21 تیر 1398 - 22:20 شناسه خبر: 10634 نسخه چاپی

دبیر انجمن صنایع شیرینی و شکلات ایران مطرح کرد:

ابهامات آمار صادرات ۱۲۰ میلیون دلاری آبنبات/ تامین کمبود شکر کارخانجات از بازار آزاد

 ابهامات آمار صادرات ۱۲۰ میلیون دلاری آبنبات/ تامین کمبود شکر کارخانجات از بازار آزاد دبیر انجمن صنایع شیرینی و شکلات ایران مطرح کرد:
جمشید مغازه ای با اشاره به اخبار منتشر شده در خصوص صادرات 120 میلیون دلاری آبنات خاطرنشان کرد: صنعت شیرینی و شکلات ایران سال گذشته در مجموع حدود 800 میلیون دلار صادرات داشته است و آبنات نیز یکی از شاخه های تولیدی این صنعت است و نه کل آن.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، دبیر انجمن صنایع شیرینی و شکلات ایران خاطرنشان کرد: از اسفندماه سال گذشته یک مورد محموله شکر 40 هزار تنی به تولیدکنندگان صنعت شیرینی و شکلات ایران از سوی دولت تخصیص یافته است که در فرودین و اردیبهشت امسال توزیع شده است و محموله  40 هزار تنی دیگری که دراردیبهشت ماه به این صنعت از سوی دولت اختصاص یافته به رغم تسویه کامل مبلغ آن توسط تولیدکنندگان هنوز یک سوم آن در اختیار کارخانجات قرار نگرفته است. 
وی هچنین با بیان اینکه صنعت شیرینی و شکلات ایران برای ادامه تولید خود ماهانه به طور متوسط حدود60 هزار تن نیاز به شکر دارد، تاکید کرد: در حالی که در 4 ماه گذشته تنها 45 تا 50 هزار تن شکر دولتی میان تولیدکنندگان این صنعت توزیع شده است و مابقی آن با هدف جلوگیری از تعطیلی کارخانجات با نرخ آزاد از کیلویی 6 هزارتومان تا 9 هزار تومان خریداری شده است. 
دبیر انجمن صنایع شیرینی و شکلات ایران با اشاره به ابهامات موجود در آمار صادرات 120 میلیون دلاری آبنبات  خاطرنشان کرد: بدرستی مشخص نشده است این آمار مربوط به آبنبات است یا نبات های سنتی که از شکر تولید می شود، چراکه در تولید آبنبات بیشتر از فروکتوز و گلوکز استفاده می شود و شکر به میزان کمتری مورد استفاده قرار می گیرد. 
وی همچنین با تاکید بر مشکلات صنایع شیرینی و شکلات ایران در تامین مواد اولیه چون آرد، روغن و شکر افزود: قیمت آرد از 1300 تومان به حدود 2500 تومان رسیده است که در قیمت تمام شده محصولات این صنعت تاثیر گذار بوده است. 
مغازه ای محصولات تولیدی صنایع شیرینی و شکلات ایران را محصولاتی لوکس توصیف کرد که در شرایط تنگنای اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم از سبد مصرفی خانوار ایرانی حذف شده اند و چاره کارخانجات برای جبران کاهش تقاضای داخلی و ادامه راه تولید را تمرکز برحفظ بازارهای خارجی و صادرات عنوان کرد. 
وی در ادامه با اشاره به قیمت حدود 1 دلاری هر کیلوگرم آبنبات خاطرنشان کرد: صادرات 120 میلیون دلاری آبنبات مستلزم تولید و صادرات 120 هزار تن از این محصول است در حالی که چنین حجمی از تولید وجود خارجی ندارد و بنظر می رسد آمار صادرات 120 میلیون دلاری آبنبات نبات های تولید شده به روش سنتی را نیز شامل می شود.