12 مرداد 1394 - 12:36 شناسه خبر: 2994 نسخه چاپی

رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران:

مشاوران خارجی به تنهایی مشکلات را حل نمی کنند

مشاوران خارجی به تنهایی مشکلات را حل نمی کنند رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران:
زمانی که سیستم بانکی و مالی دارای ضعف و بهره بانکی بالای ??درصد است، با این شرایط نمی‌توان امیدوار بود که حضور مشاوران خارجی بتواند مشکلات رقابت& ...

زمانی که سیستم بانکی و مالی دارای ضعف و بهره بانکی بالای ??درصد است، با این شرایط نمی‌توان امیدوار بود که حضور مشاوران خارجی بتواند مشکلات رقابت‌پذیری تولید را برطرف کند.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از روزنامه گسترش صمت، محمدرضا مرتضوی، دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، معتقد است چند عامل اساسی در رقابت‌پذیر نبودن محصولات تولیدی کشور دخالت دارند که برای رفع موانع موجود باید اقدامات اساسی در این زمینه انجام شود. مرتضوی با اشاره به اینکه نظام مالی کشور نظام اعتباری نیست گفت: بنگاه‌های تولیدی ناگزیرند با جعل سند از امکانات بانکی در قالب عقود اسلامی استفاده کنند.دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ورود هیات‌های خارجی به کشور اظهار کرد: برخی از هیات‌های خارجی که وارد کشور می‌شوند، بخش‌های بین‌المللی هستند و در صورتی که تمایلی برای خروج از سیستم ربوی وجود داشته باشد می‌توان از سازوکارهای مالی برای پوشش عملیات مالی شرکت‌های تولیدی استفاده کرد. وی یکی دیگر از عوامل موثر در رقابت‌پذیر نبودن تولیدات را پایین‌بودن بهره‌وری شرکت‌ها عنوان و تصریح کرد: اگرچه میزان سرمایه‌های ثابت بسیار بالاست، اما میزان بهره‌برداری از این میزان سرمایه ثابت وجود ندارد. از این‌رو چنانچه بتوانیم با سیستم‌های مدیریتی دنیا همراه شویم و سرمایه‌گذاران نیز به اندازه سخت‌افزارهای موجود، سرمایه مالی و مدیریتی تزریق کنند، می‌توان ظرفیت خالی ??درصدی صنایع را پوشش داد.

مرتضوی با بیان اینکه کمک گرفتن از مشاوران خارجی به تنهایی منجر به افزایش بهره‌وری و تولید رقابت‌پذیر نخواهد شد، تصریح کرد: زمانی که سیستم بانکی و مالی دارای ضعف و بهره بانکی بالای ??درصد است، با این شرایط نمی‌توان امیدوار بود که حضور مشاوران خارجی بتواند مشکلات رقابت‌پذیری تولید را برطرف کند. وی با تاکید بر ایجاد سیستم‌های مدرن مالی در کشور عنوان کرد: اگرچه در کشور سیستم مدرن تولیدی وجود دارد یعنی براساس روش‌های جدید و علمی، سازوکار مدرن تولیدی در کشور ایجاد شده است، اما پشتیبانی مدرن مالی برای حمایت از تولید رقابت‌پذیر ایجاد نشده که این امر سبب ناکارآمدی تولید می‌شود. مرتضوی ادامه داد: این در حالی است که رقبای خارجی ابزارهای مالی و اعتباری لازم و مناسب را برای جلوگیری از ایستایی خطوط تولید در اختیار دارند و در به گردش درآوردن سرمایه‌های سخت‌افزاری و ثابت خود به نحو مطلوب از آنها استفاده می‌کنند.
استفاده از سازوکارهای اعتباری و مالی
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران یکی از مهم‌ترین موضوع‌ها برای رقابت‌پذیری تولید را استفاده بنگاه‌های تولیدی از سازوکارهای اعتباری و مالی برای توسعه گردش و عملیات تولیدی عنوان کرد و گفت: این در حالی است که ال سی داخلی و سوئیفت بین‌المللی بر روی کشور بسته شده و امکان استفاده از یوزانس و امکانات مالی بین‌المللی وجود ندارد. از این‌رو باید بنگاه‌های تولیدی بتوانند از سازوکارهای اعتباری و مالی مانند تمام کشورهای دنیا استفاده کنند. مرتضوی یکی دیگر از عوامل مهم در رقابت‌پذیر نبودن تولید را ضعف نظام توزیع و بازاریابی در کشور اعلام و تصریح کرد: چنانچه نظام توزیع از شکل سنتی به مدرن تبدیل شود، قدرت خرید مردم در بخش تولید مواد غذایی با اصلاح نظام توزیع ??درصد افزایش خواهد یافت، چراکه هم‌اکنون حدود ??درصد قیمت به فاصله کارخانه تا خریدار مربوط می‌شود بنابراین چنانچه نظام توزیع کشور با تکیه بر شرکت‌های خارجی، مدرن و دگرگون شود، فرصتی بزرگ برای تولید و صنعت خواهد بود.