24 تیر 1394 - 16:20
شناسه خبر: 2940
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران:
صنایع غذایی، نخستین صنعتی که از رکود خارج میشود
رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران درباره دلایل گرایش بیشتر سرمایهگذاران به صنایع غذایی گفت: اگر خوشبین باشیم نخستین بخش از صنایع کشور که پس از عادی شدن شرایط اقتصادی میتواند از حالت رکود خارج شود «صنایع غذایی» خواهد بود، بنابراین همیشه بخش صنایع تبدیلی و غذایی برای سرمایهگذاران جذاب بوده است.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران محمدرضا مرتضوی در گفتوگو با روزنامه گسترش صمت با بیان اینکه در صنایع غذایی محدودیتهای دیگر صنایع وجود ندارد، افزود: با توجه به اینکه صنایع غذایی مشکلات زیست محیطی کمتری دارد به طور قطع کمتر درگیر محدودیتها میشود.
دبیر کل خانه صنعت،معدن و تجارت ایران با اشاره به اینکه گرایش بیشتر سرمایهگذاران به صنایع غذایی را نمیتوان به منزله سودآوری این صنعت دانست، افزود: سودآوری این صنعت هنوز از دخالتهای مختلف دولتی در قیمتگذاری رنج میبرد و با توجه به اینکه صنایع غذایی، صنایع بسیار سرمایهبری هستند و باید محصولات زراعی را در مدت کوتاهی خرید تا بتوان در طول یک سال از آن استفاده کرد بنابراین خواب سرمایه در این صنعت بسیار است.
مرتضوی افزود: البته با اجرای دقیق قوانین بالادستی که به تازگی تدوین شده این مشکلات حل خواهد شد و در دوران پساتحریم با طبیعیتر شدن روند اقتصادی کشور و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، رونق قابل لمسی در صنایع غذایی خواهیم داشت و شاهد به پیشواز رفتن کسانی که علاقه به سرمایهگذاری در این زمینه دارند، خواهیم بود. همچنین نخستین کالاهایی که از تحریم خارج خواهد شد و امکان گشایش اعتبارات اسنادی برای آنها فراهم میشود در صنایع غذایی است.
ورود سرمایهگذاران خارجی به صنایع غذایی
رییس کانون صنایع غذایی ایران با اشاره به بازارهای صادراتی صنعت غذا گفت: با گشایش فضای بینالمللی بسیاری از شرکتهای بینالمللی این آمادگی را دارند تا در حوزه تولید صنایع تبدیلی و غذایی سرمایهگذاری کنند. به این دلیل که ایران یکی از بزرگترین بازارهای منطقه است و از سوی دیگر امکان صادرات به روسیه وجود دارد، موقعیت مناسبی برای سرمایهگذاری محسوب میشود. همچنین اگر بتوانیم یک سازمان منطقهای شامل پاکستان، ترکیه، کشورهای حوزه خلیجفارس و روسیه شکل دهیم، بازار ??? میلیونی پیش رو خواهیم داشت.
مرتضوی با بیان اینکه بیشتر سرمایهگذاریهای انجام شده در این ? ماه روی صنایع تبدیلی بوده است، تصریح کرد: کالاهای صادراتی صنایع تبدیلی نظیر پسته، زعفران، میوههای خشک و بستهبندی محصولات سنتی ایران همچون گردو، توت خشک و... و نیز کنسانترههایی همچون آب انار و... از جمله مواردی است که بسیار مورد توجه سرمایهگذاران قرار دارد.
رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران درباره جایگاه انجمن صنایع غذایی در مشاوره دادن به سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در بخشهای سودآور و مورد نیاز کشور گفت: به تازگی در راستای واگذاری بخشی از امور غیر حاکمیتی دولت به بخشهای خصوصی، با تعاملی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده، دفاتری برای مشاوره سرمایهگذاری صنایع غذایی در اداره کل استان تهران و بیشتر شعب خانههای صنعت، معدن و تجارت استانها ایجاد شده است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت تهران با بیان اینکه برخی صنایع غذایی کمتر از ظرفیت اسمی خود در حال تولید هستند، افزود: در آینده بیشترین سرمایهگذاری به شکل سرمایهگذاری مشترک با این شرکتها خواهد بود تا حداکثر استفاده از ظرفیت خالی شود.
وی با اشاره به اینکه در صنایع تبدیلی بهویژه در بخش بستهبندی دچار ضعف هستیم، گفت: در بستهبندی میوهجات و سبزیجات فضا برای سرمایهگذاری وجود دارد همچنین در صنایع تبدیلی محصولات زراعی همچون سیبزمینی امکان سرمایهگذاری بیشتر وجود خواهد داشت.
رییس کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به تمایل سرمایهگذاران خارجی برای سرمایهگذاری در بخش صنایع غذایی در ? ماه گذشته گفت: در ? ماه گذشته هیاتهای بسیاری از مقامات عالیرتبه کشورهای خارجی همچون فرانسه، سوئیس، ایتالیا و... به ایران سفر کردند و در مذاکراتی که با آنها انجام شده مقدمات انعقاد قراردادها فراهم شده و میلیاردها دلار آماده سرمایهگذاری در صنایع غذایی ایران است.
وی افزود: برای سرمایهگذاران خارجی نیز صنایع تبدیلی و غذایی ایران مورد توجه قرار گرفته و نشان(برند)های بزرگ دنیا پس از تحریمها وارد ایران خواهند شد و اگر این مسئله درست مدیریت شود و همچون دولت گذشته سرمایههای کشور صرف واردات نشود به طور قطع میتوانیم خارجیها را متقاعد کنیم تا با ایرانیها در بخشهای مختلف، سرمایهگذاری مشترک انجام دهند. بنابراین باید از این فرصت استفاده کرد تا فناوریهای روز دنیا را وارد کشور کنیم و علاوهبر انتقال سرمایه، انتقال دانش فنی را نیز مدنظر قرار دهیم.