13 مرداد 1398 - 12:17 شناسه خبر: 10664 نسخه چاپی

فائو:

قیمت های جهانی مواد غذایی کاهش یافت

قیمت های جهانی مواد غذایی کاهش یافت فائو:
طبق آخرین گزارش سازمان خوار و بار و کشاورز ملل متحد میانگین قیمت های جهانی مواد غذایی در ماه جولای سال 2019 به دنبال کاهش قیمت های جهانی غلات، محصولات لبنی و شکر، با کاهش 1.1 درصدی نسبت به ماه گذشته رو به رو بوده است

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، آخرین گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد از متوسط قیمت مواد خوراکی در ماه جولای سال 2019 میلادی نشاندهنده کاهش 1.1 درصدی قیمت خوراکی ها نسبت به ماه گذشته است. در این دوره قیمت های جهانی برخی غلات، محصولات لبنی و شکر با کاهش و گوشت و روغن های نباتی با افزایش رو به رو بوده است.

قیمت های جهانی غلات در این دوره 2.7 درصد نسبت به ماه گذشته کاهش یافته اند. علت عمده این کاهش افت قیمت های جهانی محصولات گندم و ذرت است که در نتیجه ذخایر بالای صادراتی این محصولات ایجاد شده است. قیمت های جهانی برنج اما در این دوره با ثبات نسبی رو به رو بوده اند.

 

قیمت های جهانی روغن های نباتی اما در ماه جولای سال 2019 با 0.8 درصد افزایش قیمت مواجه بوده اند. قیمت های جهانی روغن سویا و آفتابگردان در این دوره افزایش یافته است. افزایش قیمت های جهانی روغن سویا به دنبال افزایش قیمت دانه سویا و کاهش حجم تولید در ایالات متحده امریکا روی داده است. به طور مشابه افزایش قیمت های جهانی روغن آفتابگردان نیز در نتیجه کاهش حجم تولید در منطقه دریای سیاه و افزایش تقاضای جهانی این محصول اتفاق افتاده است. قیمت های جهانی روغن پالم اما در این دوره کاهش یافته  که علت آن افزایش تولید در کشورهای آسیای جنوب شرقی و کاهش تقاضای وارداتی بوده است.

 

قیمت های جهانی گوشت نیز در ماه جولای 2019 با 0.6 درصد افزایش قیمت نسبت به ماه گذشته رو به  رو بوده اند. قیمت های جهانی گوشت گاو و گوسفند در این دوره با افزایش قیمت رو به رو بوده در حالی که قیمت های جهانی گوشت خوک اندکی کاهش یافته است. افزایش تقاضای وارداتی گوشت گاو و گوسفند از سوی کشورهای آسیایی به رغم کاهش ذخایر صادراتی علت اصلی افزایش قیمت در بازارهای جهانی گزارش شده است. کاهش قیمت های جهانی گوشت خوک اما در نتیجه افزایش ذخایر صادراتی برزیل و ایالات متحده امریکا روی داده است. قیمت های جهانی گوشت مرغ در این دوره ثبات نسبی داشته است.

 

قیمت های جهانی لبنیات اما در هفتمین ماه از سال میلادی 2019 برای دومین ماه متوالی کاهش یافته اند به طوری که نسبت به ماه گذشته با 2.9 درصد کاهش رو به رو بوده اند. بیشترین کاهش قیمت مربوط به محصول کره است و پس از آن محصولات پنیر و پودر شیر کامل قرار دارند. شروع تعطیلات تابستانی در نیمکره شمالی از دلایل این کاهش قیمت گزارش شده است. قیمت های جهانی پودر شیر بدون چربی اما در این دوره به دنبال تقاضای خرید بالا از سوی کشورهای خاورمیانه و آسیا با افزایش قیمت رو به رو بوده اند.

 

قیمت های جهانی شکر نیز در ماه جولای 2019 و به دنبال چشم انداز افزایش تولید چغندرقند در هند با افزایش 0.6 درصدی نسبت به ماه گذشته رو به رو بوده است. کاهش قیمت های جهانی شکر تا حدی به تقویت ارزش پول ملی برزیل، بزرگترین صادرکننده شکر جهان، در مقابل دلار آمریکا نیز مرتبط است چراکه صادرات شکر برزیل را محدود می کند.