13 اسفند 1393 - 11:13 شناسه خبر: 2216 نسخه چاپی

مصرف آب در صنعت غذای ایران یک و نیم برابر بیشتر از استاندارد دنیاست

مصرف آب در صنعت غذای ایران یک و نیم برابر بیشتر از استاندارد دنیاست
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در ایران با هر متر مکعب آب 900 گرم غذا تولید می‌شود در صورتی که در کشورهای اروپایی با این میزان ...

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در ایران با هر متر مکعب آب 900 گرم غذا تولید می‌شود در صورتی که در کشورهای اروپایی با این میزان آب 2.5 کیلو غذا تولید می‌شود

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، محمدرضا پور ابراهیمی در نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی روش‌های افزایش ماندگاری فرآورده های غذایی اظهار داشت: کمک به صندوق شکوفایی و نوآوری در جهت جذب شرکت های دانش بنیان یکی از گام های موثر برای رشد و ارتقاء تولیدات فرآورده های غذایی ماندگار در کشور است.

وی افزود: امروزه ماندگاری مواد غذایی و بحث افزایش کیفیت مواد غذایی در کشور نیازمند یک دانش تخصصی است که اگر دانشمندان و دانش پژوهان در مراکز علمی و دانشگاهی برای ارتقاء آن تلاش نکنند، در همین سطح فعلی باقی خواهیم ماند.

نماینده کرمان در مجلس با اشاره به اینکه موضوع همایش با ابلاغیه اخیر مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی ارتباط نزدیکی دارد، افزود: حوزه اقتصاد دانش بنیان در تولید محصولات غذایی یکی از موضوعات مهم بوده که در ابلاغیه نیز به آن اشاره شده است.

پور ابراهیمی گفت: آمارهای موجود بیانگر این است که در ایران حدود 93 میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود تا محصولات غذایی تولید شود که 86 میلیارد متر مکعب آن مربوط به کشاورزی است که تقریباً حدود 93 درصد از آب کشور را به خود اختصاص می دهد.

وی با مقایسه الگوی مصرف آب در ایران و اروپا افزود: در ایران با هر متر مکعب آب 900 گرم غذا تولید می شود در صورتی که در کشورهای اروپایی با این میزان آب 2.5 کیلو غذا تولید می شود که بیانگر مدیریت ضعیف مصرف و نبود الگوی مناسب در کشور است.

وی با تأکید بر اهمیت مدیریت و اصلاح الگوی مصرف و تولید فرآورده های غذایی ماندگار، گفت: سالانه 3 هزار میلیارد تومان ضایعات نان در کشور داریم که در صورت مدیریت آن می‌توان غذای افراد بسیاری را تأمین کرد.

* فرآورده‌های غذایی باید در شرایط مناسب تولید شود

مهدی خلج، رییس سازمان دامپزشکی کشور نیز در این همایش گفت: فرآورده‌های غذایی باید در شرایط و محیط مناسبی تولید شوند تا بتوان کیفیت تغذیه‌ای و بهداشتی آن را برای مدت طولانی حفظ کرد.

وی افزود: مصرف کنندگان محصولات غذایی باید به هنگام خرید به تاریخ تولید، مدت ماندگاری آن و تاریخ انقضاء توجه داشته باشند تا تولیدکنندگان نیز مجبور شوند محصولات خود را با دقت بیشتری به دست مصرف کننده برسانند.

خلج تأکید کرد: صدا و سیما و رسانه‌های کشور باید مردم را در زمینه چگونگی استفاده از محصولاتی که تاریخ مصرف و نوع موادی که در تولید محصولات غذایی استفاده شده است، آگاه کنند تا تولیدکنندگان نیز به سمت تولید محصولات با کیفیت بروند.

* مرغوبیت مواد اولیه غذایی برابر است با پایداری بیشتر

حسین رستگار، رییس مرکز آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو نیز در خصوص نظارت آزمایشگاه‌ها بر مواد غذایی، گفت: اگر ماده اولیه مورد استفاده در تولید محصولات غذایی از مرغوبیت بالایی برخودار باشد، غذای تولید شده می‌تواند از پایداری بیشتر برخوردار شود.

وی افزود: اگر مواد اولیه تولید محصولات غذایی با دقت و کیفیت بالا تهیه شود، قطعاً برای نگهداری آن نیاز به مواد افزودنی نخواهد بود و مصرف کننده نیز با خیالی آسوده آن را خریداری و مصرف خواهد کرد.

رستگار پایش مستمر را از جمله موارد موثر در کاهش افزودنی های مجاز در تولید محصولات غذایی دانست و گفت: استفاده از سیستم های هوشمند در ماندگاری مواد غذایی به منظور نظارت و نگهداری بهتر و دقیق‌تر می‌تواند از راهکارهای مناسب کاهش افزودنی ها باشد.

* مشکلات فراوان جامعه در ارزش های غذایی

محمود شیخ زین‌الدین، معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری کشور نیز با اشاره به اینکه امروزه جامعه ما در زمینه ارزش های غذایی مشکلات فراوانی دارد، گفت: برای بهبود نگهداری مواد غذایی نیاز به فناوری روز و کارآمد داریم که در این زمینه می توان از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده کرد.

بر اساس این گزارش، در نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی روش های افزایش ماندگاری فرآورده های غذایی جمعی از مسئولان‌ سازمان‌ها و نهادهای مرتبط، متخصصان و کارشناسان صنایع غذایی و مهمانانی از کشورهای آلمان، اتریش، هلند و دانمارک حضور داشتند.
 

 

منبع: فارس