07 بهمن 1393 - 7:24 شناسه خبر: 1808 نسخه چاپی

رئیس كانون صنایع غذایی خبر داد:

صادرات 114 میلیون دلاری غذایی ایران به كشورهای D8

صادرات 114 میلیون دلاری غذایی ایران به كشورهای D8 رئیس كانون صنایع غذایی خبر داد:
رئیس هیات مدیره كانون انجمن‌های صنایع غذایی و رئیس كارگروه صنایع غذایی گروه D8 ارزش صادرات غذایی ایران را به كشورهای عضو گروه D8 معادل 113 میلیون ...

رئیس هیات مدیره كانون انجمن‌های صنایع غذایی و رئیس كارگروه صنایع غذایی گروه D8 ارزش صادرات غذایی ایران را به كشورهای عضو گروه D8 معادل 113 میلیون دلار در سال 2014 اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری كانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، سیدمحمدرضا مرتضوی امروز در جلسه كارگروه صنایع غذایی گروه D8 كه در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، گفت: ارزش صادرات غذایی ایران به كشورهای D8 طی سال‌های اخیر روند صعودی داشته به طوری كه از كمتر از حدود 25 میلیون دلار در سال 2007 به 113 میلیون دلار در سال گذشته میلادی رسید. همچنین تناژ صادرات غذایی ایران به كشورهای این گروه نیز در همین مدت تقریبا صعودی بوده و از 44 هزار تن در سال 2007 به 60 هزار تن در سال 2014 رسید.

وی با بیان اینكه در سال 2013 تركیه با سهمی معادل 53.5 درصد بیشترین سهم را در صادرات غذایی ایران به كشورهای عضو گروه D8 داشته است، افزود: پاكستان با 35.6 درصد در دوم قرار داشته و كشورهای مالزی با 5.8 درصد، اندونزی با 4 درصد و نیجریه با یك درصد نیز در رده‌های بعدی قرار داشتند. جا دارد كه صادرات غذایی ایران به سایر كشورهای عضو گروه نیز رشد پیدا كرده و سهم بیشتری را در صادرات غذایی ایران به خود اختصاص دهد.

او همچنین درباره تركیب صادرات غذایی ایران به كشورهای عضو گروه D8 نیز اظهار كرد: در سال 2013 بیشترین حجم صادرات غذایی ایران به این كشورها شامل آب میوه و كنسانتره با سهم 34 درصدی، محصولات لبنی با سهم 31 درصدی و سایر مواد غذایی با سهم 15 درصدی بوده است. ضمن اینكه شیرینی و شكلات با 8 درصد، چای سیاه با 7 درصد،‌ انواع كمپوت میوه با 2 درصد، نوشیدنی‌های غیرالكلی، روغن تصفیه شده و پاستا نیز هر یك با یك درصد در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

رئیس هیات مدیره كانون انجمن‌های صنایع غذایی درباره وضعیت واردات غذایی ایران از كشورهای عضو گروه D8 نیز توضیح داد: در سال 2013 بیشترین حجم واردات غذایی ایران از كشورهای این گروه شامل شكر خام، روغن خام گیاهی و روغن خام سویا، ملاس، روغن زیتون، كره فله، شیرخشك، و دیگر مواد غذایی مانند پودر كاكائو، كره كاكائو، آنزیم‌های غذایی، افزودنی‌های غذایی و مكمل‌ها و ... بود.

به گفته مرتضوی از مجموع واردات غذایی ایران در سال 2013 بیشترین سهم با 79.4 درصد مربوط به تركیه بود. مالزی نیز با 17.16 درصد در رده دوم قرار گرفت و اندونزی هم با 2.75 درصد سوم شد. مصر، بنگلادش و پاكستان نیز كمتر از یك درصد سهم در واردات غذایی ایران داشتند.

