15 فروردین 1394 - 8:49 شناسه خبر: 2369 نسخه چاپی

ایران امن ترین و قابل اتکاء ترین کشور منطقه است

ایران امن ترین و قابل اتکاء ترین کشور منطقه است
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، سید محمدرضا مرتضوی دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در برنامه زنده شناسه، رادیو ایرا ...

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، سید محمدرضا مرتضوی دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در برنامه زنده شناسه، رادیو ایران به بررسی وضعیت ایران در مذاکرات هسته ای پرداخت. متن این مصاحبه شرح ذیل می باشد:

جناب آقای مرتضوی به عنوان اولین سوال،  دیدگاه شما در مورد نامه سناتور های آمریکایی به رهبر معظم انقلاب اسلامی چیست؟

با سلام به نظرم بایستی برای دست یابی به نگرش صحیح در مورد چرایی انعطاف و حتی به نوعی ابراز پشیمانی از سویی مقامات امریکای این مقوله را مورد بررسی تاریخی قرار داد.

مدت زمانی است  که پروژه ایران هراسی در جهان با شکست رو به رو شده است، این شکست مرهون تدابیر داهیانه رهبر انقلاب و همچنین هوشمندی و درایت تیم دیپلماسی و سیاست خارجی دولت تدبیر و امید است. در همین مدت کوتاه که از آغاز دولت جناب آقای دکتر روحانی می گذرد علی رغم همه تلاش های دشمنان بین المللی و منطقه ای ایران اعم از رژیم صهیونیستی و حتی متاسفانه کشور های هم جوار مانند عربستان پروژه ایران هراسی با شکست مفتزهانه ی روبه رو شده است ایران بار ها و بار ها تاکید نموده که کشوری صلح طلب و حامی حفظ صلح و آرامش در منطقه و جهان بوده و در عین حال ذره ای از منافع و استقلال ملی خود کوتاه نخواهد آمد.تبلور این تاکید بر صلح و امنیت جهانی در عین حفظ حاکمیت ملی کشور ها در فتوای تاریخی مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن استفاده از سلاح های هسته ای تجلی یافته است.

آقای مرتضوی ما اختلاف های جدی نیز در داخل کشور داشته ایم، ولی در نهایت همه پذیرفتن که مذاکرات بایستی تحجت نظر رهبری و با جدیت انجام شود.نظر شما در این باره چیست؟

همان طور که عرض کردم به علت جایگاه ویژه رهبر انقلاب در کشور ما و در جهان اسلام به خصوص در جهان تشییع ، دیدگاه های ایشان با دقت و وسواس زیاد مورد توجه و رصد سیاست مداران و دولت مردان واقع شده است و نقش کلیدی آراء دینی و سیاست های راهبردی رهبری نقش مهمی در راهبری فضایی کلی سیاست خارجی کشور در همه مقاطع زمانی ایفا نموده است .ببینید نظر مقام معظم رهبری به صراحت این است که سلاح های هسته ی جزء کاربردهای اعتقادی و استراتژیک ایران نیست .این یک اصل و نقطه نظر کلی بوده و خواهد بود اما اینکه مذاکرات با چه شیوه ای انجام شود و ترفند های دیپلماسی با چه زبانی مطرح شوند نکته ایست که در بین دولت های مختلف از راهبرد ها و برنامه های متفاوتی بر خوردار می باشد به نظر می رسد دیپلماسی دولت یازدهم در این زمینه بسیار موفق بوده توانسته است ضمن کاهش نقش رژیم صهیونیستی در معادلات منطقه نوعی تضاد و دوگانگی در بین منافع این رژیم منحوس با آمریکا و کشور های اروپایی ایجاد نماید.لازم است در اینجا متذکر شوم یکی از مهم ترین برگ های برنده ما در این مناقشات وجود یک جمهوری مستقل و برخاسته است از آراء  واقعی مردم در حاکمیت کشور است.

دولت ایران امن ترین و قابل اتکاء ترین حکومت منطقه است و تنها حکومتی که توسط مردم به صورت واقعی انتخاب شده است.

