17 آذر 1393 - 10:51
شناسه خبر: 1345
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
پرداخت غیرمستقیم یارانه به صنعت آرد و نان کشور به ضرر جامعه است
مدیرعامل بزرگترین تولیدکننده انواع نان صنعتی در کشور با بیان آنکه پرداخت یارانه در هر بخش اقتصادی فساد و رانت ایجاد خواهد کرد، گفت: پرداخت غیرمستقیم یارانه به صنعت آرد و نان کشور به ضرر دولت، مردم و تولید کنندگان واقعی است.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، نعمت الله بابایی افزود: متاسفانه اختصاص یارانه غیرمستقیم به بخش نان به خصوص بخش صنعتی تنها باعث ایجاد یک حاشیه سود برای فعالان این عرصه شده و از سوی اینگونه تولیدکنندگان هیچ تلاشی به منظور بهبود کیفیت نان صورت نمی گیرد.
وی، از بین رفتن رقابت، کاهش کیفیت نان و در نتیجه از بین رفتن سالانه حداقل 3 میلیون تن گندم به صورت ضایعات دورریز را ازدیگر تبعات منفی پرداخت یارانه به صنعت آرد و نان کشور دانست و ضمن حمایت از پرداخت یارانه نان به صورت مستقیم به مردم، این اتفاق را باعث افزایش قدرت خرید مردم، ایجاد رقابت در صنعت آرد و نان، افزایش کیفیت نان و در ادامه افزایش قدرت مردم در انتخاب محصول دانست.
مدیرعامل شرکت نامی نیک نهاد با نام تجاری'سه نان' که 14 ماه پیش با درخواست کتبی از دستگاه های ذیربط از دریافت ماهانه 800 تن آرد سهمیه ای انصراف خود را اعلام و به گفته خودش از سود ماهانه 60 میلیون تومانی چشم پوشی کرده است، دلیل این امر را در وهله نخست اعتقادی و سپس پایین بودن کیفیت آرد سهمیه ای عنوان کرد.
وی با اشاره به تهیه ماهانه یک هزار و 200 تن آرد آزاد به منظور تولید تمام اتوماتیک انواع و اقسام نان در این واحد صنعتی، اظهار داشت: تولیدات این شرکت به دلیل رعایت استانداردهای کیفی و استفاده از آرد مغزی به مراتب بیش از تولیدات سایر واحدهای نان صنعتی دارای آرد سهمیه ای به فروش می رسد.
این تولیدکننده صنعتی نان های حجیم و نیمه حجیم در کشور با تاکید بر استفاده هرچه بیشتر مردم از نان های صنعتی و با بیان اینکه، نان صنعتی از تکنولوژی بسیار بالایی بهره مند است. گفت: نان حجیم، اگر درست فرآوری و پخت شود به دلیل برخورداری از آرد غنی شده از نان تخت بسیار مغذی تر و ارزشمندتر است.
بابایی افزود: در فرایند تهیه انواع نان صنعتی از زمان ورود آرد تا آخرین مرحله پخت نان، به هیچ وجه دست به کار برده نمی شود و تمام مراحل تولید برخلاف نان سنتی توسط ماشین آلات و در بالاترین سطح از رعایت اصول بهداشت انجام می شود.
وی در بخش دیگری با بیان اینکه، محیط هیچیک از نانوایی های سنتی کشور حفاظت شده نیست، افزود: در صورتی که خمیر نان در 20 درجه سانتی گراد بعمل نیاید، آنزیم آن آسیب می بیند که به این موضوع در ایران توجه نمی شود و از طرفی علم روز ثابت کرده نانی که در آتش مستقیم پخته می شود، بیماری زاست.
منبع: ایرنا