16 دی 1393 - 10:50 شناسه خبر: 1492 نسخه چاپی

رشد اقتصاد سال ?? بدون تحریم هم منفی می‌شد

رشد اقتصاد سال ?? بدون تحریم هم منفی می‌شد
 مشاور اقتصادی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اگر تحریم هم نمی شدیم رشد اقتصادی در سال ?? منفی می شد، مدیریت اقتصاد در سالهای وفور درآمد نفت، تحریم ...

 مشاور اقتصادی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اگر تحریم هم نمی شدیم رشد اقتصادی در سال ?? منفی می شد، مدیریت اقتصاد در سالهای وفور درآمد نفت، تحریم، رکود تورمی و قیمت نفت را ? مشکل اقتصاد دانست و گفت:در اقتصاد کشور بن بست و معجزه نداریم.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، مسعود نیلی در اختتامیه همایش اقتصاد ایران با بیان اینکه آمارها نشان می دهد حتی اگر تحریم هم نمی شدیم رشد اقتصادی در سال 91 منفی می شد، تصریح کرد: ما شکاف بزرگی بین آنچه در سال های آینده به آن احتیاج داریم و ظرفیت موجود اقتصاد کشور داریم.

مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی با اشاره به اینکه چهار مساله دیگر نیز پیش روست که بر چالش های بلند مدت اقتصاد کشور سوار شده است، تصریح کرد: مورد اول نحوه مدیریت اقتصاد در سال های وفور درآمدهای نفتی است. مورد دوم تحریم و ایجاد محدودیت در دسترسی به بازار های بیرونی است، مورد سوم رکود تورمی و مورد چهارم قیمت نفت است.

وی با بیان اینکه ما در اقتصاد کشور بن بست و معجزه نداریم، گفت: اما نیازمند اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور هستیم.

نیلی در تشریح دستاوردهای همایش در حوزه تامین مالی اظهار داشت: تفکیک بانک ها به خوب و بد با حداکثر مطالبات معوق 5 درصدی، انتقال مطالبات معوق بانک ها به شرکت ها، تدوین قوانین ناظر بر ادغام و انحلال بانک های ناسالم، افزایش سرمایه بانک ها، اصلاح قوانین ورشکستگی و بهبود روش های مدیریت ریسک از مهمترین مسائل مطرح شده در این نشست بوده است.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد ابزارهای نوین برای تامین مالی بنگاه ها، افزود: حجم بالای بدهی دولت به بانک ها و پیمانکاران باعث ایجاد مشکلات در بانک ها برای تامین منابع و در نهایت اضافه برداشت از بانک مرکزی و افزایش تورم شده است که انتشار صکوک و اجاره قدم موثری در این راستاست.

مشاور رئیس جمهور در امور اقتصادی ضمن تاکید بر بازنگری در قوانین مربوط به کسب و کار، تصریح کرد: دخالت دولت در قیمت گذاری اگر فاقد چارچوب باشد به معنای آن است که بخش خصوصی نمی تواند سود سرمایه گذاری های خود را پیش بینی کند. قیمت گذاری دولت در انحصارات معنی پیدا می کند.

نیلی رشد اقتصادی طی دو فصل اخیر را ناشی از تحرک در بنگاه های بزرگ اقتصادی عنوان کرد و افزود: باید بنگاه های بزرگ را با کوچک به هم وصل کنیم که لازمه این کار کمک گرفتن از بنگاه های متوسط است.

وی با بیان اینکه در شرایط کاهش قیمت نفت نیازمند بازتعریف در نقش صندوق توسعه ملی هستیم، گفت: نقش صندوق را باید ثبات ساز بدانیم تا در شرایطی مانند حال حاضر دچار نوسان ناشی از تغییرات قیمت نفت نشویم.

نیلی ضمن اشاره به اینکه جمع کارشناسان کشور درباره اهداف و مشکلات کشور در آینده اتفاق نظر دارند، تصریح کرد: اگر این اتفاق نظر را به اتفاق نظر سیاسی تبدیل نکنیم دچار چالش می شویم.

 

منبع: تسنیم