14 اردیبهشت 1394 - 5:3 شناسه خبر: 2645 نسخه چاپی

معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو:

موضوع ایمنی غذا مساله‌ای فرابخشی است

موضوع ایمنی غذا مساله‌ای فرابخشی است معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو:
رئیس سازمان غذا و دارو موضوع ایمنی غذا را مساله‌ای فرابخشی دانست و گفت: این موضوع فقط در مسوولیت‌های وزارت بهداشت نیست. باید شرایطی فراهم کن ...

رئیس سازمان غذا و دارو موضوع ایمنی غذا را مساله‌ای فرابخشی دانست و گفت: این موضوع فقط در مسوولیت‌های وزارت بهداشت نیست. باید شرایطی فراهم کنیم که مردم از ایمنی غذا اطمینان پیدا کنند. امنیت غذا علاوه بر سلامت در توسعه اقتصادی، صنعت توریسم و بحث صادرات نیز موثر است و ما می‌توانیم فراتر از سلامت مردم به امتیازات این حوزه نیز توجه کنیم.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، دکتر رسول دیناروند در مراسم اعطای نشان ایمنی و سلامت به تولیدکنندگان محصولات منتخب فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی با بیان اینکه شعار امسال جهانی بهداشت امنیت غذا از مزرعه تا سفره است، گفت: وزارت بهداشت نیز با اعلام وزیر اولویت خود را در سال جدید در حوزه سلامت و ایمنی غذا قرار داده و در این چارچوب دستگاه‌های مختلف چه در درون وزارت بهداشت و چه خارج از آن باید در این زمینه همکاری کنند.

وی موضوع ایمنی غذا را مساله‌ای فرابخشی دانست و گفت: این موضوع فقط در مسوولیت‌های وزارت بهداشت نیست. باید شرایطی فراهم کنیم که مردم از ایمنی غذا اطمینان پیدا کنند. امنیت غذا علاوه بر سلامت در توسعه اقتصادی، صنعت توریسم و بحث صادرات نیز موثر است و ما می‌توانیم فراتر از سلامت مردم به امتیازات این حوزه نیز توجه کنیم.

رییس سامان غذا و دارو با بیان اینکه توجه به حوزه سلامتی در غذا برای وزارت بهداشت اهمیت دارد، اظهار کرد: اگر ایمنی غذا رعایت نشود بیماری‌های مختلفی ایجاد شده و طیف وسیعی را در برمی‌گیرد. در همین زمینه سازمان جهانی بهداشت و سازمان جهانی خواروبار سه استراتژی طراحی و توصیه می‌کنند.

لزوم تصمیم‌گیری دستگاه‌های نظارتی بنا بر شواهد

دکتر دیناروند در تشریح این استراتژی‌ها گفت: اولین توصیه آنها این است که تمامی تصمیمات مبتنی بر شواهد باشد. متاسفانه گاهی اوقات به دنبال یک شایعه تصمیمات نادرستی گرفته می‌شود. دستگاه‌های نظارتی باید براساس مستندات تصمیمات اصلاحی را طراحی کنند.

لزوم افزایش همکاری‌های میان‌بخشی برای کاهش مخاطرات در زمینه امنیت غذا

به گفته وی دومین استراتژی وجود همکاری‌های بین بخشی و فرابخشی است. هیچ‌کسی نمی‌تواند در حوزه تولیت موادغذایی ادعا کند که یک دستگاه خاص مسوولیت دارد و متولی است. 100 میلیون تن فرآورده غذایی در این کشور تولید می‌شود، اما امکانپذیر نیست که یک دستگاه خاص در این حوزه اقدام کند. حتی در این زمینه همکاری‌های بین‌المللی نیاز است. ما مرزهایی داریم که بعضی از آنها قابل کنترل نیست؛ بنابراین نظارت‌ها باید به گونه‌ای گسترش یابد که این مخاطرات کاهش پیدا کند.

رییس سامان غذا و دارو سومین استراتژی را داشتن برنامه‌های جامع عنوان کرد و افزود: امسال در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برنامه‌های جامعی در خصوص ایمنی غذا مطرح می‌کنیم و  چه در وزارت بهداشت و چه در خارج از آن باید قبول و اجرا کنیم.
وزارت بهداشت پاسخگوی اعتماد مردم است

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت از اعتماد مردمی برخوردار است، گفت: ما پاسخگوی این اعتماد هستیم. مثلا در موضوع روغن پالم نتیجه اقدامات وزارت بهداشت در سال 93 منجر به کاهش واردات 300 هزار تن پالم در کشور بوده است. وزارت بهداشت در جاهایی که وظیفه دارد، محکم ایستاده و تلاش می‌کند پاسخگوی اعتماد مردم باشد. در بحث خمیر مرغ و سایر بحث‌ها نظارت داریم و موضوعات را به اطلاعات دستگاه‌های نظارتی، غذایی و در صورت لزوم به اطلاع مردم می‌رسانیم.

دکتر دیناروند وظیفه وزارت بهداشت را سلامت‌محوری در محصولات عنوان کرد و گفت: ما در حوزه نظارت و کنترل ایمنی و سلامت غذا جنبه‌هایی که وظیفه وزارت بهداشت است را فراموش نکرده‌ایم و سلامت‌محوری در محصولات را مدنظر داریم و به سمت کاهش مصرف موادمضر مانند نمک، شکر و حذف اسیدچرب ترانس می‌رویم.

رییس سامان غذا و دارو با اشاره به مراسم نشان ایمنی و سلامت گفت: این نشان و همچنین درج راهنمایی تغذیه روی محصولات منجر به تشویق تولیدکنندگان و دادن اطلاعات درست به مصرف‌کننده جهت دریافت محصول سالم می‌شود.

 

منبع: ایفدونا