22 آبان 1398 - 11:28 شناسه خبر: 10775 نسخه چاپی

دبیر انجمن صنایع لبنی ایران خبر داد:

احتمال آزادسازی صادرات و واردات شیرخشک

احتمال آزادسازی صادرات و واردات شیرخشک دبیر انجمن صنایع لبنی ایران خبر داد:
رضا باکری از احتمال آزادسازی صادرات و واردات شیرخشک با ارز نیمایی و افزایش عوارض گمرکی برای صادرات خامه از کشور خبر داد.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران از انجمن صنایع فرآورده های لبنی ایران، رضا باکری در مورد احتمال آزاد سازی واردات و صادرات شیرخشک از کشور گفت: از آنجایی که تا کنون واردات و صادرات شیرخشک در کشور ممنوع بوده است احتمال این موضوع وجود دارد که صادرات و واردات این فرآورده آزاد شده و با ارز نیمایی و همچنین تعرفه گمرکی 4% صورت گیرد.

دبیر انجمن صنایع لبنی ایران در ادامه درخصوص شیرخام گفت: از آنجایی که شیر خام اکنون بین 2750 تا 2900 تومان و متفاوت از قیمت مصوب تنظیم بازار با قیمت 2390 تومان به کارخانجات تولیدی به فروش می رسد؛ برخی تولید کنندگان فرآورده های لبنی که از خریدن شیرخام با نرخ بالاتر از نرخ مصوب امتناع می کنند دچار کمبود شیرخام کافی در خط تولید خود هستند، برخی دیگر از کارخانه ها نیز به دلیل وجود طرح توسعه و افزایش ظرفیت های خود از شیرخام کافی برخوردار نیستند. دامدارانی که از عرضه کافی شیرخام خود به برخی از کارخانه های لبنی خودداری و شیرخام خود را به تولیدکنندگان شیرخشک کشور می فروشند تا واحد های لبنی را متقاعد به افزایش قیمت خرید شیرخام نمایند.

باکری در ادامه گفت: با وجود این که ما سالیانه در حدود 40 الی 50 هزار تن کره وارد کشور می کنیم اما صادرات خامه در کشور تعادل بین عرضه و تقاضای چربی را برهم میزند. در این خصوص تدبیری اندیشیده شده است تا جهت جلوگیری بی رویه از صادرات خامه، لاجرم افزایش قیمت شیر خام و فرآورده لبنی و همچنین ایجاد تعادل لازم بین عرضه و تقاضا در بازار، عوارض گمرکی برای صادرات خامه فله و فریز شده 60 درصد در نظر گرفته شود. البته اجرای موارد فوق منوط تصویب در کارگروه تنظیم بازار کشور می باشد.