16 تیر 1394 - 10:37
شناسه خبر: 2928
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران:
کار مردم را به مردم واگذار کنید
رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه خواسته فعالان اقتصادی از دولت این است که کار مردم را به مردمم واگذار کند، گفت: با این اقدام منابع عظیم مالی و امکانات ، به نیابت از مردم برای توسعه زیر ساخت ها و توسعه آینده کشور سرمایه گذاری می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، سید محمد رضا مرتضوی در گفت و گو با روزنامه گسترش صمت گفت: دولت اصلاحات در طول دوران فعالیت خود تلاش کرد که کشور را در مسیر درستی به سمت توسعه سوق دهد که این روند منجر به اتفاقات مثبتی از جمله افزایش نرخ رشد درآمد ملی، تحقق نرخ رشد 7 درصدی ، کاهش نرخ تورم و بهبود فضای کسب و کار در اقتصاد کشور شد. اما در دولت نهم که به هیچ یک از اسناد بالادستی عمل نکرد و نظام مدیریت و نقشه راه را به اقدامات خودسرانه و غیرکارشناسی و حرکات احساسی در اقتصاد تبدیل کرد.
وی افزود: هرچند که در آن زمان نیز اعلام شد که نداشتن یک نقشه راه و دکترین اقتصادی و عدول از برنامه های توسعه ای پیش بینی شده در کشور، منجر به سعادت نمی شود اما شاهد این روند بودیم به طوری که در پایان دوره 8 ساله دولت نهم و دهم، نرخ تورم به 40 درصد، نرخ رشد صنعتی و ناخالص ملی منفی و کشور به یارانه بگیر تبدیل شد که این امر نه تنها هیچ سعادتی به سفره مردم وارد نکرد بلکه سفره مردم را نیز الوده به پول نفت و توسعه کشور را متوقف کرد.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ادامه کرد: در عین حال به منابع نفتی و گازی نیز آسیب زد. تا پیش از 8 سال دولت های نهم و دهم به دلیل سیاست های مسئولان، هیچ کشوری نتوانست تحریم ها و محدودیت های بین المللی را عملیاتی کند اما در این دولت به دلیل بی انضباطی و از هم گسیختگی دولت، سند تحریم های ایران امضا شد و تحریم هایی را که کاغذ پاره اعلام می کردیم نه تنها کاغذ پاره نشدند، بلکه ظلم و تعدی به کشور بود. به هرحال در چنین شرایطی دولت یازدهم کار آواربرداری خرابه های باقی مانده از دو دولت قبل را آغاز کرد که نخستین اقدام، بازگرداندن نظم و انضباط به کشور بود به طوری که نظام بودجه ریزی کشور احیا و کشور ملزم به داشتن یک برنامه و انضباط مالی در کشور شد.
به گفته مرتضوی، دولت یازدهم توانست با وجود برنداشتن تحریم ها و باقی ماندن مشکلات ناشی از سیاست گذاری های غلط، با انضباط مالی خود نرخ رشد تورم را کاهش و تورم 40 درصدی را به 16 درصد برساند. همچنین دولت یازدهم حرکاتی را در جهت قوت بخشیدن به نظام دیپلماسی و فکری کشور و احیای سازمان های مدیریتی را در دستور کار خود قرار داد و مشورت با خبرگان و تشکل ها را نیز به شدت دنبال کرد. از سوی دیگر بهبود فضای کسب و کار را در دستور کار خود قرار داد که هرچند بخشی از این سیاست ها عملیاتی نشد، اما جهت گیری دولت در این خصوص کمک بزرگی به فضای کسب و کار و ارامش کشور بود.
رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران تاکید کرد: به طور قطع کاسه تحریم ها شکسته و ظالمانه بودن آن ها نیز تایید شده و پروژه ایران هراسی که به کمک رژیم صهیونیستی اجرایی می شد، متوقف شده و هم اکنون کشور در مسیر عادی حرکت می کند. بنابراین با چنین گشایش هایی در برخی از مواقع فراموش می کنیم که باید خود را نجات دهیم در حالی که اقتصاد مقاومتی تنها به شرایط خاص اختصاص ندارد. بلکه همیشه باید به فکر آینده این مملکت بود.
وی افزود: آن چه می تواند خوشبختی و سعادت را به همراه داشته باشد و در راستای روز صنعت و معدن مورد مطالبه قرار می گیرد این است که حکومت، باید شرایطی را فراهم و تمام عزم و اراده خود را جزم کند تا فضایی به وجود بیاورد که کسب و کار مردم و صنعت رونق یابد. ضمن آن که بهبود روابط ایران با دیگر کشورها نیز باید مدنظر قرار گیرد.
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اضافه کرد: ایران کشوری است که از نظر اب و هوا از گرمترین تا سردترین نقطه آن، اختلاف دمایی 30 درجه ای دارد که در صورت مدیریت این شرایط و استفاده منصفانه از آب و توسعه سیستم مدرن کشاورزی در کشور، امنیت غذایی برقرار خواهد شد. بر این اساس و با توجه به چنین توانمندی، خواسته فعالان اقتصادی از دولت این است که کار مردم را به مردم واگذار کند و منابع عظیم مالی و امکانات، به نیابت از مردم برای توسعه زیرساخت ها و توسعه آینده کشور سرمایه گذاری شود.
مرتضوی افزود: سعی داریم در سال های باقی مانده از دولت یازدهم، انضباط مالی را به کشور بازگردانیم و در مسیر توسعه و در جهت ابادانی نسل های اینده قدم برداریم و سعی کنیم با بهبود روش های تولید و احترام به حقوق اجتماعی دیگران، فضایی فراهم کنیم که روحیه را به بخش های صنعت، معدن و تجارت که در زمان دولت نهم و دهم دچار اضمحلال روحی و اخلاقی شده بود را بازگردانیم. معتقدیم اگر بتوانیم طرز فکرها را تغییر بدهیم و به سمت تولید، صنعت، زراعت، اشتغال و جانفشانی حرکت کنیم، می توانیم به وظیفه خود عمل کنیم.
رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران اضافه کرد: در انتخاب واحدهای صنعتی نمونه در این روز و معرفی آن ها از بین واحدهای نمونه، با توجه به فضای کسب و کار و نرخ بهره بالای، باید او را یک سرباز وطن دانست و در این روز اگر دولت اگر هوشیاری لازم را داشته باشد، نیازی ندارد که امتیازات خاصی را به گروه های خاصی بدهیم چرا که فعالان صنعتی باید این امتیاز را به همه گروه ها بدهند در این روز یاداوری میکنیم که همه درهای سعادت از راه فعالیت اجتماعی کردن و سعادت نسل های آتی اشتغال است. تجربه و بررسی کشورهای موفق نشان می دهد که همه اقتصادهای موفق دنیا مقاومتی هستند اما برخی اوقات اتفاقاتی در اقتصاد رخ می دهد که اثرات آن در سالیان سال در اقتصاد باقی می ماند که برداشتن این اوار تنها بر عهده رسانه ها است