23 اردیبهشت 1394 - 11:46
شناسه خبر: 2789
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
کاهش قیمت تمامشده، آرزویی دست یافتنی
گشایش اعتبارات اسنادی موجب میشود تا تولیدکنندگان بتوانند مواد اولیه بیشتری را به صورت یکجا خریداری کنند و به همین سبب از تخفیف بیشتری برخوردار خواهند شد.
کاهش ?? درصدی قیمت تمامشده پس از رفع تحریم
بخش قابلتوجهی از سبد مصرفی هر خانواده محصولات صنایع غذایی است که کاهش قیمت تمامشده علاوه بر افزایش قدرت خرید مردم سلامت آنها را نیز درپی خواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، محمدرضا مرتضوی، دبیر کل خانه صنعت،معدن و تجارت ایران، درباره راهکارهای کاهش قیمت تمام شده در صنایع غذایی گفت: عوامل مختلفی در کاهش قیمت تمام شده موثر است به طور قطع در شرایط امروز با برداشته شدن تحریمها تمام صنایع کشور شاهد کاهش قیمت تمام شده مواد اولیه وارداتی خواهند بود. از سوی دیگر با بازگشایی اعتبارات اسنادی، شاهد کاهش در هزینههای مالی خواهیم بود که در نهایت قیمت تمامشده کالاها نیز کاهش خواهد یافت.
مرتضوی با بیان اینکه بهطور کلی گشایش اعتبارات اسنادی موجب کاهش ?? تا ?? درصدی در قیمت تمام شده تولید خواهد شد، افزود: گشایش اعتبارات اسنادی موجب میشود تا تولیدکنندگان بتوانند مواد اولیه بیشتری را به صورت یکجا خریداری کنند و به همین سبب از تخفیف بیشتری برخوردار خواهند شد.
صنایع غذایی تاوان بخش زراعت را میپردازد
رییس کانون صنایع غذایی ایران با تاکید بر اینکه قیمت تمام شده صنایع غذایی تاوان بخش زراعت را میپردازد، گفت: ماده اولیه بخش صنایع غذایی گران تر از آن چیزی است که در خریدهای تضمینی وجود دارد. به طور مثال قیمت خرید تضمینی گندم کیلویی ???? تومان است که با نرخ ارز دولتی این گندم تنی حدود ??? دلار برای واحد تولیدی تمام میشود. در حالی که این گندم در کنار مزرعه در تمام دنیا حدود ???تا ??? دلاربه فروش میرسد.بنابراین صنعت غذا اکنون زیان حمایتهای نقدی دولت در بخش زراعت را میپردازد.
وی با بیان اینکه حمایت نقدی از هیچ قشری روش درستی نیست، گفت: به جای افزایش قیمت خرید تضمینی به عنوان یک شیوه تشویقی میتوان در زمینه تامین تجهیزات، روشهای مدرنیزه کشت و توسعه سیستمهای آبیاری به زارعان کمک کرد. در چنین شرایطی صنایع غذایی داخلی نمیتواند در قیمت تمام شده با شرکتهای خارجی رقابت کند.
مرتضوی با تاکید بر اینکه افزایش بهرهوری نیروی کار راهکار دیگری برای کاهش قیمت تمام شده است، گفت: سالانه حدود ?? درصد به حقوق کارگران افزوده میشود اما از آنجا که این رقم در قالب رشد تورم ازبین میرود در عمل نیروی انسانی صنایع نیروی کار شادابی نیست. درحالی که محدوده افزایش قیمت سالانه دستمزد در ایران از بیشترین افزایش حقوقها در دنیاست. در بخش تامین اجتماعی نیز پولی که بابت بهبود روحیه کارگران و ایجاد اطمینان خاطر برای آینده کارگران جمع آوری میشود متاسفانه در جای دیگری هزینه میشود و بیشتر دولتها از این صندوق پول برداشت کردهاند درحالی که نیروی کار از مهمترین فاکتورهای بهبود بهرهوری در کار است که باید توجه ویژهای به آن شود.