آیا شما دموکراسی ترکیه را قبول ندارید؟

من از شما می پرسم آیا  ثبات در ایران بیشتر است یا در ترکیه؟ سیاست های متضاد و دوگانه از جمله در موضوع گروه تروریستی  داعش باعث گردیده که مردم این کشور و همچنین همسایگان و کشور های منطقه و جهان نسبت به حاکمیت یک عقلانیت سیاسی در این کشور دچار تردید شده و این تردید باعث از بین رفتن جایگاه کشور ترکیه گردیده است.ایران در عین تاکید بر مواضع اصولی خود همواره با ثبات ترین و  منطقی ترین سیاست ها را در مواجه با معادلات منطقه ای و بین المللی اتخاذ نموده است رژیم صهیونیستی را به عنوان محور شرارت و یک خطر بزرگ جهانی برای نظم و صلح جهانی معرفی نمود،  از ابتدا درگیری ها در کشور سوریه نسبت به خطر ایجاد گروه های تندرو تروریستی هشدار داده و خواستار عدم حمایت از این گروه ها شده و حتی در جهت نجات مردم مظلوم عراق که روزی به عنوان کشور متخواصم در برابر ایران می جنگید با بهره گیری از یکی از هوشمند ترین و قوی ترین فرمانده هان نظامی ایران و جهان سردار قاسم سلیمانی به کمک آنان شتافته است آنچه بر سیاست خارجی و داخلی ایران حاکم است بر سه اصل عزت ، مصلحت و حکمت استوار می باشد.

این کاری که سناتور ها انجام دادند به نظر می رسد یک امتیاز منفی برای طرف مقابل در مذاکره باشد و به نظر می رسد که بین خودشان نیز اختلاف دارند .

در مباحث دیپلماتیک اقدامات با دقت نظر و وسواس خاص صورت می پذیرد و اینگونه نیست که این نوع از مکاتبات که شما به آن اشاره کردید بدون پشتوانه فکری لازم صورت پذیرد. کمرنگ شدن نقش لابی صهیونیست در دنیا ، نیاز اقتصاد اروپا به منابع انرژی ایران ، شکست پروژه ایران هراسی ، موقعیت خاص جغرافیایی ایران و همچنین تغییر نگرش حاکم بر دولت از مواردی است که بایستی در هنگام بررسی اقدام این سناتور ها مدنظر قرار گیرد.

حمایت از دولت و ایده های انقلاب پروژه ای بوده که هیچ وقت چراغش خاموش نشده است . آن ها به ما می گویند شما فعالیت هایتان را شفاف کنید ، ما نیز می گوییم فعالیت های ما مشخص است  .ایران دروغ نمی گوید برخلاف رژیم صهیونیستی که سیاستش بر اساس جنایت ، دروغ و پیمان شکنی می باشد . ایران همیشه نشان داده به پیمان هایی که می بندد ، وفادار است. حالا ما دنیا را متقاعد کرده ایم که تحریم ها راه مذاکره با ایران نیست. ما نشان داده ایم که سختی های تحریم را مدیریت می کنیم .کا هش ارزش پول ملی به یک سوم می تواند باعث تغییرات شگرفی در فضایی سیاسی شود ولی مردم ایران نشان دادند که ظرفیت سرمایه گذاری برای آینده را دارند . من به شما قول می دهم که آینده کشور ما بسیار روشن است. جوانان تحصیل کرده دارایی ما هستند .صنایع موشکی ما چه قدر پیشرفت کردند که باعث شده تا اسرائیل نتواند به ما حمله کند . لازم است یادی کنیم از شهید تهرانی مقدم و کسانی که سیاست های دفاعی ما را به طرفی بردند که دوردست ترین نقاط دشمن نیز قابل رویت باشد.

پای فرزندان ایران بر روی گلویی اسرائیل است ، ما به اسرائیل در شعبا پاسخ محکمی داده ایم .

من افتخار می کنم به همه توانایی های که ملت ایران در سایه صبر و هوشیاری و رهبری به دست آورده اند.