15 بهمن 1393 - 13:44 شناسه خبر: 1938 نسخه چاپی

آغاز فصل جدید در جهش روابط اقتصادی ایران و روسیه

مبادلات ارزی ایران ـ روسیه دوباره برقرار می‌شود

مبادلات ارزی ایران ـ روسیه دوباره برقرار می‌شود آغاز فصل جدید در جهش روابط اقتصادی ایران و روسیه
با مشارکت بانک میر بیزینس بانک و صرافی بانک ملی امکان انتقال ارزی بین ایران و روسیه دوباره برقرار شده است.به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صن ...

با مشارکت بانک میر بیزینس بانک و صرافی بانک ملی امکان انتقال ارزی بین ایران و روسیه دوباره برقرار شده است.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه، در جلسات هیات اعزامی، تجاری- بازرگانی به مسکو اهم موضوعات تجارت کشورهای ایران و روسیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از مهم ترین این جلسات، ضیافت شام هیات اعزامی در دفتر سفارت خانه ایران در مسکو بود. در این مراسم  دکتر مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه از امکان انتقالات بانکی بین ایران و روسیه خبر داد.

وی عنوان کرد : با مشارکت بانک میر بیزینس بانک و صرافی بانک ملی امکان انتقال ارزی بین ایران و روسیه دوباره برقرار شده است.

در این جلسه بازرگانان هیات اعزامی گزارش های را در خصوص اهم مسایل و مشکلات روزمره تجاری خود ارائه کردند. بسیاری از تجار با اشاره به مشکلات ارزی خود خواهان رفع موانع ارزی با روسیه شدند. دکتر سنایی در پاسخ به این موضوع گفت:« براساس توافقات با بانک میربزینس بانک و صرافی بانک ملی انتقالات ارزی میان ایران و روسیه برقرار شده و تجار می توانند از این طریق انتقالات ارزی خود را انجام دهند.»

در ادامه این جلسه تجار ایرانی با اشاره به مغفول ماندن ظرفیت های صنعت پتروشیمی ایران در روسیه خواهان اجرای راهکارهای در این خصوص شدند. دکتر سنایی در پاسخ به این موضوع عنوان کرد که سفارت خانه جهت شناساندن ظرفیت های شرکت های پتروشیمی ایران وب سایتی را به دو زبان روسی و انگلیسی ایجاد خواهد کرد. در این جلسه در خصوص مواردی مانند بهبود وضعیت لجستیک و ترانزیت کالا، اخذ روادید و افزایش تعاملات و نشست های تخصصی تجاری نیز بررسی های صورت گرفت.

اتاق روسیه آخرین وضعیت اجرای اصل کامله الوداد را پیگیری می‌کند

همچنین در این میان اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه و اتاق بازرگانی و صنعت فدرال روسیه در جلسه مشترکی آخرین وضعیت و ظرفیت های فی مابین جهت تقویت روابط تجاری دو کشور را بررسی کردند.

قدیر قیافه نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در این جلسه اهم موضوعات و مشکلات تجاری فی مابین را مطرح کرد.

قیافه گفت:شرایط اقتصاد جهانی به گونه ای است که فصل جدیدی در تجارت ایران و روسیه آغاز شده و ما باید از این فرصت برای تقویت روابط تجاری بیشترین بهره را ببریم.

وی با اشاره به حضور شرکت های پتروشیمی ایرانی در نمایشگاه اینترپلاستیکا و بسته بندی ایتالیا در مسکو گفت:« حضور شرکت های ایرانی در این نمایشگاه باعث شد تا بار دیگر توانمندی های تولیدی و تجاری ایران در زمینه پتروشیمی به معرض نمایش گذاشته شوند و در این بین فرصت های تجاری زیادی نیز برای تقویت روابط تجاری شرکت ها با جهان و بازار روسیه به وجود آمد. این موضوع بیانگر این مساله است که یکی از راه کارهای اساسی ارتقای سطح روابط تجاری فی مابین حضور و مشارکت در فضاهای نمایشگاهی است.» نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در ادامه به مشکلات تجاری فی مابین اشاره کرد و گفت:« تقویت روابط تجاری دو کشور مستلزم اصلاح پاره ای از موارد مانند روادید، مسیر انتقال پولی- بانکی، اصلاح نظام تعرفه ای و اعمال تعرفه های ترجیجی در گمرکات روسیه است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه عدم شناخت از بازار و ظرفیت های دو کشور را یکی از اصلی ترین دلیل پایین بودن سطح روابط تجاری ایران و روسیه دانست و گفت: یکی از نقاط ضعف تجارت این دو کشور عدم شناخت از ظرفیت ها، توانمندی ها و همچنین نبودن یک مرجع اطلاعاتی است که تمام این موارد را در خود داشته باشد، به همین دلیل اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در نظر دارد، بانک اطلاعاتی تجاری جامع ای را در خصوص ظرفیت های تجاری ایران تهیه و منتشرکند.

