24 دی 1393 - 10:47 شناسه خبر: 1607 نسخه چاپی

رییس سازمان امور اراضی خبر داد

اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی تا پایان سال

اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی تا پایان سال رییس سازمان امور اراضی خبر داد
 رییس سازمان امور اراضی از اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی در مجلس شورای اسلامی تا پایان سال خبر داد و گفت: برای جلوگیری از تغییر کاربری ارا ...

 رییس سازمان امور اراضی از اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی در مجلس شورای اسلامی تا پایان سال خبر داد و گفت: برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی یگان‌های حفاظت اراضی در 130 شهر تشکیل شده که به زودی به 200 شهر افزایش می‌یابد.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، قباد افشار اظهار کرد: براساس آمارهای موجود طی 30 سال اخیر بیش از 15 درصد از اراضی کشاورزی کاهش یافته و به شهرها، صنایع و غیره ملحق شده است.

وی افزود: خطری که همواره کشاورزی را تردید می‌کند این است که توسعه شهری عاملی برای تغییر کاربری و کاهش سطح اراضی کشاورزی شده است.

رییس سازمان امور اراضی گفت: طی چهار دهه اخیر بیش از 250 هزار هکتار از اراضی کشاورزی در اطراف شش کلان شهر کشور، به شهرها ملحق شده و کاربری‌ کشاورزی‌اش را از دست داده است و طی 10 سال اخیر آنقدر این موضوع حادتر شده و سرعت تغییر کاربری اراضی افزایش یافته است که همه مسوولان نسبت به این موضوع حساس شده‌اند.

افشار تصریح کرد: ویلاسازی‌هایی که خارج از شهرها صورت می‌گیرد به ویژه در مناطق خوش آب و هوا مانند استان‌های شمالی کشور و طرح‌های هادی توسعه روستایی نیز از عوامل تغییر کاربری اراضی کشاورزی بوده است.

کوتاه‌ترین دیوار برای تغییر کاربری، اراضی کشاورزی است

وی اظهار کرد: هرگاه در اطراف شهرها و روستاها طرح‌های توسعه‌ای در دستور کار قرار می‌گیرد و کوچک‌ترین نیازی به زمین وجود دارد، اراضی کشاورزی را تغییر کاربری می‌دهند و راحت‌ترین کار برای شهرداری‌ها مجوز‌ دادن به تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی است که به شهرها ملحق شوند. همین می‌شود که به عنوان مثال زمانی بیش از 3000 هکتار باغ در منطقه یک تهران وجود داشت اما اکنون اثری از آن نیست یا در شهرهایی مانند شیراز، مشهد و غیره نیز باغ‌ها به شهر، ویلا و رستوران تبدیل شده‌اند.

رییس سازمان امور اراضی اظهار کرد: وضعیت تغییر کاربری اراضی کشاورزی به گونه‌ای است که نه تنها برای کارهایی مانند گردشگری و خدمات به خرید زمین‌های کشاورزی رو می‌آورند بلکه حق‌آبه‌های کشاورزی نیز در حال تغییر است اما به دنبال این هستیم روزنه‌های قانونی را ببندیم، چرا که خاک سرمایه ملی و غیرقابل تجدیدی است که یک سانتی‌متر آن نیاز به 500 تا 800 سال دارد.

اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی تا پایان سال

افشار با بیان این‌که به جای کشت، خشت روی زمین‌های کشاورزی نکاریم، گفت: اصلاح قانون اراضی کشاورزی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که اصلاح قانون در کمیسیون کشاورزی تصویب شده و با پیگیری‌های رییس مجلس شورای اسلامی امیدواریم هرچه زودتر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی و تصویب شود.

رییس سازمان امور اراضی افزود: به نظر می‌رسد با توجه به روند پیگیری‌های صورت گرفته در مجلس شورای اسلامی، این قانون تا پایان امسال یا اوایل سال آینده به تصویب برسد که می‌تواند همه روزنه‌های قانونی را پیش‌روی متخلفان ببندد.

کاهش 30 درصدی تغییر کاربری اراضی کشاورزی در سال اخیر

وی اعلام کرد: با هماهنگی‌های صورت گرفته بین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و کشور و قوه قضاییه و همچنین پیگیری‌های قاطعانه وزیر کشور برای پیگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی، شاهد کاهش 30 درصدی تغییر کاربری اراضی کشاورزی طی یکسال اخیر بوده‌ایم و 50 درصد آمار شناسایی تغییر کاربری‌های اراضی کشاورزی نیز افزایش یافته است.

استقرار یگان‌های حفاظت اراضی در 130 شهر

رییس سازمان امور اراضی اظهار کرد: امسال 130 شهر را تحت پوشش یگان‌های حفاظت اراضی قرار دادیم و امیدواریم تا سال آینده یگان‌های حفاظت اراضی کشاورزی در 200 شهر مستقر شوند.

افشار افزود: از بیش از 500 شهر در کشور حدود 300 شهر بحرانی وجود دارد که در معرض تغییر کاربری قرار دارند و باید در مرحله‌ اول تحت پوشش کامل حفاظتی قرار گیرند.

وی گفت: امسال حدود 250 هزار نفر نیروی حقوقی به دهستان‌ها و شهرستان‌های تحت پوشش یگان‌های حفاظتی‌ اضافه کردیم و حدود 400 نفر در قالب 130 گروه گشت در شهرستان‌های کشور مستقر شده‌اند.

 

منبع: ایسنا