05 بهمن 1393 - 11:34 شناسه خبر: 1787 نسخه چاپی

بخش خصوصی صادرات محصولات کشاورزی و دامی را در دست بگیرد

بخش خصوصی صادرات محصولات کشاورزی و دامی را در دست بگیرد
یکی از شاخصه‌های خروج از رکود،تقویت صادرات غیرنفتی است.به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، صادرات به روسیه از آبزیا ...

یکی از شاخصه‌های خروج از رکود،تقویت صادرات غیرنفتی است.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، صادرات به روسیه از آبزیان شروع شد و حالا اگر ایران موفق شود نظر این کشور را جلب کند، می تواند طیور و لبنیات هم صادر کند. البته به غیر از صادرات آبزیان، هنوز صادرات دیگری عملی نشده است. به گفته معاون وزیر کشاورزی قرار است تا دو هفته آینده یک هیات روسی برای بازدید از کشتارگاه‌ها و کارخانجات صنایع لبنی به ایران سفر کنند. اما به هرحال، همین شروع صادرات محصولات دامی و کشاورزی به روسیه، می تواند دروازه جدیدی به روی کشاورزی کشور باشد. مخصوصا اینکه روسیه وارد کننده عمده پنیر است و تنوع مصرف پنیر در این کشور بالا است. در مورد صادرات محصولات  دامی و کشاورزی به روسیه و تاثیر آن در کشاورزی با محمد اسماعیل نیا، دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس گفتگو کردیم.

*بحث صادرات محصولات دامی و کشاورزی به روسیه این روزها داغ است. به نظر شما صادرات به روسیه چه کمکی می تواند به بخش کشاورزی کشور کند؟

باید گفت که یکی از شاخصه های خروج از رکود، تقویت صادرات غیرنفتی است. البته این صادرات باید در قالب یک مدل و طرح خاص باشد و بخش خصوصی آن را مدیریت کند. همین طور از طرف دیگر هم دولت به عنوان ناظر وارد میدان شود.

*البته الان واردات شکر توسط بخش خصوصی باعث دعوای بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت شده است. به طوری که مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی می گوید: «در سال جاری واردات شکر توسط بخش دولتی صفر بوده و آنچه که در حال حاضر شاهد واردات بی‌ضابطه آن هستیم، ماحصل فعالیتی است که توسط بخش خصوصی و انجمن واردکنندگان صنایع غذایی مربوطه انجام شده است.» چطور می شود این جریان را حل کرد؟

من به شدت مخالف واردات بی رویه شکر هستم. البته باید در مصرف شکر و روغن کار فرهنگی صورت بگیرد و قند طبیعی جایگزین آن شود. صدا و سیما هم باید همکاری کند تا مصرف این محصولات کاهش پیدا کند. همین طور باید در چگونه مصرف کردن آن هم تغییراتی ایجاد شود. اما به هرشکل باید نسبت به واردات حساس بود و بنابر ضرورت و مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات واردات صورت بگیرد.

*صادرات هم نیاز به توجه خاصی دارد؟

بله، صادرات هم باید نظامند باشد و در قالب تفاهم و قرار دادها صورت بگیرد. همین طور باید به اعداد و ارقام توجه کرد تا بازار داخلی بهم نریزد.

 

منبع: صدای اقتصاد