24 آذر 1393 - 13:6 شناسه خبر: 1424 نسخه چاپی

دبیركل كانون صنایع غذایی:

كاهش مصرف شیر دانش‌آموزان نگران‌كننده است

كاهش مصرف شیر دانش‌آموزان نگران‌كننده است دبیركل كانون صنایع غذایی:
دبیركل كانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران نسبت به كاهش مصرف شیر در بین دانش‌آموزان ایرانی ابراز نگرانی كرد و گفت:‌ می‌توان با اجرای ...

دبیركل كانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران نسبت به كاهش مصرف شیر در بین دانش‌آموزان ایرانی ابراز نگرانی كرد و گفت:‌ می‌توان با اجرای راهكارهایی نسبت به تقویت بخش مصرف میان وعده‌های غذایی سالم در بین دانش‌آموزان كشور اقدام كرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری كانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران،‌ كاوه زرگران امروز در اولین كنفرانس علمی تخصصی غذا و میان وعده سالم با اشاره به اینكه در سالهای گذشته طرح‌هایی در خصوص مصرف شیر و نان در مدارس كشور به اجرا درآمد اما بعضا اجرای این طرح‌ها به دلایل مختلف با مشكلاتی مواجه شد، افزود: به عنوان مثال قرار بود 13 میلیون دانش آموز كشور از اجرای طرح شیر مدارس بهره‌مند شوند اما به دلیل كسری بودجه در حالی كه قرار بود دانش‌آموزان 70 نوبت شیر دریافت كنند این میزان به 20 نوبت در سال جاری كاهش است.

وی با اشاره به نقش پررنگ میان وعده‌ها در زندگی امروز بشر اظهار كرد:‌ میان وعده‌ها به مرور زمان و با ظهور زندگی ماشینی به وجود آمدند و میان وعده‌ها با تیراژ بالا در كارخانه‌های صنایع تبدیلی و غذایی تولید می‌شوند كه برای افزایش ماندگاری آنها در تولیدشان از نگهدارنده استفاده می‌شود.

وی افزود: استفاده از میان وعده‌های سالم باعث می‌شود تا ضمن تامین انرژی از چاقی افراد جلوگیری شود. به همین دلیل شاهد این هستیم كه به دلیل رعایت نكردن مناسب مصرف میان وعده‌ها در ماه مبارك رمضان افراد با چاقی مواجه می‌شوند.

دبیركل كانون انجمن‌های صنایع غذایی در ادامه با بیان اینكه می‌توانیم با ارائه راهكارهایی اجرای طرح نان مدارس را ادامه دهیم، خاطرنشان كرد: سنت حفظ مصرف نان در مدارس كشور باید در قالب مصرف ساندویچ و نان و پنیر سنتی حفظ شود تا از این طریق هم صنعت رونق پیدا كند و هم ریزمغدی‌ها به میزان كافی به بدن دانش‌آموزان برسد.

زرگران با اشاره به پیشرفت‌های صنایع غذایی كشور در چند دهه اخیر عنوان كرد: به عنوان مثال در حاض حاضر میوه‌جات خشك تولیدی كشور عمدتا صادراتی هستند و صنایع شیر و لبنیات نیز با وجود همه مشكلات توانسته علاوه بر تامین نیاز كشور به میزان قابل توجهی صادرات نیز داشته باشد. اگرچه ما در این حوزه نیاز به افزایش سرانه مصرف داریم.

او با بیان اینكه آماهار نشان می‌دهد میان وعده‌ها به تدریج جایگزین صبحانه شده‌اند، اضافه كرد: در فرانسه این جایگزینی به میزان 32 درصد و در آفریقای حتی تا 65 درصد نیز گزارش شده است. از سوی دیگر معمولا انسان امروزی به دلیل شاغل بودنش به جای شام و ناهار میان وعده‌ها را مصرف می‌كند كه از این نظر نیز كشور مصر بالاترین نسبت و سوئیس كمترین نسبت را به خود اختصاص داده‌اند.

دبیركل كانون انجمن‌های صنایع غذایی همچنین اسنك‌ها را از جمله مهمترین میان وعده‌های غذایی مورد مصرف مردم اعلام كرد و افزود: نسبه صنعت چیپس و اسنك كشور بی‌مهری زیادی شده است در حالی كه این صنعت می‌تواند نقش كلیدی در حوزه میان وعده‌ها داشته باشد. بد نیست بدانیم بیشترین آمار مصرف اسنك‌ها نیز مربوط به منطقه آمریكای لاتین است. اسنك‌ها به صورت سنتی در واقع نان و پنیر و گردو هستند كه نقش زیادی در برطرف كردن گرسنگی افراد دارند.