02 آذر 1393 - 11:37
شناسه خبر: 1151
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
نظر صنایع لبنی درباره تصمیم جدید دولت:
خرید تضمینی شیر شکست میخورد
در حالی که خرید تضمینی شیر خام به قیمت کیلویی 1440 تومان آغاز شده، صنایع لبنی نسبت به این امر معترض هستند و تاکید دارند: اگر دولت با اجرای این طرح میخواهد به عنوان ابزار فشار برای بالا بردن قیمت خرید شیر خام از سوی کارخانههای استفاده کند، مسلما جز شکست نتیجه دیگری نخواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، از ابتدای تیر ماه که موضوع افزایش قیمت شیر خام در دستور کار دولت قرار گرفت و به تصویب رسید تاکنون هیچ تصمیم قطعی دراین باره گرفته نشد چراکه صنایع لبنی به دلیل نبود کشش در بازار اعلام کردند نهایتا این محصول را کیلویی 1250 تومان میتوانند از دامداران بخرند.
بنابراین با توجه به اینکه صنایع لبنی مصوبه دولت را در خصوص نرخ خرید شیر خام رعایت نکردند، رییس سازمان تعاون روستایی تصمیم گرفت براساس قانون، خرید تضمینی شیرخام را به قیمت مصوب (کیلویی 1440 تومان) آغاز کند تا دامداران زیان نکنند.
اما محمد فربد، عضو انجمن صنفی صنایع لبنی در این زمینه تصریح کرد: اجرای طرح خرید تضمینی شیر از سوی دولت، کارشناسی شده نیست و این کار جز شکست برای تصمیم گیران ارمغانی در بر نخواهد داشت.
وی افزود: شیر کالای فسادپذیری است و باید تبدیل شود اما اگر بخواهد به محصولی لبنی تبدیل شود کارخانهها نمی توانند آن را گرانتر از قیمت کنونی بفروشند که در این صورت قادر به افزایش نرخ خرید شیر خام هم نیستند.
این عضو انجمن صنفی صنایع لبنی ادامه داد: از سوی دیگر ظرفیت کنونی تبدیل شیر به شیر خشک در کشور محدود است؛ بنابراین نمیتوان خرید تضمینی شیر را به عنوان تبدیل به شیر خشک انجام داد. همچنین در حال حاضر که شیر خشک با نرخ پایه خرید شیر به قیمت کیلویی 1250 تومان صورت میگیرد برای کارخانهداران کیلویی 11 هزار و 400 تومان تمام میشود و اگر قیمت شیر خام به 1440 تومان برسد مسلما قیمت شیر خشک تولید شده افزایش مییابد.
این درحالی است که قیمت جهانی شیر خشک کاهش یافته و دولت حتی برای صادرات آن متحمل زیان بسیاری میشود.
فربد تاکید کرد: دولت به جای تحمل خسارت و زیان برای اجرای خرید تضمینی شیر، یارانه غیر نقدی به دامداران بدهد و از آنجا که بیش از 70 درصد قیمت شیر را علوفه تشکیل میدهد، بهترین یارانه غیر نقدی برای دامداران همان علوفه ارزان قیمت است لذا بهتر است به جای خرید تضمینی شیر و پرداخت خسارت، علوفه ارزان قیمت دراختیار دامداران قرار گیرد.
وی گفت: اگر دولت از طرح خرید تضمینی شیر می خواهد به عنوان ابزار فشاری برای بالا بردن قیمت خرید شیر خام از سوی کارخانهها استفاده کند مسلما این طرح با شکست مواجه خواهد شد.
منبع: ایسنا