16 فروردین 1394 - 9:33
شناسه خبر: 2394
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
دسترسی آسان به مواد اولیه و بازارهای جهانی با توافق هستهای
تحریم ها اثرات منفی در صنایع مختلف و از جمله صنایع غذا ایجاد کرده بود.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، لوزان و چهاردهم فروردین، با خاطره تفاهم ایران و کشورهای 1+5 در یادها می ماند. تفاهمی که گفته می شود براساس آن، کلیه تحریمهایی که اتحادیه اروپا و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران برای ادامه برنامه هستهای تعیین کردند لغو خواهد شد. حالا که قرار است تحریم ها لغو شود، وضعیت اقتصادی کشور هم دچار تحول خواهد شد. در مورد تاثیر توافق هسته ای بر صنعت غذا با احمد صادقیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران گفتگو کردیم.
*با توافق هسته ای، چه تغییری در صنعت غذا اتفاق خواهد افتاد؟
صنایع غذا هم مانند دیگر صنایع کشور با رفع تحریم ها و مساله هسته ای با تاثیرات مثبتی مواجه خواهد شد.
*این تاثیر می تواند در حوزه کیفیت و به دست آوردن بازارهای صادراتی باشد؟
صنایع غذایی دارای تنوع زیادی است. البته در حال حاضر کیفیت مواد غذایی کشور بالاست. اما با برداشته شدن تحریم ها، دسترسی به مواد اولیه و بازارهای جهانی را آسان تر خواهد کرد.
*تحریم ها چه اثری بر صنایع غذا ایجاد کرده بود؟
تحریم ها اثرات منفی در صنایع مختلف و از جمله صنایع غذا ایجاد کرده بود. به طوری که هزینه انتقال پول و حمل و نقل محصولات را چند برابر معمول افزایش داد و باعث شد آن طور که باید و شاید صنایع داخلی نتوانند با صنایع خارجی رقابت کنند. مثلا در صادرات ماکارونی به آفریقا، ایران باید با تعرفه 30 درصد با مصر که تعرفه 5 درصدی داشت، رقابت می کرد. همین موضوع باعث می شد تا در بازار رقابتی کشور نتواند فعالیت و نتیجه در خوری بدست آورد.
منبع: صدای اقتصاد