26 شهریور 1398 - 11:54 شناسه خبر: 10718 نسخه چاپی

واکنش کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران به خبر "فساد در خرید گندم" بهانه جدید وارداتچی‌ها

واکنش کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران به خبر
کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران جوابیه‌ای درباره خبر با عنوان "فساد در خرید گندم" بهانه جدید وارداتچی‌ها، خودکفایی گندم سال‌ها هدف گرفته شده است " ارائه کرد.

ایلنا

علی‌قلی ایمانی،‌ نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران، در تاریخ 25/06/98  طی مصاحبه‌ای، ضمن رد فساد در خرید گندم عنوان کرد که اگر اختلاطی نیز صورت گرفته باشد توسط دلالان و کارخانه‌های آرد بوده که مسئولیت آن مستقیم به کانون انجمن‌های صنایع غذایی که مدعی "فساد در خرید گندم" است،‌ بر می‌گردد.

پس از درج این خبر موسسه تحقیقات جوابیه‌ای را درباره این موضوع به این خبرگزاری واصل داشته است که به شرح زیر است:

با سلام و احترام

از آنجا که در تاریخ 25/06/98 گفت و گوی خبرنگار محترم اقتصادی  با آقای علی قلی ایمانی نایب رئیس محترم بنیاد ملی گندمکاران ایران تحت عنوان "فساد در خرید گندم" بهانه جدید وارداتچی‌ها، خودکفایی گندم سال‌ها هدف گرفته شده است، در آن       خبرگزاری انتشار یافته، به جهت تنویر افکار عمومی مطالب ذیل در پاسخ به ادعاهای نادرست مطروحه در آن گزارش تقدیم می گردد و مطابق با قانون مربوطه تقاضا دارد در اولین فرصت این جوابیه در بخش اقتصادی سایت ایلنا منتشر گردد.

1. ضمن ادای احترام به همه کشاورزان زحمتکش در سراسر کشور، اینجانب هرگز و در هیچیک از مصاحبه های خود این فساد را به کشاورز منتسب نکرده و همواره بر وجود فساد در لایه بعدی و وجود دلالانی از خدا بی خبر در بوجود آمدن این عیب ملی نام برده ام و بارها عنوان نموده ام که گندمی را که کارخانجات مستقیم از کشاورز خریداری می نمایند گندمی پاک و عاری از هرگونه ناخالصی غیر معقول می باشد.

2. همانگونه که ایشان اشاره کرده‌اند افت مفید جزء لاینفک در تولید گندم می‌باشد لیکن تعیین میزان افت مفید و غیر مفید نیاز به ابزاری دارد که بتواند آن را مورد شناسائی قرار دهد. به همین دلیل ابزار مناسب توسط سازمان ملی استاندارد الک20*2 تعیین گردیده و آن بخش از افت نیز که قابل تفکیک نباشد باید بصورت چشمی معین گردد لذا هرگونه چشم پوشی از تعیین میزان افت واقعی موجب ورود افراد متقلب و متخلف به چرخه خرید گندم می گردد.

3. بارها در مکاتبات و جلسات مختلف از مسئولین ذیربط درخواست شده است که استاندارد ملی 104 در خرید گندم رعایت شود و بجای استفاده از الک 2*2 در مراکز خرید همانگونه که در استاندارد 104 و 3003 آمده است میبایست از الک 20*2 استفاده شود که متاسفانه این مهم تاکنون صورت نگرفته. در همین ارتباط به پیوست تصویر مکاتبات صورت گرفته در این خصوص تقدیم می گردد.

4. کارخانجات آرد به عنوان آخرین حلقه مصرف گندم  بیشترین زیان را از میزان افت بالا متحمل می‌شوند و عقلانی نیست که آنها باعث زیان بیشتر خود شوند و ایشان می بایست اتهام بی اساساختلاط ضایعات با گندم در کارخانجات را به اثبات برسانند در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قضایی پیگیری خواهد شد.

5. بارها در رسانه ملی و فضای مجازی تصاویری انزجار آمیز و ناجوانمردانه از اختلاط ضایعاتی از قبیل شن، ماسه، خاک و............ به نمایش درآمده که در آخرین مرحله از آن اضافه کردن ضایعات به گندم در یک مرغداری در استان گلستان و تحویل آن به سیلوی دولتی گواهی بر همه ادعاهای اینجانب می باشد.

در خاتمه لازم به توضیح است که کانون صنایع غذایی کشور بنا بر وظایف ذاتی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت بازرگانی دولتی ایران خود را موظف به حمایت از کشاورزان و نه دلالان دانسته و پنهان شدن عده‌ای متخلف در پشت نام مقدس زارع و سواستفاده از قانون شکنی وزارت جهاد کشاورزی در تعیین روش غیر استاندارد برای تعیین افت که فقط نظر شخصی وزیر مربوطه بوده و سایر دستگاه‌های اجرایی نیز با آن مخالف می باشند مورد انتقاد و پیگیری کانون خواهد بود.

 

                                                                                                               سیدمحمدرضا مرتضوی

                                                                                            ریاست کانون انجمن های صنایع غذایی ایران