06 تیر 1400 - 11:41 شناسه خبر: 14254 نسخه چاپی

طرح تقویت امنیت غذایی کشور در مجلس شورای اسلامی بررسی شد:

طرح تقویت امنیت غذایی کشور به کمیسیون کشاورزی ارجاع شد

طرح تقویت امنیت غذایی کشور به کمیسیون کشاورزی ارجاع شد طرح تقویت امنیت غذایی کشور در مجلس شورای اسلامی بررسی شد:
طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی جهت بررسی بیشتر و رفع ابهام به کمیسیون کشاورزی مجلس ارجاع شد.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران به نقل از ایرنا، گزارش شور دوم کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان با ۲۰۷ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۳۶ آرای ماخوذه، با ارجاع این طرح به کمیسیون کشاورزی موافقت کردند.

پس از بررسی این طرح در صحن علنی، ماده ۲ آن حذف شد که در آن آمده است: «سازمان توسعه تجارت کشاورزی ایران ذیل وزارت جهاد کشاورزی با هدف تمرکز امور سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت در حوزه تجارت و بازرگانی کالاهای کشاورزی از ادغام معاونت بازرگانی و سایر واحدهای ذیربط وزارت جهاد کشاورزی واحدهای مرتبط با بخش کشاورزی در وزارت صنعت، معدن و تجارت با وظایف زیر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون تشکیل شود.»

رییس مجلس در این باره گفت: با حذف این ماده اشکالات زیادی در کلیات این طرح پیش می‌آید و پیشنهاد من این است که در مورد ارجاع این طرح به کمیسیون و بررسی مجدد آن تصمیم‌گیری شود که نمایندگان با این موضوع موافقت کردند.

سیدجواد ساداتی‌نژاد، رییس کمیسیون کشاورزی در جریان بررسی این طرح گفت: ما به دنبال سیاست‌گذاری و تمرکز بر حوزه تجارت و بازرگانی محصولات کشاورزی هستیم و می‌کوشیم که تنظیم بازار محصولات کشاورزی را به وجود آوریم این در حالی است که در طول سال‌های گذشته شاهد ناکارآمدی در این حوزه بوده‌ایم.

رییس کمیسیون کشاورزی افزود: ۴۳ سال است که قانون تمرکز حوزه کشاورزی در کشور وجود دارد اما همین قانون، کمر حوزه کشاورزی را شکسته است؛ سازمان توسعه تجارت قدمی برای پیاز، سیب‌زمینی و سیب کشاورزان که محصولات‌شان را روی زمین باقیمانده برنداشته است، ما باید به دنبال ایجاد یک مدیریت واحد برای تجارت بین‌الملل محصولات کشاورزی باشیم.

ساداتی‌نژاد تصریح کرد:‌ باید تصمیمات برای همه محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شود این در حالی است که ما در طول‌های سال‌های گذشته واردکننده برنج، گندم، شکر و دانه‌های روغنی بوده‌ایم چرا که تجارت و واردات محصولات کشاورزی در وزارت صمت وجود دارد و کشاورز در وزارت جهاد کشاورزی.

او گفت: تصمیمات وزارت صمت باعث نابودی و فقیر شدن کشاورزان شده است. چرا سهم کشاورزی ایران در ۸۰۰ میلیون جمعیت حاضر در بازار همسایگان فقط ۲ درصد است؟