10 اردیبهشت 1394 - 10:35 شناسه خبر: 2651 نسخه چاپی

دبیر انجمن برنج کشور :

آمار دقیق تولید و مصرف سرانه برنج مشخص شود

آمار دقیق تولید و مصرف سرانه برنج مشخص شود دبیر انجمن برنج کشور :
با وجود اینکه میزان تولید و مصرف سرانه محصول برنج مشخص است، هنوز واردات آن بی‌ضابطه انجام می‌شود و این بزرگ‌ترین درد برنجکاران است.به گ ...

با وجود اینکه میزان تولید و مصرف سرانه محصول برنج مشخص است، هنوز واردات آن بی‌ضابطه انجام می‌شود و این بزرگ‌ترین درد برنجکاران است.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، دبیر انجمن برنج کشور به بهانه فرا رسیدن روز پدر گفت: به‌عنوان شخصی که 40 سال است برای دفاع از حق برنجکاران تلاش می‌کنم، امیدوارم که مهم‌ترین دغدغه آنها یعنی دقیق نبودن آمار تولید و سرانه مصرف مشخص شود.

جمیل علیزاده شایق افزود: چندین سال است که میزان مصرف واقعی محصول برنج هنوز مشخص نشده است، به‌گونه‌ای که وزارت جهاد کشاورزی از تولید دو میلیون تن برنج در کشور خبر می‌دهد و میزان نیاز کشور سه میلیون تن برآورد شده است. بنابراین هر سال نیازمند کسری یک میلیون تنی هستیم.

وی با اعلام اینکه واردات برنج بیش از نیاز هرساله صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: با بررسی آماری در سال‌های گذشته می‌توان به این نتیجه رسید که همواره واردات بر تولید پیشی گرفته است.

علیزاده شایق ادامه داد: در سال 1392 حدود دو میلیون تن برنج به کشور وارد شد و با ورود دو میلیون تنی دیگر میزان برنج موجود در کشور به چهار میلیون تن رسید؛ بنابراین یک میلیون تن برنج به سال 93 انتقال یافت و با وجود آنکه دیگر نیازی به واردات برنج نبود، در همان سال باز هم توسط واردکنندگان، این محصول استراتژیک به کشور آمد.

سه میلیون تن ذخیره برنج برای سال جاری

دبیر انجمن برنج کشور تصریح کرد: با بررسی‌های آماری موجود می‌توان به این نتیجه رسید که در سال 94 در حالی که هنوز تولیدات داخلی وارد بازار نشده است، سه میلیون تن برنج در کشور وجود دارد و با این ذخیره می‌توانیم مقدمات لازم برای سال 95 را بچینیم.

وی درباره ناتمام ماندن طرح‌هایی چون افزایش برنج و طرح‌های خوداتکایی یادآور شد: با وجود اینکه طرح‌هایی برای افزایش تولید در واحد سطح در کشور پیشنهاد شده است، اما هنوز نشانی از اجرایی شدن آنها دیده نمی‌شود.

علیزاده شایق اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی بر اساس جلسات مکرر برگزارشده تأکید کرده است که غیر از استان‌های شمالی در مکان‌های دیگر محصول برنج کاشته نشود، اما باید به این مسئله به‌گونه‌ای نگاه شود که بهره‌برداران دیگر دچار آسیب نشوند و محصولی جایگزین برای آنها پیدا شود.

وی تأکید کرد: انجمن برنج به همراه مؤسسه تحقیقات برنج کشور و کارشناسان خبره در این زمینه پیشنهاد داده‌اند که حاضر هستند برنامه‌ای را تدوین کنند تا استان‌هایی که نباید این محصول را بکارند، کشت‌های جایگزین برایشان پیدا شود و علاوه بر آن، کشاورزانی که در حوزه‌های روان‌آب‌ها ازجمله سیستان و بلوچستان ناچارند برنج بکارند، برنامه منسجمی داشته باشند.

ابتدا برنامه‌ریزی، بعد حذف برنج از استان‌های غیرشمالی!

علیزاده شایق همچنین گفت: کشت‌های جایگزین برای سایر استان‌ها باید به‌زودی پیشنهاد شود و با برنامه‌ریزی دقیق و نه عجولانه، نسبت به حذف برنج در سایر استان‌ها اقدام کنیم تا بهره‌برداران بخش کشاورزی دچار ضرر و زیان نشوند.

وی درباره وضعیت تولید برنج در سال جاری افزود: امسال بارندگی‌های خوبی در فروردین و هفته نخست اردیبهشت‌ماه در استان‌های شمالی شاهد بودیم که گاهی با سرما همراه بود و برخی کشاورزان که نشاء را زیر پلاستیک انجام نداده بودند، مجبور شدند واکاری انجام دهند، اما در کل شرایط برنج در حال حاضر مطلوب ارزیابی می‌شود.

دبیر انجمن برنج کشور خاطرنشان کرد: اگر آب و هوا یاری کند و آفتاب مناسب و بارندگی خوب در اردیبهشت‌ماه داشته باشیم، می‌توان انتظار داشت که بیش از دو میلیون تن محصول برنج تولید شود

 

منبع: ایانا