11 اسفند 1393 - 7:49
شناسه خبر: 2193
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
از سوی سازمان غذا و دارو
دستورالعمل اجرایی ضوابط برچسب گذاری فرآورده های غذایی و آشامیدنی ابلاغ شد
دستورالعمل اجرایی حداقل ضوابط برچسب گذاری فرآورده های غذایی و آشامیدنی توسط سازمان غذا و دارو و با همکاری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران نهایی و ابلاغ شد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، محمد علوی فرد، عضو هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی و نماینده تام الختیار کانون در کمیته فنی با اعلام خبر فوق افزود: این دستورالعمل در ابتدا توسط سازمان غذا و دارو و با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان، دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی در سال 1388 تدوین و در تابستان سال 1390 توسط کارشناسان غذا در اداره کل نظارت بر مواد غذایی،آشامیدنی سازمان غذا و دارو بازنگری شد.
وی در خصوص نقش کانون به عنوان عالی ترین تشکل صنایع غذایی در زمینه بازنگری این دستورالعمل گفت: در سال جاری این دستورالعمل برای چهارمین بار مورد بازنگری قرار گرفت و با تعامل و همکاری دکتر هدایت حسینی معاون غذای سازمان غذا و دارو و و کارشناسان مربوطه، کانون انجمنهای صنایع غذایی به نمایندگی از صنعت غذا در کنار انجمن مدیریت کیفیت ایران و نمایندگان انستیتو تحقیقات تغذیه ای و دفتر بهبود تغذیه توانستد نظرات خوبی را برای اصلاح بخشی از دستورالعمل در راستای کاربردی تر شدن این دستورالعمل ارائه کردند.
علوی فرد گفت: هدف از تدوین این دستورالعمل را تعیین مقررات و الزامات و نحوه بیان صحیح ودقیق اطلاعات مربوط به ماده غذایی بر روی برچسب های بسته بندی فرآورده های غذایی و آشامیدنی در جهت ارتقاء اطلاعات و کمک به انتخاب مواد غذایی توسط مصرف کننده است.
عضو هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی در خصوص زمان اجری این دستورالعمل گفت: این دستورالعمل در سه مرحله تولیدکنندگان را ملزم به رعایت برچسب گذاری فرآورده های غذایی می کند به طوری که در مرحله اول بلافاصله پس از ابلاغ، تولیدکنندگان ملزم به رعایت بندهای مربوط به ادعاهای تغذیه ای هستند (کلیه بندها تا بند 8-2). مرحله دوم شش ماه پس از ابلاغ تولیدکنندگان ملزم هستند به یکی از دوروش درج اطلاعات تغذیه ای به طور کامل طبق بند 9-1 این دستورالعمل یا با استفاده از نشانگرهای رنگی برای نشان دادن ویژگی های کلی اطلاعات تغذیه ای محصول از نظر میزان نمک (کلرید سدیم)، قند، چربی کل، و اسیدهای چرب ترنس در صفحه اصلی به صورت واضح و قابل رویت برای مصرف کننده (پیوست شماره 1) اطلاعات تغذیه ای را درج نمایند.
علوی فرد در خصوص مرحله سوم اجرای این دستورالعمل خاطرنشان کرد: یکسال پس از ابلاغ این دستورالعمل رعایت کلیه بندهای آن الزامی است و برچسب فرآورده های غذایی باید شامل اطلاعات تغذیه ای طبق بند 9-1 این ضابطه باشند.
وی افزود: در خصوص استفاده از نشانگرهای رنگی در صورتی که فرآورده غذایی داری میزان نمک (کلرید سدیم)، قند، چربی کل و اسیدهای چرب ترانس در محدوده سبز باشد باید کلیه موارد فوق بر روی صفحه اصلی به صورت نشانگر سبز درج نماید ودر صورتی که این موارد در محدوده نارنجی و قرمز باشد درج آنها اختیاری است و زمان بندی رد خصوص اجباری شدن آن حداکثر طی 18 ماه توسط «کمیته به روز رسانی ضابطه برچسب گذاری» اعلام می شود.
علوی فرد در خصوص عملکرد کمیته فنی کانون انجمنهای صنایع غذایی گفت: جلسات متعددی با حضور نمایندگان انجمنها در کمیته فنی برگزار شد تا در خصوص رفع برخی موانع و همچنین بیان راهکارهایی برای رفع برخی معایب و کاربردی تر شدن دستورالعمل به جمع بندی برسیم.
عضو هیات مدیره کانون انجمنهای صنای غذایی افزود: نمایندگان انجمنهای روغن نباتی، لبنیات، نمک تصفیه، نان صنعتی، آرد، کنسرو، چیپس و اسنک، بازرسی ارگانیک، زیتون، آبمیوه و چای بیشترین همکاری را با کمیته فنی کانون در راستای اصلاح دستورالعمل اجرایی ضوابط برچسب گذاری فرآورده های غذایی و آشامیدنی داشتند.
بنا بر این گزارش علاقمندان جهت کسب اطاعات بیشتر در خصوص ضوابط برچسب گذاری فرآورده های غذایی و آشامیدنی می توانند با کانون انجمنهای صنایع غذایی و با شماره تلفن 88881369 تماس حاصل نمایند.
برای دریافت متن کامل دستورالعمل اجرایی حداقل ضوابط برچسب گذاری فرآورده های غذایی و آشامیدنی دز قسمت پایین کلیک کنید