26 اسفند 1393 - 8:49
شناسه خبر: 2309
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
22 درصد از خسارت مخاطرات طبیعی در بخش کشاورزی اتفاق می افتد
کشاورزی، اولین قربانی حوادث طبیعی
گزارش فائو از تحقیقات ده ساله در مورد خسارت های وارد شده به کشاورزی بعد از حوادث طبیعی نشان می دهد، در طول سال های 2003 تا 2013 ، 70 میلیارد دلار خسارت به محصولات کشاورزی و دام رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، گزارش جدید سازمان جهانی خوار وبار و کشاورزی می گوید که کشاورزی عهده دار فشار عمده اثرات فاجعه آمیز دردنیا است.
با توجه به نتایج اولیه از یک مطالعه جدید فائو، نزدیک به یک چهارم از خسارات ناشی از بلایای طبیعی در کشورهای در حال توسعه در بخش کشاورزی است. به همین دلیل کنفرانس جهانی سازمان ملل متحد برای کاهش خطر بلایا برگزار شد.
این سازمان همچنین اعلام می کند راه اندازی یک مرکز خاص با هدف کمک به کشورها برای تجهیز کردن بهتر برای تولید مواد غذایی می تواند به کاهش در معرض خطر قرار گرفتن اثرات محدود و آمادگی بیشتری برای مقابله با بلایای بیانجامد.
تجزیه و تحلیل فائو از 78 فاجعه و نیازسنجی در 48 کشور در حال توسعه در دوره سال های 2003-2013 نشان می دهد که بیست و دو درصد از تمام خسارت وارده توسط مخاطرات طبیعی مانند خشکسالی، سیل طوفان یا سونامی در داخل بخش کشاورزی اتفاق می افتد.
این خسارات و تلفات اغلب بر جوامع روستایی و نیمه روستایی فقیر بدون بیمه متحمل می شود که فاقد منابع مالی مورد نیاز برای به دست آوردن مجدد معیشت از دست رفته خود هستند. با این حال تنها 4.5 درصد از کمک های انسان دوستانه پس از فاجعه در دوره سال های 2003-2013 به کشاورزی اختصاص پیدا کرده است.
گزارش فائو از تحقیقات ده ساله در مورد خسارت های وارد شده به کشاورزی بعد از حوادث طبیعی نشان می دهد، در طول سال های 2003 تا 2013 ، 70 میلیارد دلار خسارت به محصولات کشاورزی و دام رسیده است.
آسیا با 28 میلیارد دلار خسارت، بیشترین تاثیر را از مخاطرات گرفته و به دنبال آن هم آفریقا با خسارت 26 میلیارد دلاری در رتبه بعدی قرار دارد.
*امکانات جدید برای کاهش خطر بلایا در کشاورزی
برای کمک به کشورها برای آماده سازی و پاسخ گویی بهتر به حوادث موثر بر کشاورزی، فائو امروز یک مرکز جدید با هدف هدایت پشتیبانی فنی راه اندازی کرد. این تسهیلات به جریان اصلی کاهش خطر بلایا در بخش کشاورزی در تمام سطوح از طریق فعالیت های گوناگون کار می کند.
خوزه گرازیانو داسیلوا، مدیر کل فائو گفت: «با این تلاش جدید، هدف ما محدود کردن در معرض خطر قرار گرفتن زندگی مردم، جلوگیری یا کاهش اثرات مخاطرات و افزایش آمادگی برای پاسخ گویی سریع به فاجعه است.»
به گفته او، مطالعات نشان داده اند که هر یک دلار صرف شده در کاهش خطر بلایا، به اندازه چهار دلار از لحاظ کاهش خسارت، بازگشت سرمایه دارد.
*کشاورزی بخشی کلیدی باقی مانده است
در سراسر جهان، معیشت 2.5 میلیارد نفر به کشاورزی بستگی دارد. این کشاورزان در مقیاس کوچک، گله داران، ماهیگیران و جوامع وابسته به جنگل هستند که تولید بیش از نیمی از محصولات کشاورزی جهانی را به عهده دارند.
فراتر از عواقب آشکار بر امنیت غذایی مردم، این بلایا و خسارات می تواند اقتصاد و مدار توسعه مناطق و سازمان ملل کل را تغییر دهد. چرا که 30 درصد از تولید ناخالص داخلی ملی در کشورهایی مانند بورکینافاسو، بروندی، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، اتیوپی، کنیا، مالی، موزامبیک، نیجر از کشاورزی است.
همچنین در بخش های فرعی هم جریان های تجاری با این بلایا و خسارات باعث شده تا در کشورهای مورد بررسی در بین سال های 2003 تا 2013، واردات کشاورزی به میزان 18.9 میلیارد دلار افزایش پیدا کند و از طرف دیگر هم صادارت محصولات کشاورزی شان به زیر 14.9 میلیارد دلار برسد.
منبع: صدای اقتصاد