24 مهر 1398 - 11:26
شناسه خبر: 10750
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
شعار فائو به مناسبت 16 اکتبر روز جهانی غذا:
فعالیت های ما آینده ما را می سازند/ رژیم غذایی سالم برای جهانی بدون گرسنگی
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذای ایران، سازمان خوار و بار و کشاورزی متحد (فائو) با اعلام شعار «فعالیت های ما آینده ما را می سازد/ رژیم غذایی سالم برای جهانی بدون گرسنگی» به مناسبت روز جهانی غذا سال 2019 میلادی، بخش های مختلف را به فعالیت و کار در راستای ایجاد رژیم های غذایی سالم و پایدار در جهان دعوت کرده است، به گونه ای که برای همگان مقرون به صرفه و قبل دسترس باشد. فائو همچنین در این روز از مردم جهان دعوت کرده به آنچه می خورند بیشتر بیندیشند.
در دهه های اخیر عادات غذایی مردم جهان به واسطه جهانی سازی، شهرنشینی و افزایش دستمزدها دستخوش تغییرات قابل ملاحظه ای بوده است، به گونه ای که از رژیم های غذایی فصلی و عمدتا گیاهی و فیبردار به سمت رژیم های سرشار از نشاسته، شکر، چربی، نمک، غذاهای فرآوری شده، گوشت و سایر محصولات عمدتاً حیوانی حرکت کرده است. مردم زمان کمتری برای آماده کردن غذا در خانه صرف می کنند و مصرف کنندگان به خصوص در مناطق شهری به طور فزاینده ای به سوپرمارکت ها، فست فودها، فروشندگان مواد غذایی خیابانی و رستوران های بیرون بر، روی آورده اند.
ترکیبی از رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک نرخ چاقی مفرط در افراد جامعه را نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای کم درآمد که گرسنگی و چاقی توامان وجود دارند، افزایش داده است. اکنون بیش از 670 میلیون نفر فرد بالغ و 120 میلیون دختر و پسر بین 5 تا 19 سال در جهان از چاقی مفرط رنج می برند و بیش از 40 میلیون کودک زیر پنج سال جهان دارای اضافه وزن هستند، در حالی که 820 میلیون نفر از مردم جهان از گرسنگی رنج میبرند.
رژیم غذایی ناسالم مهم ترین فاکتور ریسک مرگ در اثر بیماری های غیرواگیر چون بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و برخی انواع سرطان ها شناخته شده است. خوردن غذاهای ناسالم نه تنها با یک پنجم مرگ و میر در جهان مرتبط است بلکه هرساله حدود 2 هزار میلیارد دلار هزینه به بودجه سلامت کشورها وارد می کند.
حدود یک سوم مردم جهان با چاقی و دیگر فرم های سوء تغذیه دست و پنجه نرم می کنند و پیش بینی ها نشان می دهند که این سهم تا سال 2025 به یک دوم خواهد رسید. اما خبر خوب این است که راه حل های قابل دسترسی برای مبارزه با تمامی اشکل سوء تغذیه در جهان وجود دارد که نیازمند مشارکت بیشتر جهانی است.