16 آذر 1398 - 12:15 شناسه خبر: 10800 نسخه چاپی

فائو:

قیمت های جهانی مواد غذایی افزایش یافت

 قیمت های جهانی مواد غذایی افزایش یافت فائو:
آخرین گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد از نوسانات قیمت های جهانی مواد غذایی گویای افزایش شاخص قیمت مواد غذایی به دنبال رشد قیمت های جهانی گوشت و روغن های نباتی است.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص قیمت مواد غذایی محاسباتی فائو در ماه نوامبر 2019 با 2.7 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته و 9.5 درصد افزایش نسبت به ماه مشابه در سال گذشته مواجه بوده است که این افزایش عمدتا تحت تاثیر افزایش در قیمت های جهانی گوشت و روغن های نباتی بوده است به طوری که شاخص کل مواد غذایی به بالاترین میزان خود از سپتامبر سال 2017 رسیده است. قیمت های جهانی شکر نیز در ماه نوامبر افزایش یافته اند در حالی که قیمت های  لبنیات ثبات نسبی داشته و قیمت های جهانی غلات با کاهش مواجه بوده است.

 

قیمت های جهانی غلات در ماه نوامبر 1.2 درصد نسبت به ماه گذشته کاهش یافته است؛ قیمت های جهانی گندم در این دوره به دنبال ذخایر بالای صادراتی و رقابت سخت میان صادرکنندگان عمده این محصول با افزایش روبرو بوده اند در حالی که قیمت های جهانی برنج به دنبال ورود محصول جدید به بازار و تقاضای کند وارداتی، با کاهش روبرو بوده است. در بازار غلات سخت نیز قیمت های صادراتی ذرت آمریکا روند کاهشی داشته در حالی که قیمت های صادراتی کشورهای دیگر چون آرژانتین و برزیل روند افزایشی داشته اند.

 

قیمت های جهانی روغن نباتی اما در این دوره با افزایش قابل ملاحظه 10.4 درصدی نسبت به ماه گذشته روبرو بوده به طوری که به بیشترین میزان خود از ماه می سال 2018 رسیده است. این افزایش عمدتا به دنبال رشد در قیمت های روغن پالم روی داده است ولی قیمت های جهانی روغن سویا، آفتابگردان و کلزا نیز در این دوره با افزایش روبرو بوده است. افزایش در قیمت های جهانی روغن پالم برای چهارمین دوره متوالی عمدتا به دنبال کاهش تولید زودتر از انتظار و افزایش در تقاضای وارداتی، افزایش استفاده از بیودیزل و انتظارات بابت کاهش ذخایر در سال آینده بوده است.

 

شاخص قیمت لبنیات پس از دو ماه متوالی کاهش در ماه نوامبر تنها با افزایش اندکی مواجه بوده است با این وجود 9.5 درصد نسبت به مقدار خود در مدت مشابه سال گذشته بالاتر است. قیمت های جهانی پودر شیر کامل و پودر شیر بدون چربی در بین سایر محصولات بیشترین افزایش را در ماه نوامبر داشته اند که نشاندهنده محدودیت ذخایر صادراتی به دنبال کاهش تولید فصلی شیر در اروپا در کنار تقاضای وارداتی بالای این محصول است. قیمت های جهانی کره نیز پس از دو ماه کاهش، رشد اندکی را تجربه کرده است؛ این رشد به دنبال تقاضای وارداتی خوب این محصول با وجود ذخایر صادراتی فراوان آن رخ داده است. قیمت های جهانی پنیر اما در این دوره برای سومین ماه متوالی کاهش یافته اند.

 

شاخص قیمت گوشت فائو نیز در ماه نوامبر با 4.6 درصد افزایش نسبت به ماه قبل روبرو بوده که بیشترین افزایش در این شاخص از مای می سال 2009 بوده است. قیمت تمامی انواع محصولات موجود در این شاخص در ماه نوامبر با افزایش روبرو بوده که نشاندهنده ذخایر صادراتی محدود در کنار تقاضای وارداتی بالای این محصولات است.