21 اسفند 1393 - 9:25
شناسه خبر: 2275
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
نایبرئیس انجمن صنایع ماکارونی ایران عنوان کرد:
افت ارزش غذایی ماکارونی با شیوه پخت ایرانی
سرانه مصرف ماکارونی در کشور ایران 6.5 کیلوگرم در سال است که این رقم با وجود افزایش چند برابری با متوسط مصرف جهانی 20 کیلوگرمی در سال فاصله زیادی دارد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، نایبرئیس انجمن صنایع ماکارونی ایران با اعلام این خبر گفت: صنعت ماکارونی کشور از اوایل دهه 70 با ورود صنایع پیشرفته ماکارونی شکل گرفت، بهطوری که سرانه مصرف این محصول از یک کیلوگرم در سال 72 به 6.5 کیلوگرم در حال حاضر افزایش یافته و جایگزین برندهای خارجی ترکیهای و ایتالیایی شده است.
احمد صادقیان افزود: میانگین مصرف جهانی ماکارونی برای هر نفر 20 کیلوگرم در سال است که با توجه به فرهنگ مردم کشور ما در مصرف نان و برنج، این میزان در کشور، کماکان پایین است.
وی با بیان اینکه ارزش غذایی ماکارونی بالا و قیمت کمی دارد، خاطرنشان کرد: روال معمول مصرف ماکارونی در جهان بدون دم کردن مورد مصرف قرار میگیرد، اما از آنجا که کشور ما پیشزمینه مصرف برنج را دارد، ماکارونی را نیز دم میکنند که این امر باعث افت ارزش غذایی ماکارونی میشود.
نایبرئیس انجمن صنایع ماکارونی ایران با بیان اینکه ظرفیت تولید ماکارونی در کشور ما 800 هزار تن است که این رقم تا پایان سال آینده به یک میلیون تن افزایش مییابد، ادامه داد: سالانه 450 هزار تن ماکارونی در داخل کشور مصرف و حدود 100 هزار تن صادر میشود.
صادقیان با بیان اینکه ماکارونی ایرانی به 23 کشور دنیا صادر میشود، تصریح کرد: ماکارونی ما به کشورهای آفریقایی، عربی، مالزی، اندونزی و چین صادر میشود و پتانسیل خوبی وجود دارد که در صورت عادیسازی شرایط بینالملل به کشورهای اروپایی نیز صادر شود.
وی درباره امکان صادرات ماکارونی به روسیه یادآور شد: بهدلیل صادرات ماکارونی بیکیفیت در سالهای دور، دید مناسبی به تولیدات صنعت ماکارونی ما در نزد روسها وجود ندارد.
منبع: ایانا