17 اردیبهشت 1394 - 8:47 شناسه خبر: 2721 نسخه چاپی

مدیرعامل مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران پیشنهاد کرد:

احیای یک در هزار تولیدات صنعت قند برای بودجه پژوهشی

احیای یک در هزار تولیدات صنعت قند برای بودجه پژوهشی مدیرعامل مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران پیشنهاد کرد:
طی یک سال گذشته یک جلد کتاب تحت عنوان "دستورالعمل کنترل کیفی آزمایشگاهی در کارخانه‌های قند" را از طریق دانشگاه فردوسی مشهد و پس از احرا ...

طی یک سال گذشته یک جلد کتاب تحت عنوان "دستورالعمل کنترل کیفی آزمایشگاهی در کارخانه‌های قند" را از طریق دانشگاه فردوسی مشهد و پس از احراز صلاحیت علمی به چاپ برساند و همچنین دو جلد کتاب دیگر تحت عناوین "کنترل تولید در صنایع قند" و نیز کتاب "مبانی قندسازی و شربت‌گیری از چغندرقند" در نوبت چاپ قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران،  مدیرعامل مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران در سی‌وششمین سمینار کارخانه‌های قند و شکر ایران که در تالار گردهمایی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند در کرج برگزار شد، گفت: بسیار سخت است که بتوانیم قبول کنیم صنعت قند کامل و آماده به کار وجود داشته باشد، بهترین جوانان متخصص در تمام زمینه‌های تحصیلی بیکار باشند، امکانات آموزش و راه‌اندازی در ایران فراهم باشد؛ لیکن فعالیت کارخانه متوقف باشد. امید است که به این چرا، پاسخ مناسب داده شود.

وی بات بیان این که امسال سال جلوه‌های همدلی و همزبانی دولت و ملت و سال تعامل است، گفت: امسال سالی است که مقرر شده نظام جمهوری اسلامی به نظامی پویا، پرتحرک و زنده تبدیل شود و همزبانی و همدلی دو خصوصیت وابسته به هم تحقق یابد. امید است که این پیوند دولت و ملت بتواند راهگشای بحران‌های صنعت قند شده و منجر به شکوفایی این صنعت استراتژیک شود و کارخانه‌های قندی که به‌دلیل ضرر و زیان متوقف شدند مجدداً بازگشایی و هزاران نفر جذب کار شوند.

خلیل بهزاد اظهار امیدواری کرد که نتایج سی‌وششمین سمینار سالانه کارخانه‌های قند و شکر کشور بتواند مشکل‌گشای تنگناهای این صنعت باشد.

وی با اشاره به اینکه مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران در سال 1362 تأسیس شد، افزود: از اهداف عمده آن استقرار نظام جامع آموزشی در صنایع قند است تا بتواند نیروی کارآمد و متخصص این صنعت را تأمین کند.

بهزاد انجام تحقیقات، انتشارات مقالات علمی - کاربردی در نشریه‌های معتبر دانشگاهی، تحقیقات جدید به همراه نوآوری، چاپ کتب با توجه به علوم و فنون جدید، طراحی مهندسی برای توسعه کارخانه‌های قند و شکر، کمک به کارخانه‌های قند برای افزایش استحصال، ظرفیت و کیفیت محصول، فعال‌سازی آزمایشگاه‌های آکرودیته، برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و بلندمدت، برگزاری سمینار سالانه کارخانه‌های قند و شکر کشور، عضویت در مراکز علمی داخلی و خارجی، همکاری با اداره استاندارد برای تدوین استانداردهای منطبق با ICUMSA، تشکیل شوراهای آموزشی و پژوهشی و چاپ خبرنامه را از فعالیت‌های عمده این مرکز عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد: این مرکز مفتخر است که توانسته در یک سال گذشته یک جلد کتاب تحت عنوان "دستورالعمل کنترل کیفی آزمایشگاهی در کارخانه‌های قند" را از طریق دانشگاه فردوسی مشهد و پس از احراز صلاحیت علمی به چاپ برساند و همچنین دو جلد کتاب دیگر تحت عناوین "کنترل تولید در صنایع قند" و نیز کتاب "مبانی قندسازی و شربت‌گیری از چغندرقند" در نوبت چاپ قرار دارد.

بهزاد با اعلام اینکه یکی از عوامل کلیدی توسعه در هر کشور فعالیت‌های پژوهشی است که انجام آن بدون اعتبارات مالی امکان‌پذیر نیست، ادامه داد: پژوهش رکن اساسی پیشرفت هر جامعه است و انجام فعالیت‌های پژوهشی به‌صورت علمی - کاربردی و قابل تجاری شدن از ستون‌های اصلی اقتصاد دانش‌بنیان است.

وی تصریح کرد: توسعه و پیشرفت یک فناوری مستلزم کمک و حمایت است، در غیر این صورت لطمات و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به صنعت وارد می‌شود.

ثروت‌آفرینی با مولد علمی بودن به جای مقلد بودن

دبیر سی‌وششمین سمینار کارخانه‌های قند و شکر ایران یادآور شد: تا زمانی که کشوری از نظر علمی مقلد باشد، پیشرفتی حاصل نمی‌شود و زمانی می‌تواند به مقام علمی برسد که خود مولد بوده و بتواند تحقیقات را به ثروت تبدیل کند و این فقط در سایه استفاده از متخصصان داخلی امکان‌پذیر است.