وی حجم واردات غذایی ایران از كشورهای D8 را در سال 2014 رقمی معادل 652 میلیون دلار به وزن 577 هزار تن اعلام كرد و افزود: همچون بخش صادرات، واردات غذایی ایران از كشورهای عضو گروه D8 نیز در سال‌های گذشته روند صعودی داشته به طوری كه از 141 هزار تن به ارزش 226 میلیون دلار در سال 2007 به 577 هزار تن به ارزش 652 میلیون دلار در سال گذشته رسید.

رئیس كارگروه صنایع غذایی گروه D8 متوسط تعرفه واردات محصولات غذایی و آشامیدنی به ایران را 24 درصد اعلام كرد و گفت: تعداد محصولات استاندارد شده معادل 9658 مورد است كه از این تعداد 3128 مورد مربوط به صنایع غذایی و آشامیدنی است. ضمن اینكه دولت ایران به طور كلی استانداردهای سختگیرانه‌ای را در صنایع غذایی اعمال می‌كند كه شاید این وضعیت در كشورهای دیگر وجود نداشته باشد.

مرتضوی همچنین كل صادرات غذایی و آشامیدنی ایران را در سال 2013 از نظر وزنی 1.2 میلیون تن و از نظر ارزشی بالغ بر 2.106 میلیارد دلار اعلام كرد و توضیح داد: سهم صنایع غذایی و آشامیدنی ایران از كل صادرات غیرنفتی در سال 2013 به 6.7 درصد رسید.

او در ادامه درباره اشتغالزاترین صنایع غذایی ایران نیز اظهار كرد: قند و شكر با 90 هزار نفر، شیرینی و شكلات با بیش از 47 هزار نفر و رب گوجه فرنگی و غذاهای غذاهای كنسروی و قوطی در مجموع با بیش از 43 هزار نفر اشتغالزاترین بخش‌ها در صنایع غذایی و آشامیدنی كشور هستند. لبنیات، نوشیدنی‌های غیرالكلی و آب میوه‌ و كنسانتره نیز از دیگر صنایع غذایی و آشامیدنی اشتغالزای ایران محسوب می‌شوند.

رئیس هیات مدیره كانون انجمن‌های صنایع غذایی كه سخنرانی خود را به انگلیسی به حضار ارائه می‌داد، ظرفیت اسمی صنایع غذایی و آشامیدنی ایران را از نظر وزنی حدود 90 میلیون تن در كلیه بخش‌ها اعلام كرد و توضیح داد: تعداد شركت‌های فعال در این صنایع بیش از 11 هزار شركت بوده و بالغ بر 363 هزار نفر در این صنایع مشغول به كار هستند. ضمن اینكه سهم ارزش افزوده صنایع غذایی و آشامیدنی در صنایع تولیدی ایران 8.2 درصد بوده و سهم این صنایع در اشتغالزایی صنایع تولیدی نیز معادل 15.5 درصد است.

وی درباره مزیت‌های صنایع غذایی و آشامیدنی ایران را تشریح كرده و افزود: تولید كشاورزی ایران نیز بالغ بر 110 میلیون تن بوده كه 1.5 درصد از كل تولید جهانی را در بر می‌گیرد.

پس از سخنرانی رئیس هیات مدیره كانون انجمن‌های صنایع غذایی و رئیس كارگروه صنایع غذایی گروه D8 نیز تعدادی از مدیران شركت‌های صنایع غذایی ایران از جمله شیرین عسل، پارس مینو و سولیكو، میهن به معرفی مجموعه‌های خود پرداخته و آخرین وضعیت تولیدات و پروژه‌های خود را به اطلاع حضار رساندند.

گفتنی است، گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی? (D?) گروهی اقتصادی متشکل از هشت کشور در حال توسعه اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه است. این گروه در ?? ژوئن ???? (?? خرداد ????) به پیشنهاد نجم‌الدین اربکان، رهبر حزب اسلام‌گرای رفاه و نخست وزیر وقت ترکیه با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی کشورهای عضو تشکیل شد. دی?، شامل ? گروه کاری از جمله گروه صنایع غذایی است.