26 آبان 1393 - 10:14
شناسه خبر: 1054
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
شافعی عنوان کرد
بخش تولید در دسترسی به منابع مالی در تنگنا است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران تاکید کرد: دسترسی به منابع مالی در صدر مشکلات واحدهای تولیدی قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، غلامحسین شافعی در صبحانه کاری اتاق بازرگانی که صبح امروز با حضور رییس کل بانک مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: براساس آماری که بانک مرکزی اعلام کرده سهم بخش کشاورزی و معدن در شش ماه نخست سالهای 1391 تا 1393 از کل تسهیلات بانکها به ترتیب 40.6 درصد، 39.4 درصد و 38.7 درصد بود و این در حالی است که در این مدت تسهیلات برای بخشهای بازرگانی به ترتیب 46.5 درصد، 47 درصد و 49.5 درصد بوده است که این موضوع نشان میدهد روند اعطای تسهیلات به بخشهای غیردولتی سیر کاهشی و به بخشهای دولتی سیر افزایشی داشته است.
وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه نرخهای سپرده و تسهیلاتی که شورای پول و اعتبار تعیین کرده فقط بر روی کاغذ بوده و در عمل رعایت نمیشود، تاکید کرد: به عنوان مثال قراردادهایی که نرخ سود آنها 22 درصد مکتوب شده ولی در عمل سود دریافتی بیش از 27 درصد است و این موضوع یکی از مواردی است که باید به آن توجه کرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران در بخشی از سخنان خود از بانک مرکزی تقاضا کرد که به وظایف نظارتی خود بیش از گذشته توجه کند، چون علیرغم ابلاغ مصوباتی از سوی دولت و بانک مرکزی بخشهایی از کشور به آن بیتوجهی میکنند.
شافعی با بیان اینکه چرا با وجود رشد نقدینگی و رشد بیرویه بانکها و موسسات اعتباری بخش تولیدمان همچنان در دسترسی به منابع مالی در تنگنا قرار دارد، بیان کرد: با ادامهی این روند ورشستگیها ادامه مییابد و تولید ضربه جبرانناپذیری میبیند که دلیل آن هم بزرگشدن بخشهای غیرمولد و فعالیتهای سوداگران است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران در عین حال تاکید کرد: وجود ریسک در تولید موجب شده بانکها به سمت بخشهایی با ریسک پایین و تسهیلات با دوره بازپرداخت کوتاهتر تشویق شوند.
وی در بخشی از سخنان خود گفت: در بند پنجم سیاستهای پولی بسته خروج غیرتورمی از رکود که دولت ارائه کرده یکسانسازی و کاهش تدریجی نسبت سپرده بانکها متناسب با تغییرات نرخ تورم مورد توجه قرار گرفته، اما نگرانی این است اگر چنین اتفاقی بیفتد چه تضمینی وجود دارد منابع مورد نظر دوباره به بخشهای غیرمولد سوق داده نشود.
منبع: ایسنا