22 دی 1393 - 14:57
شناسه خبر: 1572
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
بیانیه انجمن علوم خاک ایران به مناسبت شروع سال جهانی خاک
انجمن علوم خاک ایران به مناسبت شروع سال ???? ،سال جهانی خاک بیانیهای در اهمیت خاک برای تصفیه آلودگیها صادر کرد. :
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، به نقل از انجمن علوم خاک ایران، این انجمن به مناسبت شروع سال ???? سال جهانی خاک در بیانیهای نوشت: واللَّه خَلَقَکُم منْ تُرَابٍ ( قرآن کریم، سوره فاطر، آیه 11 خداوند منان را سپاس که خاک را آفرید و آن را دستمایه خلقت انسان قرار داد، و بدینسان بسیاری از نیازهای حیاتی انسان در دل خاک نهفته است.
خاک در تولید غذا، پوشاک، چوب، مواد اولیه صنعت و انرژی، ذخیره و تصفیه آب، فعالیتهای عمرانی و شهرسازی، دفن پسماندها و پسابها، ذخیره کربن آتمسفر و تامین نیازهای زیبا شناختی انسان مورد استفاده قرار میگیرد. این منبع عظیم الهی پدیدآورنده نعمت های بیکران ، شادابی و سلامت انسان، و زیباییهای شگفت آور، و پوشاننده زشتیها، پلیدیها، و آفات گوناگون است. برماست که این سرمایه گرانقدر را پاس بداریم و با حفظ و بهره برداری صحیح از آن، الطاف خداوندی را سپاس گذاریم.
با درک عمیق قدر و منزلت منابع خاک کشور و لزوم حفظ و حراست از این سرمایه خدادادی جهت بهره برداری پایدار و حفظ امانت برای نسلهای آینده، اعتقاد راسخ داریم که توسعه پایدار هیچ کشوری بدون توجه به منابع خاک، دست یافتنی نخواهد بود.
سال 2015 میلادی از طرف سازمان ملل متحد به عنوان سال جهانی خاک تعیین و نامگذاری شده است. همچنین در
هر سال روز پنجم دسامبر( 15 آذر)، به عنوان روز جهانی خاک معرفی شده است.
بزرگداشت این سال و این روزها از طرف جامعه جهانی بیانگر لزوم توجه هرچه بیشتر به این سرمایه عظیم خدادادی است که به علت افزایش نیازهای روزافزون جمعیت جهان تحت فشار مضاعف قرارگرفته است. امروزه آثار زیانبار عدم توجه به سنت های الهی و سوء مدیریت در بهره برداری از منابع خاک و اراضی پدیدار شده و زنگ خطر جدی را در مورد رفاه، سلامت، و حتی ادامه حیات بشر به صدا درآورده است.
تخریب و فرسایش خاک، افزایش ریزگردها، طوفانهای شن، سیلهای مخرب، خشکسالی ها، آلودگی خاک، آب، و هوا، بیماریهای روزافزون، تغییرات اقلیمی کره زمین، و سایر ناهنجاریهای طبیعی ، بخشی از عوارض خسارت بار قابل مشاهده است، که متاسفانه بروز آنها درکشورهای جهان سوم بیشتر به چشم می خورد. منابع خاک کشور ما نیز در اثر اقدامات نامناسب عمرانی، صنعتی، کشاورزی، و توسعه نا متوازن اقتصادی - اجتماعی، از نظرکیفی و کمی سیر قهقرایی را در پیش گرفته است.
در چنین شرایطی افراد آگاه و صاحبان دانش باید وظایف خطیر خود را انجام داده و با مجاهدت و تلاش بی وقفه ،آگاه سازی مسئولان و اقشار مختلف را وجهه همت خود قرار دهند و دین خود را به جامعه ادا نمایند، تا ضمن کاهش مشکلات مربوط به خاکهای کشور، مردم بیش از این در معرض خطرات پیش رو قرار نگیرند.
باتوجه به دغدغه ها و تأکیدات مقام معظم رهبری، از سیاستمداران، قانونگذاران، مدیران، و کارگزاران قوای سه گانه انتظار می رود که با بذل توجه بیشتر به موضوع مهم حفاظت و مدیریت منابع خاک، ضمن برنامه ریزی گسترده و مبتنی بر موازین علمی، و آماده نمودن سازوکارهای لازم جهت تسهیل امور و ترغیب متخصصان علوم خاک و سایر رشته های مربوطه، زمینه های مناسب را برای کشاورزی پایدار، تأمین امنیت غذایی، و حفظ سلامت جامعه فراهم نمایند.
از مردم بزرگوار، این ولی نعمتان جامعه نیز استدعا داریم که ضمن افزایش آگاهیهای خود و توجه به عظمت و اهمیت نعمتهای الهی، از جمله خاک، با نظارت کامل بر جریان امور و فعالیتهای اجرایی کشور، تداوم خردمندانه برنامه های توسعه را پیگیری، و تهیه بستر لازم برای زندگی سعادتمندانه درحال حاضر و برای نسلهای آینده را تضمین نمایند.
انجمن علوم خاک ایران، در سال جهانی خاک با توکل بر قادر متعال و در پرتو نور هدایت او، متعهد است که با تلاش و همت والا، رسالت علمی، اجتماعی، و دینی خود را در اطلاعرسانی و آگاه سازی اجتماعی در رابطه با اهمیت و جایگاه رفیع خاک در جامعه و طبیعت، و وظائف مسئولان و آحاد جامعه در قبال این سرمایه الهی به انجام برساند.
انجمن علوم خاک ایران
منبع: فارس