30 مهر 1398 - 15:22
شناسه خبر: 10754
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:
میزان فروش گندم به دولت کاهش یافته است/تصمیم دولت برای واردات گندم
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، وزیر جهاد کشاورزی با حضور در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه توسعه زیربناهای بخش کشاورزی و افزایش بهره وری آب و خاک در هیچ دوره ای از تاریخ کشور به اندازه چند دهه اخیر سرمایه گذاری صورت نگرفته است، اعلام کرد بیش از 2 میلیون هکتار از اراضی کشور از سیستم های بزرگ آبیاری بهره مند هستند به طوری که در سال 92، به ازای هر متر مکعب آب، 1.02 محصول کشاورزی تولید می شده امروز به 1.34 درصد رسیده است به طوری که سالانه بیش از 5 درصد رشد در بهره وری آب داشته ایم.
وی همچنین در ادامه افزود: وزارت کشاورزی روی روش های جدید کشت، احداث گلخانه ها تمرکز داشته است و نشاکاری در حال توسعه است چراکه این روش می تواند 20 تا 25 درصد صرفه جویی در مصرف آب به دنبال داشته باشد.
حجتی همچنین با بیان اینکه به رغم اعلام تحریم نبودن غذا و دارو با توجه به محدودیت های مبادلات پولی و بانکی عملاً این بخش ها نیز شامل تحریم هاهستند افزود: متاسفانه بخشی از نیازهای ما با توجه به محدودیت تولید به قاره آمریکا وابسته است و دانه های روغنی، کنجاله سویا، روغن خام و ذرت عمده واردات ما را تشکیل می دهند، مقداری سم، کود و بذر نیز هست که نگرانی از بابت ذخایر موجودی آنها وجود ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رشد تولید محصولات کشاورزی کشور از 97 میلیون تن سال 92 به 120 میلیون تن، خاطر نشان کرد: ارزش جهانی تولیدات کشاورزی در جهان 80 میلیارد دلار است.
وی با اشاره به چالش ها و فرصت های بخش کشاورزی در دوران تحریم های اقتصادی خاطرنشان کرد: برخی محصولات چون پنبه از سرکوب قیمتی خارج شده اند به طوری که پنبه امسال 42 درصد رشد تولید داشته است.
وی در ادامه افزود: در برخی حوزه ها اقبال کشاورزان به علت سیگنال افزایش قیمت باعث رشد تولید بوده است که سبب بروز برخی گرفتاری ها برای دولت شده است به طوریکه عرضه گوجه فرنگی در ماه گذشته یک میلیون تن نسبت به گذشته افزایش داشته است.
حجتی با تاکید بر زنجیره تولید محصولات غذایی خاطرنشان کرد: کشاورزی ما باید کشاورزی تقاضا محور باشد و صنایع غذایی می بایست در مناطق تولید جانمایی شوند و مورد حمایت دولت باشند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه صادرات در وضعیت خوبی قرار ندارد و جزو هیچ پیمان منطقه ای و بین المللی نیستیم افزود: در حال حاضر کشور عراق در ارتباط با صادرات ما را مدیریت می کند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اعتقاد خود به کشاورزی قراردادی اظهار کرد: درهای کشور ما بسته است و ما در این فضا فعالیت می کنیم، مابر اساس مباحث فرهنگی سیستم مصرفی خاص کشور خودمان را داریم به طوری که در نقاط دیگر جهان مرغ منجمد را به عنوان مرغ بهداشتی تر معرفی می شود در حالی که فرهنگ کشور ما تازه خوری است.
وی همچنین با اشاره به اینکه امسال خرید گندم صنف و صنعت بار دولت را کاهش داده است اعلام کرد: سال آینده نانوایان آزادپز نیز با قیمت تمام شده خریداری خواهند کرد که سرانه مصرف را کاهش خواهد داد چراکه امارهای سال گذشته نشان میدهد میزان مصرف در محصولات یارانه ای به شدت افزایش داشته است که بخشی از آن به علت خروج از مرزها بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سیاست کلی حاکم ارزان رسیدن نان به دست مردم است خاطرنشان کرد: تولید گندم در کشور ما متاثر از همین سیاست است و ما نیز در خدمت سیاست های کلی هستیم.
حجتی همچنین با تاکید بر اینکه بیش از 90 درصد گندم تحویلی به سیلوها از کمباین به کامیون و مراکز خرید می روند گفت: برخی از دلالان ممکن است ناسالم باشند ولی این مساله رانمیتوان به کل گندم کشور تعمیم داد.
وی در ادامه افزود: مشکل اصلی افزایش قیمت سبوس بوده است؛ قیمت سبوس از بهمن تا شهریور حدود 130 درصد افزایش داشته است، به طوری که بنده و دامدارها با این افزایش مخالف بودیم اما تنظیم بازار قصد داشت زیان کارخانجات آرد را جبران کند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین با بیان اینکه ایجاد سامانه ها برای به زحمت انداختن واردکنندگان و مرغدار نیست خاطرنشان کرد: ما مسوول هستیم و با مسائلی چون رسیدن کنجاله با دوبرابر قیمت به دست مرغدار روبرو بوده ایم.
وی در ادامه افزود: امروز ارز 4200 تومانی به دست مصرف کننده می رسد چراکه طبق اعلام سازمان حمایت در صورت حذف آن قیمت مرغ به 25 تا 26 هزار تومان میرسد.
حجتی همچنان با اشاره به وضعیت استفاده از سم و کود در کشور خاطرنشان کرد: تلاش های بسیاری برای نظام مند کردن سم و کود در کشور صورت گرفته است و وزارت جهاد کشاورزی با سیاست هایی چون آموزش، مدیریت واردات و مقابله با نسخه های محلی در حال مدیریت این بخش است.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه به رغم افزایش تولید گندم در سال جاری وزارت جهاد نتوانسته گندم خریداری کند افزود: حتی در برخی استان ها به اندازه کشت آبی نیز گندم به ما فروخته نشده است که این عدم فروش عمدتاً در مناطق غرب و شمال غرب کشور بوده است، زمانی که جو کیلویی 1900 تومان در آن سوی مرزها تا 3500 تومان به فروش می رود، تولید گندم را متاثر خواهد کرد چراکه کشاورز دامدار نیز هست، از اینرو دولت تصمیم گرفته است گندم وارد کند ولی واردات در حوزه ما نیست و بر عهده وزارت صمت است.