بهزاد با اشاره به اینکه باید تصمیمات مؤثر و کارآمدی در زمینه بودجه پژوهشی اتخاذ شود تا بتوانیم عقب‌ماندگی کنونی را در صنعت جبران کنیم، تأکید کرد: از آنجا که کشور ما در حال رشد و بلوغ در عرصه فعالیت‌های پژوهشی و تبدیل دستاوردهای دانش به ثروت است، لذا به‌منظور نهادینه شدن پژوهش، نیازمند دریافت مساعدت بیشتر از نهادهای دولتی و خصوصی هستیم.

وی اظهار داشت: در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته، حدود 70 تا 80 درصد اعتبارات از منابع غیردولتی تأمین می‌شود. برای تحقق این مهم باید قوانین و مقررات در جهت ارائه تسهیلات و تأمین بودجه پژوهشی به نحوی تدوین شود که بخش غیردولتی برای ورود به عرصه‌های پژوهشی ترغیب شده و تحقیقات کاملاً جدی و منطبق با نیاز صنعت قند باشد تا بتواند بخشی از نیازهای این صنعت را رفع کند.

کتابخانه صنایع قند با 11 هزار جلد کتاب در اختیار محققان قرار می‌گیرد

مدیرعامل مرکز بررسی و تحقیق آموزش صنایع قند ایران با پیشنهاد اینکه یک در هزار قبلی تولیدات صنعت قند مجدداً احیا شده و با توجه به نوسانات قیمت قند و شکر، این مبلغ از خریداران محصول به‌طور نقدی حصول شده تا تحمیلی برای صنعت قند نباشد و به این طریق بودجه پژوهشی تأمین شود، گفت: در این رابطه کتابخانه مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران با حدود 11 هزار جلد کتاب و همچنین امکانات آزمایشگاهی با بهترین متخصصان در اختیار این محققان قرار خواهد گرفت.

بهزاد از دیگر فعالیت‌های این مرکز را همکاری با کارخانه‌های قند برای حفظ محیط زیست عنوان کرد و افزود: حفظ محیط زیست یک وظیفه ملی است که همه مردم ملزم به اجرای آن هستند.

وی خاطرنشان کرد: اداره کل محیط زیست خراسان رضوی از سال 1374 کمیته‌ای تحت عنوان "کمیته حفاظت از منابع آب و محیط زیست کارخانه‌های قند" با حکم استاندار وقت تشکیل داد و اعضای آن از بین نمایندگان دانشگاه فردوسی مشهد، سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان آب منطقه‌ای، نماینده استانداری، نماینده مرکز بررسی و تحقیق و آموزش صنایع قند ایران و نماینده اداره‌کل محیط زیست انتخاب شده‌اند.

بهزاد با بیان اینکه ریاست این کمیته به عهده مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست خراسان رضوی است، تصریح کرد: جلسات این کمیته هر ماه یک بار و در صورت ضرورت دو بار، در محل اداره کل یا مرکز بررسی یا در کارخانه‌های قند تشکیل می‌شود و هدف از تشکیل آن، کمک به صنایع قند برای رفع مسائل و مشکلات زیست‌محیطی است. به‌عنوان مثال، مصرف آب در خط تولید با استفاده از بازچرخانی آب به‌طور اصولی و علمی به‌شدت کاهش یافته و از طرف دیگر با استفاده از علوم و فنون جدید، پساب‌ها و پسماندهای کارخانه قند به فرآورده جدید و قابل فروش تبدیل شده است.

وی از دیگر فعالیت‌های این مرکز را ارائه خدمات آزمایشگاهی عنوان کرد و ادامه داد: آزمایشگاه آکرودیته مرکز اخیراً بازسازی شده و آماده پذیرش آزمون‌های قند و شکر، ملات و سایر محصولات جانبی است و کارخانه‌های قند می‌توانند برای کنترل کیفیت محصولات خود، نمونه‌ها را از طریق پست پیشتاز یا امکانات دیگر به این مرکز ارسال و صحیح‌ترین نتیجه را به‌دست آورند.

برگزاری کلاس‌های بازآموزی برای کلیه مشاغل پرسنلی در کارخانه‌های قند

دبیر سی‌وششمین سمینار کارخانه‌های قند و شکر ایران از نهادینه شدن تشکیل کلاس‌های بازآموزی برای کلیه مشاغل پرسنلی در این مرکز خبر داد و یادآور شد: این کلاس‌ها در محل کارخانه تشکیل می‌شود و برای تعداد شرکت‌کنندگان در محل کارخانه محدودیتی وجود ندارد و پس از اتمام هر دوره و قبولی در آزمون، به شرکت‌کنندگان گواهی معتبر از طرف سازمان فنی و حرفه‌ای اعطا خواهد شد.

بهزاد از برپایی نمایشگاهی از فعالیت‌ها و تولیدات شرکت‌ها به‌صورت 30 غرفه در کنار جلسات همین سمینار به‌منظور ایجاد و گسترش ارتباط با شرکت‌های مرتبط داخلی و خارجی با صنعت قند کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد که سمینار سالانه کارخانه‌های قند و شکر ایران در سال‌های آینده باشکوه‌تر برگزار شود.

 

منبع: ایانا