31 مرداد 1394 - 10:25
شناسه خبر: 3072
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
معاون وزیر کشاورزی:
محکوم کردن کشاورزان به بروز بحران آب ظالمانه است
معاون وزیر کشاورزی محکوم کردن بخش کشاورزی و کشاورزان در خصوص بروز بحران آب را ظالمانه دانست.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایسنا، عباس کشاورز در حاشیه گردهمایی سراسری معاونین بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سراسر کشور اظهار کرد: کشاورزان ما هوشمندترین افراد در مصرف آب هستند و نباید در بحث مدیریت آب، نارسایی های علمی و فنی را به حساب کشاورزان بگذاریم، چراکه هیچ کشاورزی اجازه برداشت آب بدون مجوز از نهاهای قانونی را ندارد.
وی به برنامه های وزارت جهاد کشاورزی جهت مقابله با بحران کم آبی نیز اشاره کرد و گفت: در این راستا تولید برخی محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا محدود می شود. به عنوان مثال تولید برنج تنها در گیلان و مازندران حمایت می شود و در مابقی استانها از کشت برنج حمایتی صورت نمی گیرد و همین باعث شده سطح زیر کشت این محصول از 285 هکتار سال قبل به 120 هزار هکتار برسد.
کشاورز جابجایی زمان کشت برخی محصولات را از دیگر سیاست ها عنوان کرد و افزود: در خصوص محصولی همچون چغندر، کم کردن کشت بهاره و پرداختن به کشت پاییزه دنبال می شود.
وی حمایت از کشت ارقام زودرس، میان رس و مقاوم به خشکی و همچنین کشت های گلخانه ای را از دیگر سیاست های وزارت در این خصوص عنوان کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه توسعه روش های نوین آبیاری از مهمترین برنامه ها برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است، گفت: از دو سال پیش منابع اختصاص یافته به این امر افزایش یافته است، به گونه ای که طی سال قبل و امسال 1300 میلیارد تومان برای توسعه آبیاری تحت فشار در نظر گرفته شده است. سهم دولت از پرداخت منابع توسعه آبیاری تحت فشار نیز به 85 درصد افزایش یافته و کشاورز تنها 15 درصد این مبلغ را پرداخت می کند.
افزایش 11 درصدی تولید گندم
کشاورز همچنین پیش بینی کرد امسال بین 11.3 تا 11.4 میلیون تن گندم در کشور تولید شود که حدود 1.3 میلیون تن بیشتر از سال گذشته است و رشد 11 درصدی دارد.
وی افزود: این رشد تولید در حالی است که میزان بارندگی های سال زراعی جاری 22 درصد کمتر از سال قبل بوده و با این وجود افزایش 1.3 میلیون تنی تولید گندم در کشور را شاهدیم که نتیجه مدیریت درست، توسعه آبیاری تحت فشار و کاربرد تکنولوژی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین پیش بینی کرد امسال حدود هشت میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود.
وی گفت: امسال حداکثر نیاز کشور به واردات گندم بین یک تا 1.5 میلیون تن است.
انتقاد نسبت به استفاده از بذور قدیمی
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 36 درصد خانواده بذور مورد استفاده در کشور متعلق به رقمی است که سال ها پیش معرفی شده است، گفت: این مطلوب نیست.
وی بخش های تحقیقاتی، تامین کنندگان منابع اعتباری، تولیدکنندگان بذر و... را بخش های مرتبط با بذر دانست و ابراز امیدواری کرد با همکاری این بخش ها بتوانیم بذور با کیفیت را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر لزوم استفاده از بذور گواهی شده توسط کشاورزان، هدف اصلی از برگزاری این گردهمایی را آسیب شناسی و پیدا کردن راه حل های مناسب برای آینده دانست و ابراز امیدواری کرد: برگزاری اینچنین نشست هایی گامی مثبت در راستای ارتقای کیفی بذور مصرفی باشد.
کشاورز با تاکید بر اهمیت استفاده از بذور گواهی شده با کیفیت، از معاونان بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت سراسر کشور خواست تا در صورت مواجه شدن با هرگونه بذر بی کیفیت سریعا آن را به دفتر وزیر ارجاع دهند تا پیگیری های لازم صورت گیرد.
کشاورز افزود: بذور گواهی شده بذوری هستند که حتی اگه تغییرات کمی هم در استانداردش ایجاد شود، باز هم می توان از آن برای تولید استفاده کرد.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اهمیت پیش رفتن بر اساس برنامه گفت: هیچ نوع عدول از برنامه های وزارتخانه پذیرفتنی نیست و در تلاشیم تا تمامی برنامه های کشور در حوزه زراعت را عملیاتی کنیم.