08 اردیبهشت 1394 - 10:20 شناسه خبر: 2617 نسخه چاپی

از 11 اردیبهشت‌ماه تا 9 آبان‌ماه سال جاری ارائه می‌شود؛

نمایش توانمندی‌ها و تاریخچه کشاورزی و غذایی ایران در اکسپوی میلان برای جهانیان

نمایش توانمندی‌ها و تاریخچه کشاورزی و غذایی ایران در اکسپوی میلان برای جهانیان از 11 اردیبهشت‌ماه تا 9 آبان‌ماه سال جاری ارائه می‌شود؛
برنامه‌های پیشنهادی کمیته کشاورزی و تغذیه پاویون ایران برای نمایشگاه جهانی اکسپو 2015 میلان، که از تاریخ 11 اردیبهشت‌ماه تا 9 آبان‌ماه ...

برنامه‌های پیشنهادی کمیته کشاورزی و تغذیه پاویون ایران برای نمایشگاه جهانی اکسپو 2015 میلان، که از تاریخ 11 اردیبهشت‌ماه تا 9 آبان‌ماه سال جاری برگزار می‌شود، منتشر شد.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، با توجه به اینکه شعار اصلی اکسپو 2015 میلان بر محور "کشاورزی و تغذیه" گذاشته شده و سیاست‌های آن بر مبنای تغذیه و کاهش گرسنگی در جهان بنا شده است، کمیته کشاورزی و تغذیه ستاد اجرایی اکسپوی 2015 میلان با انجام فعالیت‌های مختلف نقش تأثیرگذاری برای حضور ایران در ایتالیا داشته است.

اکسپو یک نمایشگاه شش‌ماهه عام‌المنفعه است که هر پنج سال برگزار می‌شود و به جای رقابت، جنگ یا ثبت سفارش، همه قرار است به آینده زمین کمک کنند و در واقع می‌توان آن را عرصه "رقابت خاطره‌ها" نام گذاشت.

برای حضور شایسته و ضرورت انعکاس مسائل کشاورزی ایران در نمایشگاه و همچنین جایگاه ایران در شرایط معاصر جهان، کمیته کشاورزی و تغذیه جهاد کشاورزی به ریاست شاهرخ رمضان‌نژاد مشغول به کار شده است.

نمایشگاهی که در آن شرط پذیرش و انتخاب کالاها و برگزاری مراسم آیینی مربوط به کشاورزی و تغذیه و تعیین حد حضور ایران، امکانات و هدف‌گذاری‌هایی خواهد بود که در ستاد اجرایی اکسپو تعیین می‌شود.

بر اساس تم اصلی نمایشگاه، "تغذیه زمین و انرژی برای حیات" و ملحوظ داشتن تم‌های فرعی نمایشگاه که بر جنبه‌های فرهنگی کشورها تأکید دارد، مقرر شده است "پاویون ایران" اعم از کالا و مراسم آیینی بر مبنای چهار آیتم دانش سنتی، محصولات منحصر به فرد و مراسم آیینی، منابع ژنتیکی، دستاوردها و فناوری‌های جدید در کشاورزی طراحی شود.

منظور از دانش سنتی، یافته‌های سنتی در کشاورزی ایران است و مهم‌ترین مصادیق دانش سنتی در کشاورزی ایران که قرار است در نمایشگاه معرفی شود قنات، آبیاری کوزه‌ای، سازه‌های آبی و آسیاب‌های بادی است.

برگزاری مراسم برای هریک از محصولات انار، پسته، گردو، فندق، زعفران، زرشک، انگور، کشمش، خرما، انجیر، چای، برنج، گندم، خاویار، گیاهان دارویی و همچنین مراسم روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی، فرهنگ و آیین عشایر ایرانی، جشن تیرگان، جشن مهرگان، آیین‌های تغذیه در ماه رمضان، آیین‌های تغذیه در ماه محرم، جشنواره غذایی اقلیم زاگرس، جشنواره غذایی آذربایجان، جشنواره غذایی شمال، جشنواره غذایی جنوب شرقی، جشنواره غذایی خلیج فارس و نمایشگاه زنان و تعاونی‌ها در کشاورزی ایران از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای اجرا در نمایشگاه است.

همچنین "کمیته کشاورزی و تغذیه" پیشنهاد ارائه محصولات ارگانیک و کودهای زیستی، ارقام زراعی و باغی اصلاح‌شده و فناوری هسته‌ای در کشاورزی را داده است.

گفتنی است، تا ابتدای سال جاری حدود 90 جلسه با ستاد اکسپو، کمیته تلفیق، کمیته تبلیغات، کمیته محیط زیست و فناوری، کارگروه کشاورزی، کارگروه صنعت غذا، کارگروه فرهنگی و هنری، کارگروه تجاری و همچنین طراحان نمایشگاه و برخی پژوهشگران برگزار شده است.

نگاه به اکسپو میلان یک نگاه دست بالا و حرفه‌ای است که کمیته کشاورزی و تغذیه با گردآوری مشاوران متخصص و حرفه‌ای و با بهره‌گیری از طرح و ایده‌های چهره‌های شناخته‌شده در عرصه کشاورزی سعی بر نشان دادن کشاورزی ایران در گذر زمان دارد.

کمیته کشاورزی در حال حاضر در مجموع 36 برنامه و طرح بالقوه دارد که هرکدام از این طرح‌ها می‌تواند دارای حداقل چهار زیرمجموعه ازجمله عکس، فیلم، بروشور و مراسم آیینی باشد. به علاوه بر اساس طرح و پیش‌بینی این کمیته با محوریت محصولات و فعالیت‌های کشاورزی می‌توان حداقل 30 برنامه آیینی بر اساس تقویم کشاورزی در مدت شش ماه برای اجرا در این نمایشگاه شش ماهه را داشت که اجرای تمام این طرح‌ها و برنامه‌ها بستگی به میزان بودجه اختصاصی و تأیید ستاد اکسپو دارد.

امید بر این است که در این دوره، سابقه نه‌چندان مطلوب حضور ایران در اکسپوهای گذشته جبران شود و ماحصل این جلسات طولانی کارشناسی که از تیرماه سال 93 تا امروز پیگیری شده است، عبث نبوده باشد. به‌ویژه که پای حیثیت ملی و اقتصادی کشورمان در این برهه حساس در میان است

 

منبع: ایانا