01 شهریور 1400 - 10:34
شناسه خبر: 15547
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رتبه اول کشور در کیفیت زعفران
کشت «طلای سرخ» در خراسانجنوبی آغاز شد
به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران» به نقل از فارس،غلامرضا قوسی با بیان اینکه کشت زعفران در خراسانجنوبی قدمت بیش از ۷۰۰ سال دارد، اظهار داشت: مرکز اصلی پرورش زعفران در مناطق کویری و کمآب خراسانجنوبی است.وی با بیان اینکه زعفران گیاهی رنگی و گرانبهایی است که ساقه ندارد اما این گیاه پیاز داشته و چون در زیر خاک کویر بهعمل میآید به طلای سرخ و یا طلای کویر شهرت دارد، بیان داشت: زرشک، عناب و زعفران از محصولات استراتژیک خراسانجنوبی است که در سطح ملی و جهانی شهرت دارند.رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه خراسانجنوبی از نظر کیفیت زعفران در رتبه اول کشور و از نظر تولید در رتبه دوم کشور قرار دارد، خاطرنشان کرد: گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماریهای پوستی، بیماری چشم، عفونت اداری، یرقان، درمان معده و کمخونی مؤثر است.
آغاز کشت طلای سرخ در خراسانجنوبی
قوسی از آغاز کشت طلای سرخ در استان خبر داد و مطرح کرد: کشت زعفران با توجه به اقلیم و شرایط آبی و هوایی هر شهرستان از اول شهریورماه تا پایان شهریور در سطح ۱۷هزار و ۱۵۲ هکتار آغاز شده است.
وی با اعلام اینکه سطح زیر کشت زعفران هر ساله ۴۰۰ تا ۴۵۰ هکتار افزایش مییابد، مطرح کرد: امسال نیز کشت طلای سرخ در اراضی کشاورزی استان در حالی آغاز شده که ۲۵۰ تا ۳۰۰ هکتار به سطح زیرکشت استان افزوده میشود.
وجود ۳۸ هزار بهرهبردار زعفران در استان
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت زعفران استان با ۵ هزار و ۸۸ هکتار به شهرستان قاین اختصاص دارد، تبیین کرد: برداشت محصول زعفران در برخی از نقاط استان خراسانجنوبی از اواخر مهرماه آغاز و ۴۵ روز و گاها هم تا پایان آذرماه ادامه دارد.قوسی تعداد بهرهبرداران کشت زعفران در استان را ۳۸ هزار و ۲۸۲ نفر اعلام کرد و گفت: سال گذشته ۷۰ تن زعفران از ۱۶ هزار و ۸۰۷ هکتار سطح زیرکشت این محصول در خراسانجنوبی برداشت شد.