01 بهمن 1393 - 8:10
شناسه خبر: 1725
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع قند کشور عنوان کرد
واردات مشکوک ??? هزارتن شکر
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع قند کشور با بیان اینکه امسال حدود 823 هزار تن شکر به کشور وارد شده، گفت: واردات حدود 600 هزار تن از این مقدار براساس ثبت سفارشهای قبلی و قانونی انجام شده اما بخشی از واردات این محصول مشکوک است.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، بهمن دانایی دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن صنایع قند کشوردر مورد بحثهای مطرح شده از سوی دو وزیر جهاد کشاورزی و صنعت و معدن در باره واردات شکر در سال جاری گفت: با توجه به قانون انتزاع که موجب منفک شدن وظایف صنایع تبدیلی و بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت شده و در نتیجه آن وظایف به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد، تصمیمگیری درباره واردات شکر بر عهده وزیر جهاد کشاورزی است و قطعا مطالبی که توسط آقای حجتی در مورد ممنوعیت واردات شکر و عدم ثبت سفارش جدید مطرح شده، درست است.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا وزیر صنعت در روزهای اخیر واردات شکر را آزاد اعلام کرده است، افزود: اظهار نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت نمیتواند درست باشد، شاید صحبتهای ایشان بد تعبیر شده و یا اینکه از صحبتهای ایشان این گونه استنباط شده است، زیرا قطعا وزیر صنعت از این موضوع که تصمیم در مورد واردات یا عدم واردات شکر به عهده وزیر جهاد کشاورزی است، مطلع هستند.
* امسال 823 هزار تن شکر وارد شد
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع قند کشور با اشاره به واردات 823 هزار تن شکر بر اساس آمار گمرک در سال جاری، گفت: از این میزان واردات در سال جاری حدود 550 تا 600 هزار تن شکر به روال قانونی و طبیعی وارد شده، زیرا کشتیهای وارد کننده این محصول در اسفند سال 92 در بنادر ما بودند.
دانایی تصریح کرد: اما حدود 150 تا 200 هزار تن از آن 823 هزار تن شکر وارداتی که از مهر تا آذر امسال به کشور وارد شده مشکوک است و وزارت جهاد کشاورزی هم در حال بررسی و تحقیق در این باره است.
دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن قند کشور به ارائه توضیحی در مورد مشکوک بودن واردات شکر در 3 ماه اخیر پرداخت و گفت: طبق اعلام ممنوعیت واردات شکر تا اطلاع ثانونی توسط وزیر جهاد در فروردین امسال و همچنین اعتبار 6 ماهه ثبت سفارش وارداتی، بنابراین هر محمولهای که تا قبل از مهر ماه به کشور وارد شده قانونی است، زیرا بعد از آن مجوزی برای واردات صادر نشده و اگر مجوزی هم 6 ماه از تاریخش بگذرد، باطل میشود و امکان تمدید آن براساس ممنوعیت ثبت سفارش وجود نداشته است.
* واردات شکر توسط کارخانههای خریدار قند
دانایی در ادامه به مصوبهای در شورای اقتصاد درباره واردات شکر اشاره کرد و گفت: طبق مصوبه این شورا در مورخ 93.10.8 اگر ضرورتی درباره واردات شکر وجود داشت، واردات این محصول باید توسط کارخانههای قندی که چغندر کشاورزان را خریداری کردهاند، انجام شود.
دبیر انجمن قند کشور بیان داشت: این اتفاق دست دلالان و واسطهها را حذف میکند، ضمن اینکه وقتی تولیدکننده شکر وارد کنند باشد، منافع حاصل از واردات ظرف بازیافت قیمت تمام شده تولید داخل میشود و منافع حاصل از واردات نصیب یک یا چند وارد کننده نمیشود.
* حجم تولید امسال چغندر در 10 سال گذشته بیسابقه است
دانایی در مورد میزان تولید شکر در کشور گفت: امسال تولید چغندر نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی دارد و حدود 35 درصد از سال گذشته بیشتر است.
وی افزود: سال گذشته 3 میلیون و 500 هزار تن چغندر قند در کشور تولید شد، اما امسال این میزان تولید به 4 میلیون و 800 هزار تن میرسد که در 10 سال گذشته منهای سال 85 این مقدار به تولید بیسابقه است و پیشبینی میشود، از مجموع چغندر و نیشکر تولیدی یک میلیون و 300 هزار تن شکر تولید شود.
دانایی با بیان اینکه مصرف سالانه شکر در کشور 2 میلیون و 200 هزار تن است، گفت: بنابراین 900 هزار تن دیگر برای مصرف مورد نیاز است که از واردات مازاد دو سال گذشته تأمین میشود.
دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن قند تصریح کرد: انبارها مملو از شکر است و واردات شکر در سال گذشته 2 برابر نیاز کشور بوده است و تا 9 ماه آینده هیچ نیازی به واردات شکر نیست.
دانایی اظهار داشت: صنعت قند و شکر پویا است و نباید آن را با واردات بیرویه و بیبرنامه به مخاطره انداخت.
وی افزود: نرخ خرید تضمینی چغندر قند در 7-8 سال اخیر به موقع اعلام نمیشد، اما سال گذشته با اعلام به موقع و قبل از فصل کشت قیمت خرید تضمینی میزان تولید این محصول افزایش یافت.
براساس این گزارش: محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی ثبت سفارش واردات شکر را در دهم فروردین امسال تا اطلاع ثانوی ممنوع کرده است، در حالی که نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت چندی پیش در جمع خبرنگاران گفت «واردات شکر، آزاد است» چون تولید داخل همیشه کمتر از نیاز بوده و مصرف شکر در کشور به مراتب بیشتر از تولید است.
منبع: فارس