05 مرداد 1400 - 11:27 شناسه خبر: 14354 نسخه چاپی

تلف نخل از بی‌آبی نداشتیم

کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولید خرمای مضافتی در کشور

 کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولید خرمای مضافتی در کشور تلف نخل از بی‌آبی نداشتیم
دبیر انجمن ملی خرمای ایران از کاهش 10 تا 15 درصدی تولید خرمای مضافتی در کشور در پی خشکسالی خبر داد و گفت: به رغم کمبود و نبود آب در نخلستان‌ها، تلفات نخل از بی‌آبی نداشته‌ایم.

به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران» به نقل از ایلنا،مقداد تکلوزاده درباره آخرین گزارشات تاثیر خشکسالی بر نخلستان‌های کشور، اظهار کرد: برخی از نخلستان‌ها با کمبود و نبود آب مواجه شده‌اند که اثرات منفی بر نخل‌ها داشته است.وی ادامه داد: علاوه بر کمبود و نبود آب برای نخلستان‌ها با نوسانات گرما نیز در استان‌های خرماخیز روبه‌روشده‌ایم که درختان نخل و تولید آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

به گفته تکلو زاده؛ در ابتدای خردادماه دما به صورت کم سابقه‌ای بالا رفت و سپس دچار افت شد، پس از آن در تیرماه بار دیگر دمای هوا به شکل چشمگیری افزایش یافت.وی نتیجه کمبود و نبود آب همراه با نوسانات گرمایی را خشک شدن سرشاخه‌ها و حمله آفت‌ها با جمعیت بالا به درختان نخل‌ عنوان کرد.

تکلوزاده تصریح کرد: در بین ارقام خرما در کشور، رقم خرمای مضافتی بیش از همه تحت تاثیر شرایط پیش آمده قرار گرفته است.وی میزان کاهش تولید رقم مضافتی را 10 تا 15 درصد اعلام کرد.تکلوزاده یادآور شد: متوسط تولید هر ساله خرمای مضافتی 400 هزار تن بوده است.وی پیش‌بینی کرد: میزان تولید خرما در کشور در سالجاری حداکثر به 1 میلیون و 200 هزار تن برسد در حالی در سال گذشته این میزان 1 میلیون و 280 هزار تن بود.

تکلوزاده اخبار منتشر درباره تلف نخل‌ها در خوزستان در اثر خشکسالی را رد کرد و گفت: به رغم کمبود و نبود آب در نخلستان‌ها در هیچ یک از استان‌های خرما خیز تلفات نخل از بی‌آبی نداشتیم.دبیر انجمن ملی خرمای ایران افزود: آنچه در نخلستان‌های کشور در حال اتفاق افتادن است ضعیف شدن درختان نخل به دلیل کم آبی و گرمای هوا است که خود زمینه‌ساز حمله آفات بوده است.تلکو زاده معتقد است؛ اگر سال‌های خشک تکرار شود، در آینده شاهد تلف نخل‌ها در استان‌ها با تنش بالای آبی و دمایی مانند خوزستان خواهیم بود.