09 تیر 1400 - 17:52 شناسه خبر: 14287 نسخه چاپی

پیمان فروهر، در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران:

بانک‌ها مانع جدی در مقابل تولید هستند

بانک‌ها مانع جدی در مقابل تولید هستند پیمان فروهر، در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران:
دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران، پایدارترین مشکل بخش مولد کشور را نحوه تعامل بانک‌ها با آنها دانست و تاکید کرد: بانک‌ها به جای حمایت به سدی بزرگ در برابر توسعه تولید تبدیل شده‌اند.

 پیمان فروهر، دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران در گفت‌و‌گو با «پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران» با اشاره به مشکلات و چالش‌های این صنعت، گفت: یکی از بزرگترین و پایدارترین مشکلات بخش تولید و صنعت کشور، تعامل با بانک‌ها هست. متاسفانه به جای اینکه بانک‌ها حامی صنعت باشند و موجبات توسعه پایدار تولید را فراهم نمایند ، به‌عنوان یک سد بزرگ برای پیشرفت هستند. اساسا نقش حمایتی که بانک‌ها باید داشته باشند، سال‌هاست که کمرنگ شده و ما آن را نمی‌بینیم.

فروهر ادامه داد: صنعت آب بسته بندی به شدت به معیشت مردم وابسته است. معیشت مردم هر چقدر بهتر باشد، صنعت آب بسته بندی توسعه می‌یابد. متاسفانه آثار تورم در کشور صنعت را به شدت درگیر کرده است. قدرت خرید کمتر شده و تولید‌ محدودتر شده‌ است. طی پنج سال گذشته شاهد کوچکتر شدن سفره مردم بوده‌ایم و درنتیجه آسیب جدی به این صنعت وارد شده است.

او معتقد است: ایجاد بالندگی در تولید و چرخه صنعت کشور، نقش محوری دولتهاست، علی‌رغم نامگذاری سال‌های مختلف با هدف حمایت و پشتیبانی از تولید، در عمل و اجرا ما این حمایت را نمی‌بینیم.

فروهر افزود: در دوسال اخیر شیوع بیماری کرونا به شدت صنعت را زمین‌گیر کرده است. فروش محصولات در احجام یک نفره تحت تاثیر قرار گرفته و دچار ریزش بازار فروش و تولید شده است چرا که بازارهایی که اینگونه محصولات را خریداری می‌کردند در ایام کرونایی یا تعطیل یا نیمه تعطیل بوده‌اند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی گفت: یکی دیگر از بحران‌هایی که صنعت بسته‌بندی آب با آن مواجه است، بحث تامین مواد اولیه تولید بطری یا همان پت می‌باشد .

او ادامه داد: از یکسو با وجود تحریم‌ها، واردات این مواد کاهش پیدا کرده، از یکسو تنها تولیدکننده داخلی این مواد که پتروشیمی شهید تندگویان است به دلیل افزایش مصرف سالانه این مواد توان تامین همه نیاز کشور را ندارد و در برخی مقاطع دچار فشار و کمبود می‌شود که یکی از دلایل آن روی آوردن صنایع دیگر به استفاده از پت در بسته‌بندی محصولاتشان می‌باشد‌، ما هر سال با چالش افزایش قیمت پت و کمبود پت روبرو هستیم.

فروهر با اشاره به تورم عمومی در کشور که صنعت بسته‌بندی را هم درگیر خود کرده، گفت: از یک طرف معیشت مردم و خرید مردم در وضعیت این صنعت تاثیر گذار بوده و از طرف دیگر افزایش قیمت مواردی چون قیمت مواد اولیه، خدمات فنی و مهندسی، قطعات یدکی و .... موجب فشار مضاعف به این صنعت شده‌اند و همگی در کنار هم موجب بروز بحران‌های متعدد در فعالیت واحدهای تولیدی شده‌اند .

فروهر در پاسخ به اینکه در شش ماهه اول هر سال درخواست برای آب بسته بندی زیاد است و برعکس در شش ماهه دوم سال تقاضا کاهش پیدا می‌کند.، این روال چقدر در قیمت آب معدنی و وضعیت صنعت اثر دارد؟ گفت: قیمت معمولا متاثر از این موضوع نیست. رونق فصلی بر روی تیراژ تولید و بهره وری و در نتیجه روی قیمت تمام شده اثر قابل توجهی می‌گذارد.

وی در ادامه گفت: صنعت آب بسته بندی  وابسته به دما و شرایط اقلیمی است. در شش ماه اول سال رونق فصلی داریم و در شش ماه دوم سال افت رونق را داریم. برخی از تولیدکنندگان تولید خود را خاموش می‌کنند و برخی تولید خود را محدود می‌کنند و در این میان برندهای با سهم بیشتر از بازار نیز ناگزیر به کاهش ساعات تولید می‌شوند اگرچه هرگز تولیدشان متوقف نمی‌شود.

راهبرد انجمن در شرایط فعلی چیست؟ فروهر پاسخ داد: انجمن‌ها در حقیقت قدرت اجرایی ندارند؛ انجمن سخنگو و نماینده اعضای خود در نهادها و دستگاه‌های تصمیم ساز مختلف است. مجموعه درخواست‌ها، مطالبات را جمع‌آوری و آن را به دستگاه‌های مرتبط با صنعت منتقل و پیگیری می‌کند.

او ادامه داد: انجمن‌ها به طور مستقیم در بهبود روند کلان اقتصاد و تولید در کشور نقشی ندارند و اساسا پیشرفت اقتصاد کشورها در سایه سیاست‌های کلان حاکمیت و دولت‌ها میسر می‌گردد که در این میان نقش مهم تشکل‌ها ارايه نظرات مشورتی و پیشنهادات برگرفته از حوزه تخصصی خود به دولت‌ها و پیگیری مطالبات اعضاء می‌باشد و بسیاری از سیاست‌های کلان دولت‌ها برگرفته از تعامل مستقیم آن‌ها با تشکل‌ها می‌باشد. در کشورهایی که دولت‌ها خود را موظف به اهمیت دادن به نقش تشکل‌ها می‌دانند همواره شاهد بهبود و ارتقاء تولیدات صنعتی بوده‌ایم.

دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران در پاسخ به این پرسش که انتظار انجمن از رئیس دولت سیزدهم چیست؟ گفت: انتظار ما همان انتظاری است که سال‌ها مطالبه کردیم و سایر تشکل‌ها هم دارند. دولت بستر اقتصاد آزاد را فراهم کند. بحث نظارت‌های دستوری را در فرآیندهای اقتصادی بویژه در چرخه تولید در صنایع غذایی یا آشامیدنی را تا می‌توانند حذف کنند. بانک‌ها را وادار کند تا حامی تولید باشند نه مانعی در مقابل آنها. تمرکز بر روی توسعه تولید و افزایش تولید ناخالص داخلی باشد.

او تاکید کرد: بستر امن و ایمنی برای سرمایه‌گذاری در کشور از طریق تعامل با جهان فراهم شود.