرح نیست بلکه دولت بر ارتقای بخش کشاورزی و افزایش ضریب خوداتکایی تاکید دارد تا این دو موضوع تحقق یابد.
رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی کشاورزی، تحقیقات را رکن اصلی ورود فناوری های نوین به کشاورزی دانست و افزود: البته تحقیقات با استفاده از تکنولوژی ها نوین می تواند بسترسازی لازم را در تمام زمینه ها فراهم کند.
به گفته زند، هم اکنون جهت گیری وزارت جهادکشاورزی به سمت استفاده بهینه از آب، ارقام مقاوم نسبت به خشکی و بیماری، توسعه سیستم های آبیاری تحت فشارو کمک و بهبود وضعیت بخش کشاورزی کشور است.
وی درباره ادعای برخی از کارشناسان مبنی براینکه تولید برخی محصولات کشاورزی به دلیل مصرف بالای آب اقتصادی نیست و صادرات این بخش پاسخگوی هزینه های اقتصادی آب نیست، گفت: البته کشور ما در زمینه صادرات برخی محصولات همچون زعفران و پسته در دنیا دارای مزیت است، به طوری که زعفران محصولی کم آب بر بوده بنابراین افزایش تولید و صادرات چنین محصولات دارای مزیت اقتصادی و کم آب بر مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
وی بر این باور است که نباید با وجود محدودیت منابع آبی کل بخش کشاورزی و تمام محصولات آن را که حاصل تلاشهای اجدادمان است را زیر سوال ببریم.
وی درخصوص محصولات آب بر، گفت: وزارت جهادکشاورزی برای حفظ منابع آبی موجود، به طور قطع برنامه ای برای افزایش تولید و صادرات محصولات آب بر از جمله هندوانه یا صیفی جات ندارد.
وی تاکید کرد: طبق سیاست این وزارتخانه تمام محصولات سبزی و صیفی کشور که آب بر هستند به صورت مدیریت شده در قالب کشت های متراکم گلخانه ای صنعتی قرار خواهند گرفت تا بتوانیم علاوه بر تولید اقتصادی برای کشاورزان منابع آبی موجود را نیز حفظ کنیم.
رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی تاکید کرد: تغییر شرایط اقلیمی و محدویت منابع آبی کشور ایجاب می کند که اقتصاد کشاورزی به سمت الگوهای دانش بنیان و هوشمندانه حرکت کند و بهره وری منابع آب افزایش یابد.
وی، مسیر تحقق این اهداف را توسعه پژوهش ها و تحقیق و توسعه برشمرد و گفت: باید به نحوی منابع آبی و کشاورزی را حفظ و حراست کنیم تا به نسل های آینده قابل انتقال باشد.