نرخ حملونقل در ایران بالاست
بررسیها نشان میدهد که یکی از عوامل مستقیم در قیمت تمام شده هزینههای حملونقل است، دبیرکل خانه ایران نیز در همین رابطه با تاکید بر اینکه یکی از عوامل موثر در کاهش قیمت تمام شده توسعه و بهبود زیرساختهای حملونقل در کشور است، گفت: نرخ کرایه در ایران با توجه به اینکه از گازوئیل ارزان استفاده میکنیم از نرخ کرایه ترکیه و سایر کشورها بالاتر است. همچنین سرعت حملونقل به دلیل جادهها و نوع وسایل حملونقلی بسیار پایین بوده و سیستم حملونقل ریلی نیز برای جابه جایی امکانات مناسبی ندارد. وی ادامه داد: زمانی در صنایع غذایی قصد داشتیم تا گندم قزاقستان را از دریای خزر وارد و در خلیجفارس آرد آن را به فروش برسانیم اما با محاسبه هزینه حملونقل راه آهن متوجه شدیم واردات از طریق دریای سیاه ارزانتر از این است که از حملونقل داخلی استفاده کنیم. مرتضوی با اشاره به اینکه ساختار دولتی تصمیم گیرنده در کشور باعث وقفه در پروژههای تولیدی میشود، گفت: تعویق در راهاندازی واحدهای تولیدی موجب افزایش هزینههای بهرهبرداری میشود که در آخر دود آن به چشم قیمت تمام شده و در نهایت مصرفکننده میرود. پروژههایی که در کشورهای اروپایی یک سال و نیم به طول خواهد انجامید به دلیل مقررات غلط و دخالت بخشهای غیرموثر پروژهها در ایران ? ساله به بهرهبرداری خواهد رسید. مرتضوی یکی از عوامل مهم بهرهوری در تولید را توجه به آمایش سرزمینی دانست و افزود: رعایت نکردن برنامه بالادستی موجب تکرار در تولید خواهد شد و وقتی زیرفشار بخشهای سیاسی واحدهای غیرسودآور را در مناطقی احداث میکنیم که مناسب آن واحد نیستند هزینههای زیادی را به مصرف کنندهها تحمیل خواهیم کرد.
نظام توزیع سنتی، متهم ردیف اول افزایش قیمت
ایجاد فروشگاههای زنجیرهای بزرگ و ارائه محصولات متنوع علاوه بر کاهش قیمت موجب افزایش خرید مردم شده و به طور قطع در توسعه نظام توزیع مدرن میتواند بسیار موثر باشد. رییس کانون صنایع غذایی ایران نیز با تاکید بر اینکه مهمترین عامل افزایش قیمت تمام شده در صنایع غذایی نظام توزیع غلط است، گفت: نظام توزیع در ایران یکی از غلطترین نظامهای توزیع دنیاست که هیچگونه اشرافی بر نحوه عملکرد بخش توزیع وجود ندارد و فاصله قیمت کارخانه تا قیمت مصرفکننده گاهی اوقات به ?? درصد میرسد که دلیل این امر مدل نظام توزیع غیرقابل کنترل است.
وی افزود: اگر نظام توزیع هم چون تمام دنیا بر پایه نظام توزیع مدرن باشد نظارت دقیق تر خواهد بود و با احداث فروشگاههای بزرگ هزینهها بسیار کمتر خواهد شد. مرتضوی دو نرخ بودن ارز در قیمت کالا را بسیار تاثیرگذار عنوان و تصریح کرد: در بخشی از بازارها مواد اولیه با نرخ آزاد محاسبه میشود در صورتی که این محصول با نرخ بانکی وارد کشور شده و سود آن به جیب افراد دیگری میرود بنابراین دو نرخ بودن قیمت ارز موجب رانت تجاری خواهد شد. رییس کانون صنایع غذایی ایران با بیان اینکه اگر به مجموعه این عوامل توجه ویژه شود نه تنها در سالهای آینده افزایش قیمتی نخواهیم داشت بلکه ممکن است شاهد کاهش قیمت مواد غذایی نیز باشیم، گفت: اگر دولت تنها در نظام توزیع اصلاحی انجام دهد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. نظام توزیع غلط تنها برای عده خاصی منفعت خواهد داشت که به محض حرکت دولت به سمت نظام توزیع مدرن و ایجاد فروشگاههای زنجیرهای اقدام به پخش شایعههایی درباره مالکان این فروشگاهها میکنند تا جلوی گسترش سیستم توزیع مدرن و کاهش قیمتهای تمام شده را بگیرند. برای بهبود این اوضاع باید دست عناصر غیرموثر در تولید صنایع غذایی از بازار کوتاه شود
منبع: روزنامه گسترش صمت