به گفته قیافه این بانک اطلاعاتی می تواند علاوه بر تقویت روابط تجاری بین کشورها مرجعی در راستای ارتقای سطح سرمایه گذاری ها و اجرای پروژه های مشترک در هر دو کشور باشد. نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در ادامه عنوان کرد که اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه نیز قصد دارد در این بین با اعزام هیات های تجاری، جهت شرکت، حضور و بازدید از نمایشگاه ها، همایش ها و برنامه های از این دست به افزایش تزار تجاری دو کشور کمک کند. به گفته وی شرکت در نمایشگاه های نفت و گاز و غذای روسیه نیز از دیگر برنامه های این اتاق است. قیافه ابزار امیدواری کرد که با حل و فصل شدن موارد مطروحه، سال 2016 تجارت  ایران و روسیه رونق چشم گیری داشته باشد.

در ادامه کامبیز میرکریمی عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ضمن اشاره به ظرفیت های جدید ایجاد شده در دو  کشور گفت: در حال حاضر ظرفیت های جدیدی در حوزه صنایع میان دستی و پایین دستی پتروشیمی  شناسایی شده اند که می توان با برنامه ریزی بیشترین بهره را از این ظرفیت ها برد.

وی در ادامه به تمایل شرکت های پتروشیمی به حضور بیشتر در بازار روسیه اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط شرکت های پتروشیمی ایران تمایل زیادی به حضور در بازار روسیه دارند و به همین دلیل در نمایشگاه بین المللی اینترپلاستیکا مسکو 7 شرکت پتروشیمی معتبر ایرانی در مساحتی حدود 300 متر مربع حضور داشتند.

 میرکریمی هچنین از اتاق روسیه خواست موانع تجاری دو کشور در این حوزه را به ویژه در  رابطه با ترجیحات تعرفه ای بررسی و گزارش کند. اتاق روسیه نیز به ضرورت اجرای اصل کامله الوداد در رابطه با کالاهایی ایرانی با توجه به امضا موافقت‌نامه تجاری بین دو کشور تاکید کرد و وعده داد موضوع را به دقت از گمرک روسیه پیگیری و نتیجه را گزارش کند.

می خواهیم در بورس ایران سرمایه گذاری کنیم

ویکتور ملینیکوف رئیس شواری تجاری روسیه و ایران نیز با اشاره به نظام تعرفه ای کشور های همسایه روسیه و ایران عنوان کرد که روسیه تمایل زیادی برای سرمایه گذاری در بورس ایران دارد.

 خدمات ویژه سازمان تجارت جهانی به نمایندگان اتاق مشترک ایران و روسیه

طبق جلسه اخیر اتاق بارزگانی مشترک ایران و روسیه با  سازمان تجارت جهانی، این سازمان به نمایندگان این اتاق تخفیفات و تسهیلات ویژه ای را ارائه خواهد کرد.

در پایان این جلسه مقرر شد که قراردادی بین اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه منعقد شود. بر مبنای این قرارداد نمایندگان و یا کسانی که معرفی نامه  اتاق را ارائه دهند، از خدمات و تسهیلات ویژه برخوردار شوند.

مرکز تجارت جهانی روسیه (World Trade Center) یکی از سیصد مرکز مشابه در یک شبکه جهانی است که در روسیه  خدمات متنوعی را به اعضای شبکه جهانی خود ارائه می دهد و با بهره برداری از امکانات فیزیکی جالب توجه فضای مناسبی را برای سرمایه گذاران و بازرگانان برای کار و اقامت فراهم می آورد.

 

منبع: فارس