23 خرداد 1400 - 10:35
شناسه خبر: 14181
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران مطرح کرد
برای صیانت از امنیت غذایی، دولت و بخش خصوصی باهم همکاری کنند
به گزارش روابط عمومی کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران مرتضوی گفت: در دوران 40 سال اخیر، صنعت غذایی به نمایندگی از بخش مردمی صنعت کشور ثابت کرده هر کجا، کشور دچار مشکل میشود، با صبر و فداکاری در خدمت کشور باشد. این در دوران جنگ، همهگیری ویروس کرونا و حتی تحریمهای ظالمانه که کشور و امنیت مردم ما را مورد تهدید قرار داده، مصداق پیدا میکند.
او ادامه داد: در اوایل دوران همهگیری ویروس کرونا، ما مشاهده کردیم در همه جای دنیا قفسه مواد غذایی خالی شده بود و مردم در نقاط مختلف در جهان صنعتی، دچار مشکلاتی در تامین نیازهای اولیه خود شده بودند اما در ایران ما به کمک مردم، توانستیم از این بحران و بلای همگانی با در نظر گرفتن نفع جامعه عبور کنیم.
موتضوی تصریح کرد: این اتفاق نشان دهنده این است که ما هر وقت به خودمان اتکا کردیم و هر وقت به دارایی و ثروتهای خودمان که همین اقتصاد بخش مردمی است، تکیه کردیم، موفق بودهایم.
او گفت: هر وقت اقتصاد مردمی در کنار نیروهای دولتی و نیروهای حاکمیتی کشور بودهاند، توانستهاند مسائل و مشکلات کشور را حل کنند.
مرتضوی ادامه داد: صنعت غذایی کشور ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارد و این صنعت نمیتواند حتی یک روز از رسالت خود دست بردارد.
صنایع غذایی در شرایط همهگیری بیماری کرونا با همه توان خود برای پاسخ به نیازهای مردم وارد میدان شد. بخش سلامت کشور در کنار بخشهای تامین غذایی کشور زحمات ارزندهای کشیدهاند و من به عنوان کسی که این صنعت را میشناسد، شهادت میدهم که حتی یک روز تعطیلی نداشتیم.
رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع و غذایی ایران افزود: موضوع دسترسی آسان به غذای سالم از موضوعاتی است که در حال حاضر همه دنیا در مورد آن حرف میزنند و نقش بیبدیل حاکمیت و بخش صنعتی کشور در تامین آسایش و دسترسی آسان به غذا برای مردم موضوع بسیار مهم است. اهمیت فکری مردم و اطمینان به سلامت غذا یک سرمایه اجتماعی است که نباید ما به آن آسیب بزنیم.
او همچنین گفت: همه بخشهای غذایی کشور چه بخش حاکمیتی و چه بخشهای مختلف در صنعت غذا باید به مردم این اطمینان را بدهند که غذا در این کشور تولید میشود و این تولیدات کشور ایمن است.
او تاکید کرد: ایمن بودن غذا و سلامت مردم میسر نمیشود مگر اینکه ما کنار همدیگر با دلسوزی، دقت و وسواس صنعت غذایی کشور را مورد ارزیابی قرار دهیم و در صیانت از این صنعت و غذای مردم هیچ مماشعاتی با هیچ کسی نداشته باشیم و نباید اجازه دهیم تا به برندهای کشور به واسطه روابط یا به واسطه مسائل کوچک آسیبهایی وارد شود که این آسیبها در واقع امنیت فکری و امنیت ذهنی مردم کشور را به هم میریزد.
سید محمدرضا مرتضوی افزود: اینکه آدم فکر کند غذایی که میخورد سالم نیست؛ خیلی بد است. در صورتی که من گواهی میدهم سختگیرانهترین مقررات بهداشتی و سختگیرانهترین مقررات استاندارد را برای صنعت غذایی کشور هم تدوین کرده و هم نظارت میکنیم و تلاش میکنیم این نظارت مستمر و دائمی باشد. تامین غذا بدون همکاری همه سازمانهای ذینفع امکان پذیر نیست.
مرتضوی با بیان اینکه بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی کشور نقش بیبدیلی دارد، گفت: ما باید مراقبت کنیم که در مزرعه حداقل آسیب به غذای کشور زده شود. باید از باقی مانده غذاها و محصولات غذایی و نقل و انتقال و حمل و نقل محصولات کشور صیانت و حفاظت کنیم تا تولیدات غذایی سالم به دست بخشهای مختلف کشور برسد.
رئیس هیات مدیره کانون انجمنهای صنایع و غذایی ایران معتقد است: جهان بههم پیوسته است و ما نمیتوانیم بدون همکاریهای بینالمللی، با مشکلاتی که جامعه بشری را تهدید میکند، برخورد کنیم. دنیا نیاز به همکاریهای بینالمللی به حداکثر رساندن استانداردهای سلامت در حوزه غذا دارد و باید این تلاش به صورت مستمر ادامه پیدا کند. لازم است دنیا در حوزه سلامت غذایی و در صیانت از سفرههای جهان، تصمیمات بزرگتری را بگیرد و ما به عنوان بخشی از اقتصاد دنیا باید در گرفتن تصمیمات بزرگ، تاثیرگذار باشیم.
مرتضوی تاکید کرد: ما باید به فکر مردم و تامین غذای مردم کشورمان باشیم و این شدنی نیست مگر اینکه دست ما در دستان همدیگر باشد.