09 تیر 1400 - 8:38
شناسه خبر: 14282
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس سازمان امور عشایر ایران خبر داد:
بودجه سازمان امور عشایر چقدر است؟
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران به نقل از ایسنا شاهپور علائیمقدم در نشست با نماینده مردم پلدختر در مجلس با تاکید بر برندسازی محصولات عشایر اظهار کرد: سود محصولات عشایر را کس دیگری میبرد در صورتی که در تهران فروشگاههای مصرف از برند تولیدات عشایر استقبال زیادی میکنند.
وی ادامه داد: چرا عشایر دام در دستش میماند برای اینکه قطعهبندی، بستهبندی، لیبلزنی و برندسازی نمیشود و باید با انجام این کارها یادگاری خوبی از خودمان برای عشایر بگذاریم.
علائیمقدم با اشاره به طرح خرید تضمینی دام عشایر، تصریح کرد: با اصلاح دستورالعمل خرید تضمینی دام، هر نوع دامی از عشایر خریداری میشود به جز دام مولد که ذخیره ژنتیکی است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در ادامه گفت: یکی از شاهکارهای قانونگذاری مجلس شریک کردن عشایر در اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده است و در حال حاضر ۱۵۹ میلیارد تومان از این محل توسط فرمانداریها در مناطق عشایری هزینه میشود.
وی گفت: در طول دو سال گذشته ۲۰ درصد شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی را افزایش دادیم و از 43 درصد به 63 درصد رساندهایم و امسال نیز 370 میلیارد تومان برای تامین آب شرب عشایر اختصاص داده شده است.
علائیمقدم با اشاره به رشد بودجه و اعتبارات سازمان امور عشایر، اضافه کرد: با پیگیریهایی که شد بودجه سازمان امور عشایر به سه هزار میلیارد تومان رسیده است در صورتی که در سال 1395 بودجه سازمان فقط 44 میلیارد تومان بود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اثرات خشکسالی در مناطق عشایری، یادآور شد: امسال با کاهش 1.8 میلیون تنی علوفه مراتع حدود شش هزار و 200 میلیارد تومان کمبود علوفه داریم که عدد بسیار بزرگی است.
وی ادامه داد: برای مقابله با خشکسالی 400 میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت، 200 میلیارد تومان برای تامین نهاده دامی و 200 میلیون تومان نیز برای تامین آب عشایر با امضای وزیر کشور از محل اعتبارات مدیریت بحران و 60 میلیارد تومان نیز از سوی بانک مرکزی برای اتحادیه عشایری و تامین علوفه دامی عشایر اختصاص داده شده است.
علائیمقدم ادامه داد: همچنین تفویض اختیار وزیر جهاد کشاورزی را برای وارد کردن نهاده دامی توسط اتحادیه عشایری گرفتهایم و 18 هزار تن در مرحله اول وارد شده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه لرستان یک استان مستعد در زمینه دامداری و دامپروری است اما از سوءمدیریتها رنج میبرده است، خاطرنشان کرد: کارخانه آرد عشایر لرستان ظرفیت بسیار بالایی دارد که اگر نظارت شود بهترین ارزش افزوده را برای عشایر استان دارد.