24 مهر 1400 - 8:33
شناسه خبر: 16937
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
بسیاری از بازارهای اروپایی را از دست دادیم
توقف پرورش گونه وانامی میگو در خوزستان با آلودگی کارون
به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران» به نقل از ایلنا،بهروز کاکاوند با بیان اینکه واحدهای پرورش میگو در استانهای ساحلی کشور متمرکز هستند، گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، گلستان، گیلان و مازندران جزو مهمترین مراکز پرورش میگو در کشور محسوب میشوند.وی با بیان اینکه یک گونه میگو در ایران پرورش داده میشود، افزود: در گذشته گونه اندیکوس را پرورش میدادیم اما این گونه ویروسی شد و ما نتوانستیم با بیماری مقابله کنیم به همین دلیل پرورش آن متوقف شد.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه گونه ایرانی میگو پرورشی نداریم، خاطر نشان کرد: در حال حاضر گونه وانامی جایگزین گونه گذشته شده است و توانستیم در مراکز تکثیر داخلی این گونه را مولدسازی کنیم.به گفته کاکاوند، گونه وانامی در خوزستان به دلیل آلودگی آب کارون و مسائل زیست محیطی بیمار و هم اکنون پرورش میگو در خوزستان متوقف شده است.وی با بیان اینکه حجم میگو در شهرهای بوشهر و چابهار تولید میشود، افزود: 90 درصد از میگو تولید شده در کشور صادر میشود چرا که هنوز میگو جای خود را در سبد خانوارهای ایرانی پیدا نکرده است. از ابتدا هم این محصول با هدف صادرات در کشور پرورش یافت.
کاکاوند با بیان اینکه پیش از تحریمها بیشترین حجم تولید به اروپا صادر می شد، خاطر نشان کرد: بعد از تحریمها و دشواری در انتقال وجه صادرات ما به بسیاری از کشورهای اروپایی متوقف شد و هم اکنون به کشورهای امارات متحده عربی و روسیه به صورت فلهای میگو صادر میکنیم در آنجا بسته بندیها را تغییر میدهند و آن را بازار پسند میکنند.مدیر عامل صندوق توسعه صادرات آبزیان کشور ادامه داد: اگر در طول پرورش 4 ماه میگو به آن یک کیلو غذای خارجی بدهیم در ازای آن یک کیلو میگو خواهیم داشت.
این فعال اقتصادی بابیان اینکه تکنولوژی پرورش میگو هم اکنون بومی شده است، افزود: در گذشته تکنولوژی آن از کشورهای جنوب شرق آسیا وارد میشد.به گفته کاکاوند، چین بزرگترین تولید کننده میگو در جهان است که میگو ما را با قیمت کم برای مصرف داخلی خریداری میکند و میگو پرورشی خود را با قیمت بالا صادر میکند.وی بابیان اینکه کشورهای همسایه به صورت ریالی از ما خریداری میکنند، تصریح کرد: خرید ریالی مشکلات زیادی برای صادرکنندگان ایجاد کرده است چراکه مسئولان از صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات را میخواهند در حالی که ارزی وجود ندارد.
مدیر عامل صندوق توسعه صادرات آبزیان کشور با بیان اینکه صادرات به روسیه دشوار است، گفت: تولید کنندگان ما از آنجایی که پیش از تحریمها بیشترین حجم صادرات خود را به کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه صادر می کردند مطابق با استانداردهای آنها میگو پرورش میدادند اما این استانداردها مورد تایید روسیه نیست.وی ادامه داد: قیمت جهانی میگو در 20 سال گذشته چند سنت تغییر کرده و به طور میانگین 4 دلار است.
کاکاوند بابیان اینکه 90 درصد از تولید صادر میشود، افزود: سال گذشته حدود 30 هزار تن میگو تولید کردیم که یک و نیم میلیون دلار برای ما ارز آوری داشت.وی در پایان خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا دولت به کشاورزان و تولید کنندگان سوبسید میدهد و ما شاهد چنین حمایتی در ایران نیستم. اگر از تولیدکنندگان حمایت میشد و برای مصرف میگو در کشور تبلیغ صورت میگرفت این محصول میتوانست جایگزین گوشت قرمز شود.